Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Správně jste poukázal na podstatu problému, totiž že existence komunistické strany je protiústavní, stejně by byla jako existence nacistické strany nebo jakékoli jiné strany, která by se hlásila k ideologii potlačující základní práva občanů.

1 0
možnosti
JT

Rozdil? Zadny. Oba jsou odporne nelidske rezimy.

4 0
možnosti
Foto

rozdíl je zásadní.....jeden vyhrál válku, takže jeho zločinci se beztrestně pohybují po okolí.....druhý ji prohrál, takže se zločinci dílem potrestali, dílem poschovávali s prachama v zahraničí....a dílem jsou tímto jmenem "fašista" "nacista" (dnes na multikulturním trhu dehonestací volně směnitelné jeden za druhý bez ohledu na význam) označováni nepohodlní lidé s jakýmkoli nemainstreamovým názorem (bez ohledu na to, že někteří z nich jsou reálně opravdu exoti, fašisti, či nacisti v drtivé většině nejsou).;-)

p.s. tím je nerehabilituji, jen konstatuji rozdíl. Kdyby vyhrála druhá strana, jiná část lidstva by umřela a jiná přežila, ale v opačných kabátcích a barvách bychom dnes možná řešili stejnou otázku. Jak vybudovat tržní demokracii v postnacistické východní Evropě.;-)

3 1
možnosti

Ono SSSR někdy kapituloval jako Třetí říše? Komunisti naprosto dobrovolně předali moc antikomunistům, a to se musí jim přičíst k dobru.

0 5
možnosti
Foto

O13t22t12o 78Č74e42r52n56ý

16. 10. 2013 14:07

To byla kapitulace a navíc podmínečná. Nacistická říše kapitulovala bezpodmínečně. Máme jí to přičíst k dobru?

5 1
možnosti
Foto

Trochu (ale jen trochu) se liší vzhledově. Jiný rozdíl nevidím. A k tomu přístupu - myslím, že svoboda projevu je nade vše. S projevem blbým prostě mohu nesouhlasit.

5 0
možnosti
MD

Zas jen k nicemu nevedouci zevseobecnovani. Ti komuniste nejsou jen Lenin a uz vubec ne Stalin. I ti komuniste maji ve svych radach spoustu vrstev. A komuniste nejsou jen na vychod od nas. A dalo by se pokracovat, ale tady by to asi nemelo smysl.

0 4
možnosti
MK

Nacisté také nebyli jen Hitler a už vůbec ne Himmler :-)

11 1
možnosti

Ani vysloveně z českého hlediska?

1 3
možnosti
BM

To jsou důsledky  toho "sametu", když se komunistická strana nepostavila mimo zákon, přece nejsme jako oni, že? To jako by po porážce nacismu pořád seděla v parlamentě NSDAP. Jiří Dědeček tenkrát zpíval "Nechme samet sametem pánové a dámy, buďto s nimi zametem, nebo oni s námi....." A měl pravdu!!!!

KarmaR^

11 1
možnosti

Tak v parlamentech nesedí ani KSČ, ani KSSS.

1 4
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1399x
kluk z Pardubic žijící ve spojených státech,který nezapomněl odkud pochází... bez-cenzury.com

Seznam rubrik