Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak nevím, pana Bublana jsem slyšel, ale i argument Svazu průmyslu a obchodu - nechť to reguluje poptávka sama. To je jistě zajímavý názor, postoj. To by znamenalo, že pokud si dost jedněch přeje, aby druzí o víkendu makali, tak by měli? To asi ne. To by se asi museli i úředníci vzdát volných víkendů, protože když tolik lidí rádo o víkendech čábří po hypermarketech, jistě by si mnozí našli čas i k vyřizování úředních záležitostí.... Zajímalo by mne, co si o tom myslí zaměstnanci sami.

0 1
možnosti
Foto

Vzpomínám na diskuzi, kde jeden odpůrce nedělního prodeje argumentoval tím, že neděle by měly být vyhrazeny setkávání lidí, ne konzumu. Tomuto odporoval jiný diskutující, prý se chce setkávat s jinými lidmi v supermarketech ;-D   Já osobně nestojím o toto prostředí. Ale Pražáci prý takto žijí. Dopoledne odjedou do chrámu konzumu a dokážou v něm strávit celý zbytek dne :-P

0 0
možnosti
Foto

Navrhuji, ať si každý sám sobě odpoví na otázku, zdali chce nebo nechce mít otevřeny supermarkety o nedělích a svátcích. Ať do toho neplete svobodu a zasahování státu, protože stát vždy do něčeho zasahuje. Ať do toho neplete podniky, jako jsou nemocnice apod., protože prodej v supermarketech je něco, co není nezbytné vykonávat všechny dny v roce. Ať do toho neplete zneužívání zaměstnanců, protože někdo pracuje o svátcích rád. Ať se každý rozhodne nefalšovaně jen sám za sebe. Za sebe říkám, že je chci mít o nedělích a svátcích zavřeny. Ne že bych v tyto dny také nenakupovala, ale budu raději, když v tyto dny NEBUDU MÍT MOŽNOST tam nakupovat. Zařídím se jinak a lépe.

0 0
možnosti
MB

M23i34l29o52š 66B41é86m

11. 12. 2013 13:36

A já si dovolím navrhnout, aby každý, kdo si odpoví na tu otázku, ať už tak, či onak, si vzápětí položil další otázku a to jestli se cítí oprávněn tuto svou představu - to co by chtěl - nutit násilím ostatním.

2 0
možnosti
MK

Souhlasím s Vámi. Nejsem nadšen z toho, že nám stát stále více a více zasahuje do života. Kromě toho se domnívám, že zde je porušen princip rovnosti mezi občany, neboť je zakazována práce pouze někomu (obchodníkům) zatímco jiných se zákaz netýká. A nemám na mysli policii nebo zdravotníky, ale hromadnou dopravu, restaurace, kina, divadla, čerpací stanice atd atd. Na co je o svátcích hromadná doprava, když je zakázáno pracovat? A na co čerpací stanice? A co herci, šenkýři ... ti na rozdíl od obchodníků nemají nárok na poklidné prožití svátků? To přece nejsou profese, které by nezbytně nutně musely pracovat o svátcích!

4 1
možnosti
BT

ale nutí vás něco příjmout práci i o svátcích, je faktem že můžete odmítnout práci kde se pracuje o svátcích jenže to rovina teorie, praxe je taková že pokud nemáte na výběr mezi různými zaměstnáními přijmete i toto ač se vám to nelíbí neboť rodiný rozpočet, ta bestie hladová se neptá

2 0
možnosti
JC

Za První republiky jsme měli zákon č. 65/1925 Sb., který mimo jiné stanovil toto:

"Pro den 28. října platí veškerá ustanovení o nedělích. Politické (policejní) úřady prvé stolice mohou podle místních poměrů vydati pro veřejné úřady, ústavy, podniky a školy, jakož i pro školy s právem veřejnosti, ustanovení směřující k důstojné zevní oslavě tohoto dne. Neuposlechnutí těchto ustanovení trestají politické (policejní) úřady první stolice (policejní administrativní vrchnosti) pokutou až do 10.000 Kč nebo vězením (uzamčením) do jednoho měsíce. Nedobytná pokuta budiž proměněna v přiměřené vězení (uzamčení) až do jednoho měsíce. Pokuty plynou do státní pokladny." 

A podle císařského patentu č. 227/1859 ř.z. platilo, že: "U živností, ve kterých se zboží prodává v obchodních místnostech (kirámech) pro kupující otevřených, buďte tyto místnosti i s písárnami a sklady k nim příslušejícími zavřené chovány v čase od 8 hodin večer až do 5 hodin ráno. Toliko při obchodu potravinami smějí tyto místnosti i s písárnami a sklady býti otevřeny až do 9 hodin večer."

Za práci v neděli hrozila ve starém mocnářství pokuta od dvaceti do tisíce korun (což tedy byla děsná pálka podle tehdejší hodnoty koruny).

2 0
možnosti
Foto

Bohužel, podle toho připravovaného zákona, práce v neděli nikomu nevadí.

0 0
možnosti
MB

Vážený autore, doufám, že dnem i nocí protestujete před německým velvyslanectvím proti tomu, aby v Německu byly ta práva, po kterých tak usilovně voláte, tak silně porušována.

3 0
možnosti

A proč by měl nějaký Čech říkat, co mají dělat Němci? Pokud jim toi vyhovuje - jeich věc. A pokud ne - ať si demonsttují oni.

Jin0ka sám jistě víte, že v Německu to má souvialost s náboženstvím a nedělními bohoslužbami - což nemá v naší ateistické zemi význam

3 0
možnosti
MB

M80i73l56o85š 64B95é85m

11. 12. 2013 10:59

Jsou věci, o kterých by mělo být nepřípustno ve slušné společnosti hlasovat. To, jak naložím se svým vlastním časem, by mezi takové věci mělo patřit.

3 0
možnosti
MB

Se svým časem si samozřejmě zacházejte jak chcete. Ale požadování práce o svátcích a v neděli (když taková práce není nezbytně nutná např. pro chod podniku apod.), je manipulování s časem zaměstnanců. Asi jim nezbyde, než se takovému režimu podřídit a't dobrovolně nebo nedobrovolně. Ale děje se tak hlavně za účelem zisku podnikatelů.

3 2
možnosti
Foto

Doufejme, že nezůstane jen u zrušení práce o svátcích, neb jak pravil pan poslanec za ČSSD Jiří Krátký, že v noci pracují jen "kurvy a zloději".:-)

0 0
možnosti
MK

p.Baranka,buďte přesnější,nejde o zrušení práce o svátcích ale o uzavření obchodů...já sám o svátcích pracuji v nepřetržitém provozu,ale to jsou snad dvě rozdílné věci.Formulujte přesně....

2 1
možnosti
Foto

Tak už mám pocit, že se to tu jen hemží lidmi, kteří sedí někde ve světě a udělují nám rady do života. Žil jsem 32 let v zahraničí, také jsem nezapomněl odkud pocházím, ale nikdy jsem v té době nehovořil o „mých“ politicích, pokud se jednalo o Česko. Pochopitelně si piště co chcete a udělujte rady. Jsem pevně přesvědčen, že najdete plnou podporu u těch, kteří se vehementně brání veškerému zasahování do našich záležitostí ode všech zvenku.

0 0
možnosti
MK

p.Sarka,promiňte,ale jste totální dementní spoluobčan,který vlastně prvoplánově odmítá veškerá nařízení..kouřením v restauraci ovlibňujete zdraví ostatních,přílbou na kole je možno zachránit život ditěte a jestli žijete v doměnce,že si mohou zaměstnanci vybrat,zda budou nebo nebudou pracovat o svátcích...je mi Vás upřímně líto.Když se Vám podobní obracejí na ostatní demokratické státy,tak vězte,že třeba v Německu jsou obchody o svátcích zavřeny,aby si ten svátek všichni užili třeba v lese,a ne v obchoďáku.

4 1
možnosti
JD

ty obchody jsou uzavřeny kvůli církevní lobby....svátek si máme užít dle vlastního rozhodnutí, třeba ležením na kanapi nebo omítáním baráku

4 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1399x
kluk z Pardubic žijící ve spojených státech,který nezapomněl odkud pochází... bez-cenzury.com

Seznam rubrik