Nechceme nic víc než práci říkají naši Romové. Já zase světový mír.

A pivo za 2.50 Kč. Tedy krom jiného. Ale za mnou bohužel nechodí žádní vyslanci stran ani státu aby se mě zeptali, co já to vlastně chci. Já nejsem asi ohrožený to druh. Tedy druh to takový, který se sám o sebe nedokáže postarat a je na ostatních druzích, a hlavně "soudruzích", aby mu pomohli žít. On to sám neumí a nedokáže. On se dokáže bavit a rozmnožovat, což mu jde náramně, ale žít a přežít sám a bez pomoci, to nedokáže.

Jitka Ludvikova

Jedno moudré přísloví nám praví; "dej člověku rybu - nasytíš ho na jeden den; nauč ho chytat ryby - nasytíš jej na celý život." Ale jak říkal jednoroční dobrovolník Marek ve Švejkovi; " Jedinou obtíží jsou Eskymáci, kteří znemožňují našim místním orgánům jejich práci... - Chlapi se nechtějí učit německy." Tak našim orgánům zase znemožňuje práci ten ohrožený to druh, který se nechce "naučit rybařit." Rybu zdarma každý den to ano. Avšak jít k řece a chytit si ji sám, to ne.

Sice nám tvrdí, že nic jiného než rybařit nechce, ale bohužel mu vadí brzké vstávání. Dále pak vlhkost, rybina že mu nevoní a to dlouhé klidné vysedávání u vody je pro jeho od přírody veselou povahu prý nemyslitelné. Plus mnoho dalších věcí, které mu v rybaření brání. Ale rybařil by strašně rád, to jo. Opravdu, věřte mu to, prosím.

Ale znáte to. Pohleďte na nebeské ptactvo: neseje, nežne, nesklízí do stodol, a přece je váš nebeský Otec živí.

Ale pozor, na straně druhé máme evoluci a ta nám říká, že každý druh se buď přizpůsobí a přežije, nebo se nepřizpůsobí a vymře.

Tak a teď si vyber čemu věřit.

Ale co, Romové nic víc než práci nechtějí a já zase chci ten světový mír. A pak tu máme jedince, kteří zase pro změnu nechtějí nic víc než národ. Tak nám držte palce.

Diskuze bez cenzury ZDE

Autor: Jan Sarka | úterý 22.10.2013 9:51 | karma článku: 30,60 | přečteno: 1392x