Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

30. 1. 1933 německý prezident PAUL VON HINDENBURG jmenoval Hitlera říšským kancléřem v době, kdy nacisté prohráli volby a ztratili miliony voličů a demokraté se radovali, že je konec Hitlera. Dal mu za úkol sestavit vládu a sliboval si, že Německo pozdvihne, udělá z něj velmoc světa, zvýší životní úroveň.  Takže žádné volby a co následovalo je zřejmé.

25.02.1948 nastupuje Gotwald a komunisté k moci tím způsobem, že těžce nemocného Beneše přijmutí demise ministrů a se souhlasem  doplnit vládu podle Gottwaldova návrhu. Komunisté ovládli SNB, armádu a nezákonně si vytvořili vlastní vojsko Lidové milice, které dílem vyzbrojil SSSR a dílem byli vyzbrojeni zbraněmi, ze skladů, ve kterých se nacházela výzbroj zabavená Němcům. Tyto složky vytváří tlak na společnost na zejména na Beneše. Následující volby byla fraška.

Janukovič vyhrál volby podvodem, což konstatovaly všechny pozorovatelské komise.

1 0
možnosti
PP

P26e66t36r 51P89o73u84r

24. 2. 2014 11:18

Pane Kindl i Hitler šel defacto po volbách ve kterých zvítězila NSDAP - takže nemáte pravdu, že prohráli volby :-( :  V parlamentních volbách v červenci 1932 získala NSDAP 37,4 % hlasů, což z ní učinilo největší politickou sílu v zemi. Společně s KPD disponovali nyní nacisté v Reichstagu nadpoloviční většinou poslaneckých mandátů. NSDAP vděčila za svůj úspěch hlavně mladým lidem, kteří nebyli schopni nalézt pracovní uplatnění. Podporu nacistům projevovala rovněž nižší střední třída, jíž připravila hyperinflace ve 20. letech o úspory, venkovské obyvatelstvo a velká část z masy nezaměstnaných. V lednu 1933 vyvinuli pravicoví politici v čele s bývalým kancléřem Franzem von Papenem nátlak na Hindenburga, který následně 30. ledna 1933 jmenoval Adolfa H

itlera německým kancléřem.

2 0
možnosti
KB

Pane Sarko, lžete jako když tiskne. Správně by měly vaše blogy zrušit kvůli používání tak nechutné demagogoe. Hitler byl sice zvolen demokraticky a s dalšími pravicovými stranami vytvořill roce 1933 koalici, ale po konsolidování své moci další demokratické volby zrušil. Janukovyč žádné svobodné volby zrušit nechtěl!

2 1
možnosti
PP

P68e74t36r 45P88o75u55r

24. 2. 2014 11:19

no pro pana Sarku zřejmě marginálie mimo rozlišovací schopnost :-)

0 0
možnosti

Nejde o to, zda někdo patří do tábora příznivců Janukoviče, ale o to,že pokud byl svržen, tak byl pouze svržen lidovou demokracií, a byla tak nastolena diktatura v tomto případě, nikoliv většiny, ale ozbrojené menšiny. nikoliv ústavní cestou.

A v případě Janukoviče tu ústavní cestu ani nikdo nezkusil použít. A bylo to klidně možné do roka a dne. Prostřednictvím řádných voleb. A legální opozice měla po  ruce perfektní  agitační materiál, tj. odmítnutí podpisu Asociační dohody.

6 0
možnosti
KB

Správně. Ale to naši fanoušci pučistů (plno novinářů...jak jinak, Kalousek atd.) nechtějí slyšet.

2 0
možnosti
PB

P81e45t88r 46B53u77k88a49l

24. 2. 2014 9:38

To je zvracenost. Mainstream oslavuje fasisticke skupiny, ktere maji na rukou krev Volynskych cechu.

2 0
možnosti

Proč ty uvozovky? Je vcelku běžné, že nějaký politik zblbne lidi a ti ho pak prostě zvolí. Někdy i drtivou většinou. To se týká i nás, roku 48. V roce 1946 komunisté vyhráli volby a v r. 48 se nechali ministři jiných stran vyhnat z vlády. Takže žádný puč, vítěz pouze spolu se socdem bral vše...

0 2
možnosti
JC

On ten Janukovič není určitě (myslím si) žádný andílek ani vzor charakteru, ale přirovnávat ho k Hitlerovi je zrůdnost a odporná demogogie. Rv

4 1
možnosti
KN

Tak tohle je hrubá demagogie !

Janukovyč byl zvolen demokraticky a demokracii nechtěl nijak narušit. 

Podle Vaší logiky je možné kdekoliv v Evropě sehnat pár set odhodlaných lidí s dlažebními kostkami a jít svrhnout kohokoliv, vtrhnout do každé vládní budovy a házet zápalné láhve na kohokoliv.

3 0
možnosti
BT

možné to není ti co jsou na náměstí musí být jen špičkou ledovce naštvaného národa

1 1
možnosti
PP

P98e62t49r 94P10o96u70r

24. 2. 2014 8:50

Vaše argumenty dost pokulhávají ..... ale to vám napsali už JCh a MK ...níže ...

2 0
možnosti
JC

Hitler byl demokraticky zvolen a pak demokracii zrušil tím, že se domohl zmocňovacího zákona a s jeho pomocí pak zakázal jiné politické strany a zrušil volby (organizoval jen referenda k svému potvrzení) a zrušil tripartitu státních mocí a vojáky nechal přísahat sobě (vůdci místo státu).

Nic takového Janukovyč neudělal, ani nenaznačil, že by snad po něčem takovém toužil. Srovnávat Hitlera s Janukovyčem může jen darebák. Demagog, který chce lidem vzít svobodu tím, že jim permanentně lže všemi možnými způsoby, aby již nerozeznali pravdu a tedy se nemohli svobodně rozhodovat.

10 0
možnosti
MK

Mussolini ne, ten roku 1922 zorganizoval Pochod na Řím a výhrůžkami si vynutil svoje jmenování předsedou vlády. Pravdou však je, že v tu dobu byl řádně zvoleným poslancem za  Fasci di Combattimento. Co je však zajímavější, že jeho velkým vzorem byl Mistr Jan Hus. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1399x
kluk z Pardubic žijící ve spojených státech,který nezapomněl odkud pochází... bez-cenzury.com

Seznam rubrik