Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

eAA00

11. 9. 2009 8:41
trest smrti ANO, za znásilnění ne

V případě dané holčičky by trest smrti asi nebyl na místě, ale OPRAVDU dlouhý žalář, to ano. NA druhé straně, ten slovenský pedofil, jak zabil po zneužití toho hocha, stokrát ANO. Problém v našem soudnictví je PODMÍNEČNÉ propuštění. Kdesi jsem četl názor od člověka, který má k dané problematice blízko a ten tvrdí, že u nás je vpodstatě automatické  /a ne za odměnu, jak se prezentuje/  a je nutnost dokázat, že dotyčný ještě něco dalšího provedl ve vězení, aby se nemohlo uplatnit.  V TV prakticky neslyšíte nic jiného než že zločinec, podmínečně propuštěný,....Docela tomu věřím, že se podmíněné propuštění neukládá za opravdu VZORNÉ chování. Vždyť iv TV pokud uvádí redaktoři výši testů, tak rovnou i s délkou kratší, kdy bude obžalovaný propuštěn za "dobré chování". Toto má být exkluzivita, ne samozřejmost. Pak se nemůže stát, že se mluví o mladém 20ti letém, osmkrát soudně trestaném recidivistovi. Ohledně doživotí- ve Švédsku rovnou říkají, že jejich doživotí=25 let.

0 0
možnosti
E

eAA00

11. 9. 2009 8:46
Re: trest smrti ANO, za znásilnění ne

Opravdu věříte, že Stodolovi budou "sedět" do důchodu ??? Už za 15 let nám bude vysvětleno, že je "nerentabilní" je tam živit, když už nepředstavují nebezpečí. Ovšem kdyby viseli, bylo by to jěště MNOHEM rentabilnější. Jenže Rada Evropy-Bu,bu,bu, EU-bu,bu,bu, Amnesty I. bu,bu,bu, my nic nemůžeme, máme vyšší zájmy...

0 0
možnosti
PS

Pavel Skeptik

24. 8. 2009 19:55
Nemožné!

Dovedete si představit při morálním a personálním stavu naší justice trest smrti? To by se Vyšinskij v pekle musel dlouho chechtat!!!!!!

0 0
možnosti
AH

nyny.

24. 8. 2009 15:56
inu ano i ne

Trestu smrti ne, pokud by existovalo doživotí.Tím myslím přesně to, co to slovo znamená a ne to, co se pod tím slovem v našem trestním právu prezentuje. Tj. zavřít a až do smrti neumožnit odsouzenému opustit vězení. To je totiž ten pravý výsměch lidem, tresty, směšné, a v závažných případech násilí pak obzvláště. Ono s tím trestem smrti v téhle republice je to za současného zřízení dost problém, protože by byl velmi snadno v soudcovsko policejní mafii zneužtelný. Věřím, že  kdyby existoval, tak Kájínek už dávno visel a mně tedy nikdo nepřesvědčil, že vraždil.

0 0
možnosti
Y

Yoachim

24. 8. 2009 13:15
Zneužítá politika

Když již je nutné do případu sexuelního trestného činu zamotat i politickou stranu, proč ne i pravopis a "vytikat" autorovi i případným "pozustalim", upřímnou soustrast.

0 0
možnosti
C

czechtex

24. 8. 2009 20:23
Re: Zneužítá politika

Normalne se do diskuse nezapojuji, ale tady bych se rad zeptal co je na tech slovech gramaticky spatne???

0 0
možnosti
DK

Fonon

24. 8. 2009 11:39
je to blbost

Statistka nevinných popravených )či propuštěných na svobodu po mnohaletém věyení) v USA je celkem dost varující. A to si myslím, že tamější soudy jsou o krapet dál, než ty naše.

0 0
možnosti
ZK

SID09

24. 8. 2009 13:23
Re: je to blbost

Myslíte ? To bych taky dvakrát netvrdil. :-/!!

0 0
možnosti
JH

jirha

24. 8. 2009 11:29
Zásady humanity?

Co je to za kec? Kritizuješ neschopnost našich soudů se poprad s lumpama a sám se honem schováváš za naprosto prázdné slovo jen aby ti banda pseudohumanistů nezačala předhazovat že jsi fašista.

Řekněme si to naprosto otevřeně třikrát a dost. Chyba se může stát každému dokonce i podruhé se člověk může splést ale potřetí v žádném případě (a těch několik málo výjimek by dokázala pokrýt presidentská milost). Problém je to že většina zákonodárců jsou lumpové a proto tvoří zákony takové aby lumpům vyhovovaly. Pojďme říct že ne. Chci aby policie a zákon chránila bezúhonné a jenom ty kteří jsou prokazatelně bezúhonní. Právo na advokáta je dle mého soudu v prvotních vyšetřováních na škodu, právo válet se na plandě u odsouzeného je pak přímo výzva k tomu aby se tam rád vracel.

Nemáme vybalancovaný přístup k právu a rozhodně nemáme vypbalancovaný přístup k míře trestu v tom je problém. A dále je problém v tom že se každý bojí to říct veřejně jen aby nebyl nařknut z nehumanismu. Pokud to tak je an

0 0
možnosti
JH

jirha

24. 8. 2009 11:30
Re: Zásady humanity?

Pokud to tak je ano jsem nehumanista jsem křesťan oko za oko zub za zub. Ano jsem dogmatik, ano jsem možná fašista pokud to znamená že se tam kde žiju přestanu bát o život pak jsem tím za co mě chtějí označit a nestydím se za to.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

24. 8. 2009 11:00
Trest smrti

za znásilnění nebyl ani za komunistů. V tom je Havel nebo kdokoliv další zbytečně citován. Neznám zemi,kde by trest smrti byl za takový čin. Vyjímku tvoří určité např. muslimské země. Tam ovšem je právo pokrouceno,takže za znásilnění může být ukamenována sama znásilněná.

0 0
možnosti
ZK

SID09

24. 8. 2009 13:30
Re: Trest smrti

Ona dobrá polovina znásilnění bývala vymyšlená a 3/4 nopak nenahlášená, buď  protože  to oběť nepovažovala za nutné, nebo se nechtěla o tom s nikým bavit.To znásilnění bylo problematické i za C.K. monarchie, nejen dnes. Dodnes je vžitý tehdejší soudcovský výrok:  když  samička psa nechce ............ !!;-)

0 0
možnosti
G

grandaunt

24. 8. 2009 10:53
trest smrti

Neházel bych to jen na Havla, trest smrti se stal nemyslitelným i vstupem do Rady Evropy a EU. Dnes už ho má v Evropě snad jen Rusko, nominálně možná ještě Ukrajina, ale ta ho neukládá.

Jinak trestní sazby by klidně přísnější být mohly. Pokud jde o to konkrétní individuum, neznám detaily, ale může hrát roli i to, že novináři u sexuálních útoků na děti nerozlišují mezi zneužitím a znásilněním. To první, kdy dostal menší trest, mohlo být zneužití.

0 0
možnosti