Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sdílím s Vámi svobodné, pravicové myšlení, ale nezapomeňte že to byl Bakala který natáhl ruku ke státu a vyvolal tím reakce politiků.

0 0
možnosti

"Natáhl ruku" pole mne není ten správný termín. On přeci neřekl nic jiného než že, za rok a čtvrt důl zavře. A pokud stát nechce mít během 15 měsíců 3 500 nezaměstnaných na ostravském pracáku, je třeba zasednout ke stolu a vymyslet optimální řešení. Zkrátka, rozpočet to každopádně bude stát nějaký peníze, který půjdou buď prostřednictvím pracovních úřadů nebo jakýmsi sociálním programem v OKD. Jsem přesvědčený, že "každý rozumný hospodář (jak říká Zeman)" by měl zcela věcně zvážit, která varianta je z hlediska všech zúčastněných nejoptimálnější. Jenže to bychom museli mít politiky poněkud jiné úrovně....

0 0
možnosti

Zeman používá starou komunistickou taktiku. Aby oslovil ty, co nemají (nebo mají málo), začne nadávat těm, co mají. Začne se vůči nim vymezovat – „jsem prezidentem spodních X mil.“, atp. Začne doslova štvát nešťastné horníky proti majitelům dolů. Autoritou prezidentského úřadu majitelům nakazuje investovat zisky z předchozích let do sociálního zabezpečení zaměstnanců krachujícího dolu. Proč to Zeman dělá? Aby pomohl lidem? To ani omylem. Cíl je jasný. Hodnota voličských hlasů dvou naštvaných horníků má zkrátka dvojnásobnou hodnotu oproti voličskému hlasu pracháče Bakaly. Vychytralý Zeman prostě ví, že primitivním využíváním naštvanosti chudších lidí, získá více voličských hlasů, než nejistým hledáním skutečného řešení problémů. To, že to republice vážně škodí, to mu rozhodně nebrání, aby si sám sebe vážil jako geniálního taktika. Osobně si myslím, že má Zeman s Gottwaldem společného víc, než jen notorický alkoholismus...

6 0
možnosti
Foto

Největší škody jsme napáchaly my občané,když jsme těmle Klauzům,Zemanům umožnily vladnout a beztrestně páchat škody nepředstavitelných hodnot.

1 2
možnosti
Foto

Tyhle ty debaty nemají smysl.Lidé neberou v potaz odstupné,přechod na jiné pracoviště.

Jen a jen by chtěly brát peníze za nic nedělání,a jen se flákat.A potom půjdou lidé do důchodu a propuštěných bude hrstka.Ale budeme se být kdo je větší lump zda vláda nebo Bakala.!!

1 1
možnosti

J91a75n 61P96i17r38k91l

28. 9. 2013 8:09

Největší škody napáchal Klaus, který "na chvíli nechal zhasnout" a rozkrást ty nejlepší podniky. Teď radí jak by se mělo, ale když mohl, pomáhal jen kamarádíčkům. Viz Kožený, bratři Helbichovi, odborník na ocel Schrejbl a další.Rv

0 2
možnosti

P56e72t83r 84V78l80c75e36k

25. 9. 2013 20:00

I když Kalousek na Zemana hodně nadává, seslalo mu ho samo nebe...........místo na jeho lumpárny se teď zhrzelí voliči vrhli na Zemáka a Kolouska si už skoro nikdo nevšímá....:-P

1 0
možnosti

Větička: "Že díky němu doteď dost lidí mělo práci, .... " charakterizuje zůžený zorný úhel pisatele. Vždyť majitel důl nevybudoval, pouze vysával dílo předchozích generací na základě pochybné privatizace. 

Je ovšem pravdou, že ztrátový důl nelze provozovat. Celou záležitost by ale bylo třeba zhodnotit i z hlediska plánovaného znehodnocení dostupných zásob, které by se plánovaným zasypáním dolu znepřístupnily. Tady proti sobě stojí zájem krátkodobé rentability jednotlivce proti dlouhodobému zájmu státu jako majitele uhelných zásob. Čas získaný odložením uzavření dolu je třeba využít k detailnímu odbornému zvážení všech možností, jak se této ztrátě vyhnout.

3 4
možnosti

jenomze ZADNY jednotlivec rozhodne nebude dotovat ztratovy byznys jenom kvuli nejakym "dlouhodobym zajmum statu" ... pokud stat chce cas na odborne zvazeni vsech moznosti, necht si ten cas zaplati.

3 0
možnosti

Právě proto, že soukromník nikdy nevrátí ani korunu do podniku předtím ziskového, dnes však ztrátového, byla zásadní chyba privatizovat strategický podnik - strategický třeba kvůli zaměstnanosti. Stát z toho mohl předtím získávat tolik potřebné peníze a při troše předvídavosti ukládat část na případnou stabilizaci pracovních míst. Dnes tak mohl stát rozhodnout zda vyplácet raději podpory, nebo ztrátově těžit.

Po soukromníkovi nelze očekávat uvažování v tomhle stylu.

Proto byla zásadní chyba všechno privatizovat. Teď se ukazuje, že i soukromé vlastnictví má své záludnosti.

4 6
možnosti

25. 9. 2013 0:46

Stat dostaval dost penez - z dani podniku, z dani zamestnancu, z DPH z toho co zamestnanci diky tomu utratili..... kde jsou ty penize? Kde je predvidavost? Nehlede na to, ze jako danovy poplatnik teda opravdu nechci, aby se z mych dani platila ztratova tezba. Vy jste zamrzl v socialismu....

5 2
možnosti

To je najednou chytrejch kapitalistů, to by se člověk po...:-)

3 2
možnosti

Pracovní místa nejsou sedadla ve vlaku. Až tohle socialisti a nezaměstnaní pochopí a začnou se chovat jako zodpovědní svobodní lidé v kapitalistické zemi a například s živnostenským listem a trafikou někde na předměstí, bude nám tu všem líp.

5 1
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1399x
kluk z Pardubic žijící ve spojených státech,který nezapomněl odkud pochází... bez-cenzury.com

Seznam rubrik