Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Největší problém ve svobodné zemi je, jak dostatečně implementovat cenzuru, protože obyčejným lidem se nevěří. :-/

Pochybuji, že by vyhrálo v referendu, že se např. může střílet Cikány. Lidi něco říkají a něco jiného dělají. Navíc není těžké si uvědomit, že příště by na podobné listině mohli být oni. Navíc vůči oběma variantám v referendu se budou vyjadřovat odborníci, kteří i největším prosťáčkům vysvětlí nevýhody.

Ale nejsem extra fanda do referend. Nic nového to nepřinese, jenom to bude stát peníze.

0 0
možnosti
RK

Pan Okamura má spoustu dobrých nápadů, ale referendum na každou kravinu mezi ně nepatří.

0 0
možnosti
MK

Pokouším se domyslet, jak by asi dopadlo referendum o tom, zda má být něco zadarmo. Například pečivo. Kdo však rozhodne o tom, kdo má pečivo zadarmo distribuovat? Budou ho dávat zadarmo obchodníci nebo přímo pekaři? Nebo pekaři obchodníkům a obchodníci lidem? Nedopadne to nakonec tak, že pečivo z trhu úplně zmizí? Takové referendum by zjevně nadělalo více škody než užitku. Výsledek by odpovídal tomu, že velká část hlasujících by nebyla schopna domyslet důsledky svého rozhodnutí. Takového systému se opravdu velmi obávám.

1 0
možnosti
EH

To máte to samé jako když se rozhodne, že se budou vybírat poplatky třeba za zdravotnictví. Každý ví, za jakých okolností je platí, komu je platí a v jaké výši. Protože vše se vymyslelo před schválením zákona. Referendum je jenom hlasování, pak to ještě musí někdo realizovat.

0 0
možnosti

Mladý pane Sarko,

musíte přemýšlet trochu reálně.

**Opravdu si myslíte, že by někdo sehnal 100 000 ověřených podpisů na referendum, aby střílel spoluobčany, nebo, aby něco bylo, jen tak zadarmo?

**Opravdu si myslíte, že by referendum bez stanoveného kvora, ovládla jenom jedna zájmová skupina osob, aby ho vyhrála?

**Opravdu si myslíte, že politici jsou chytřejší, než občané?

**Referendum je o vyspělosti a odpovědnosti občanů!  **Nechtějte tvrdit, že v současné vyspělé české společnosti žijí hlupáci, kteří by schvalovali pitomosti a nesmysly. **Nebo si opravdu myslíte, že Švýcaři jsou chytří a Češi hloupí? **Referendum slouží v zastupitelské demokracii, jako pojistka proti chybným a špatným rozhodnutím zákonodárců a jako možnost pro odvolání politiků, kteří zneužijí své postavení, či neprosazují zájmy svých voličů. **Není, proč se bát referenda, bojí se jen politici, že nebudou moci zneužívat získanou moc!

2 1
možnosti
RH

Až se to schválí, tak budu iniciovat referendum o odchodu Tomia Okamury z politiky  .. ;-)

5 1
možnosti

Pane kolego,

to je v pořádku. Můžete to zkusit.

**Už se těším, jak seženete 100 000 ověřených podpisů na podporu vašeho požadavku. Už vidím, jak přesvědčíte dostatek občanů, aby jste referendum vyhrál. 

**Opravdu si myslíte, že vám občané ten váš požadavek na demisi Tomia Okamury nezatrhnou?

**Manipulace občanů je mnohem obtížnější, než manipulace poslanců, jejich politickými stranami, které je delegovaly a na kterých jsou závislí.

**Občané se totiž rozhodují svobodně a demokraticky, bez ohledu na politiky a svobodné referendum občanů je směr ke skutečné demokracii pro občany. **Není vám proč bránit ve vašem bohulibém záměru!;-)

1 1
možnosti