Na Mandelu Picek peníze má, na legionáře ne......

Když se premiér v demisi Jiří Rusnok s povzdechem ptal, kdo že to jeho případnou cestu na pohřeb Nelsona Mandely zaplatí, ministr obrany Vlastimil Picek hrdě bouchl do stolu a zvolal; "No, já to zaplatím." Na tuto velkorysou nabídku nemohl premiér Rusnok reagovat jinak než; "No, rozpočet letos to zvládne..." Na tohle by peníze byly bez problému........ vole.  

Teď trošku odbočím.Naše republika nemá moc věcí, na které by mohla byt z novodobé historie opravdu hrdá. Tedy krom hokejistů a sportovců všeobecně. Něco málo se však najde. Jako třeba naši legionáři z první světové války.

Příští rok to bude 100 let od jejich vzniku. Původně bylo ministerstvo obrany hlavním koordinátorem projektu, který měl připomínat blížící se kulaté výročí vzniku legií. Teď však couvá. Prý nejsou peníze. Nevím kolik by stál speciál na pohřeb Nelsona Mandely který bez mrknutí nabízel ministr obrany Picek, co však vím je, že Československá obec legionářská (ČsOL) potřebuje 6,5 milionu korun, aby dokončený Legiovlak (replika jednoho z vlaků, s nimiž legionáři ovládli Transsibiřskou magistrálu) mohl vyjet na české koleje v roce 2014. Krom jiného tedy.

Na uctění památky člověka jehož minulost, činy, světonázor a politické a sociální vnímáni světa je více než méně diskutabilní by peníze na ministerstvu obrany byly bez mrknutí oka........ vole. Na uctění památky opravdových hrdinů kteří bojovali a umírali za svobodu své vlasti, za naši svobodu, peníze nejsou.

Pokud jsou finance z našeho rozpočtu rozdělovány s takovouhle to logikou, jděte páni ministři, no vy víte kam. Pokud nevíte, zeptejte se premiéra Rusnoka. Myslím že on to místo nazývá prdel.

Diskuse bez cenzury ZDE

Autor: Jan Sarka | pondělí 9.12.2013 10:30 | karma článku: 29,88 | přečteno: 1192x