Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Mohyni

6. 8. 2009 15:11
a ještě dodatek

Jak už tu někdo psal... já bych taky nechala svobodu slova a vyjádření, protože pak zastáncům nacismu i komunismu přestane svítit nad hlavami "mučednická gloriola" a už to nebude táhnout mladý lidi, kteří se potřebují nějakým způsobem vzbouřit proti současnému systému, přestane to mít nálepku  zakázaného ovoce....a to už nebude tak táhnout.

Jen ať si každý mele svoje... dokud svými činy neomezuje ostatní a nenabádá ostatní k činům proti někomu jinému, jež jejich názor nesdílí nebo je prstem označen za nepřítele, no ne?

 

0 0
možnosti
M

Mohyni

6. 8. 2009 15:10
jen poznamka

Honzíku,

četl jsi někdy Kapitál nebo ho měl v ruce? Je součástí povinné literatury např na studia ekonomie, sociologie, andragogiky a ano i filosofie. Není v něm nic, co by mělo něco společného s totalitním režimem, který zavedl Stalin.

Nevím, proč by se měl zakazovat Marxův Kapitál... jen proto, že ( Engels ) s Leninem přetočili Marxovu ideologii a poté se ji snažili totálně přetočenou prosadit nepřiměřenými prostředky dál?

Nietzche není taky zakázaný a přitom je obviňován z toho, že byl inspirací Hitlerovi v ideologiích nadčlověka a taky jeho Zarathustra byl velkou inspirací pro vytvoření programu NSDAP.

0 0
možnosti
Y

Yoachim

31. 7. 2009 11:44
Symboly se mění

S dobou se mění i význam symbolů.Co já dostal ran jako kluk za jeden symbol co jsem maloval na vrata. No a vidíte dneska je na každým Renaultu. Karel, můj kamarád v 8O tých letech popíral vedoucí úlohu strany,zakotvenou v ústavě a dostal 6 měsíců podmínečně na dva roky.Minulej  rok popíral holokaust a dostal to samý ale na tvrdo. Popírat se prostě nemá i když se časy mění.Neměli oni  endéráci ve znaku kružítko?

0 0
možnosti
PK

kraken

31. 7. 2009 11:06
souhlas, ale jine zavery

Souhlasim s tim, ze by se melo merit stejnym metrem vsem. Stejne zakony na vsechny. Komunisticka ideologie je nepochybne totalitni, takze stejny paragraf jako se uplatnuje na nacky.

Jinak to ale vidim naopak - ja bych zachoval svobodu slova a zrusil tento zakon. At si kazdy hlasa a rika, co chce. verim v romum vetsiny lidi a nemyslim, ze by se hned z pulky naroda stali nackove a z druhe ortodoxni komousi. Naopak - ti lide, co podobne ideologie hlasaji se ted snazi o opatrne a akceptovatelne formulace, cimz k sobe prilakaji treba lidi jednodussi a ty, co neumi cist mimo radky. Pokud by ovsem naplno rekli vsechny zvratky, co maji v hlave, slusny clovek by se k nim otocil zady. Takze paradoxne by jim svoboda slova uskodila, protoze by prisli o mucednickou, tajuplnou a konspiracni nalepku, ale vse by vyplavalo na povrch.

Dalsi vec je, ze pod rouskou boje proti extremismu se zakazuje cokoliv, protoze se to prelepi nalepkou extremismu a je to ok. Treba to 88 - mozna je to symbol nacismu,..%

0 0
možnosti
RF

Randall Flagg

31. 7. 2009 11:10
Re: souhlas, ale jine zavery

Zajimave, ono je mozne zakazat i cislo?

Ze se napriklad v hotelich vynechava cislo 13 jsem vedel. Ted se tesim az se mi dostane do ruky napriklad knizka se strankami ...,87,89,....

A jeste vic na to, az me zavrou kdyz si v bance vyberu 88 tisic.

0 0
možnosti
JK

Terrurek

31. 7. 2009 10:17
to sou problemy

tyvogo uz vim jaky magori sikanovali lidi za maericky vlajky v komunismu... kdyby vam slo aspon zrusit zakaz toho hakovyho krize ale to ne... min svobody to je vase heslo... bych zakazal vas za tuhle snahu potirat lidska prava veset si co chtej kam chtej

0 0
možnosti
PG

petyo

31. 7. 2009 10:08
Možná by bylo zajímavé...

...jít na setkání mladých komunistů a v momentě kdy rozvinou rudou vlajku se srpem a kladivem, rozvinout vlajku s hákovým křížem. Samozřejmě by bylo potřeba vše zdokumentovat. Pak by se snad podařilo vytvořit precedens. Těžko by se policii vysvětloval na tom samém místě zásah proti nacistickým symbolům a tolerance těch komunistických.

0 0
možnosti
K

kaktusak

1. 8. 2009 13:23
Re: Možná by bylo zajímavé...

Projevte si svobodně svůj názor a vyvěste vlajku s hákovým křížem.

0 0
možnosti
DK

Fonon

31. 7. 2009 9:45
zakážeme rakouskou vlajku na území čr?

http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Flag_of_Austria_(state).svg

jen bych chtěl znát názor autora blogu

stejně tak nelidské mučení provádí kromě zmíněného gestapa, resp. KGB, i CIA a zcela jistě Mossad. Takže tento argument mi přijde taky lichý.

0 0
možnosti
PG

petyo

31. 7. 2009 10:06
Re: zakážeme rakouskou vlajku na území čr?

Viděls někdy komunistické symboly?

0 0
možnosti
LK

Kerapsak

31. 7. 2009 9:01
presne

R^R^R^

0 0
možnosti
H

Hohewarte

31. 7. 2009 8:57
Vyrostl nám nový svazák, Sarka.

Sarko, tobě k tomu abys zakládal JZD chybí jen jediné.

Narodil ses o šedesát let později.

A možná jsi mohl být i okresním tajemníkem ČSM.

Sarko ty na to máš.

Jen se narodit ve správnou dobu.

0 0
možnosti
K

kaktusak

1. 8. 2009 13:24
Re: Vyrostl nám nový svazák, Sarka.

R^

0 0
možnosti
PN

Ftipnejj

31. 7. 2009 8:48
pěkné

pěkné

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1399x
kluk z Pardubic žijící ve spojených státech,který nezapomněl odkud pochází... bez-cenzury.com

Seznam rubrik