Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane autore, vždycky se najdou ti, kteří budou tvrdit, že ten systém byl docela fajn a bratry Mašíny a jejich skupinu budou brát tak jaksi nervózně, jako ty, co rušili veřejný pořádek. 

Komunisté se s nikým nepárali a věšeli a zavírali na mnoho let jako na běžícím pásu. To však nikomu nevadí. Naopak - Mašíny hodnotí velmi velmi přísně.

Vám karma.

0 0
možnosti
Foto

Je to právo dané státní mocí. Jak pravil Bismark, moc předchází právu.

0 0
možnosti
JN

Ve včerejší zprávě o prohnané soudní při byl krátký rozhovor s paní Mašínovou. Celkem realisticky připustila, že nikdo není nesmrtelný, ani ona ne, takže, když se soud povleče ještě pár let, skončí do vytracena.  A stejně skončí dohady o "odbojové" skupině jejích bratrů.  Čím méně jich zůstává naživu, tím méně někoho zajímají.

1 0
možnosti
BM

Solidní demagogie. "Skupina bratrů Mašínů žádné vnější financování neměla. Přepadení převozu peněz bylo tedy logické a uplatnění teroru." Představte si že já také žádné vnější financování nemám. Bude to pro mně polehčující okolnost u soudu? A jsou zde i jiné prvky se kterými nemohu souhlasit. Souhlasím že nebyli zbabělci. Ale pro mne rozhodně nebyli hrdinové.

4 4
možnosti
Foto

Mně nepobuřuje zakoupení postele a ani ty vraždy, mně pobuřuje zapalování družstevních stohů slámy, protože inteligence tohoto zločinu se rovná záporné nule. Lze ho přirovnat toliko k rozbíjení strojů někdy na počátku 19.stol.  A v této souvislosti zcela zbytečná ztráta oka hasiče Leciana.

A v této souvislosti mě pobuřuje. proč není adorován agent CIA Malý, velký učitel bratří Mašínů, kteří na jeho činy naprosto vědomě navazovali (to zapalování stohů).

A to už vůbec neberu do úvahy, že dalším inspirátorem bratří Mašínů byl Ctirad Novák, agent Reicina a že kolem toho motal jeden britský agent, ke kterému chodili do školy terorismu.

Mimochodem, z nutnosti odstranit svědky vyplývá pouze jedno, mohutná podpora režimu obyvatelstvem.

1 2
možnosti
VZ

Velmi hezky napsáno. Shrnuto bez zbytečných emocí na jednu i druhou stranu. Přesně tak nějak jsem měl už v letech devadesátých možnost to slyšet od dvou válečných veteránů, s nimiž jsem měl možnost nezávisle si na toto téma popovídat. Dokonce se nestydím přiznat, že u toho prvního jsem si pěkně naběhl, protože tehdy jsem pod dojmem mladické touhy po spravedlnosti byl spíš proti Mašínům. Debatu s ním jsem ovšem projel na celé čáře. Rozebral mne i s mými pokusy o argumenty doslova na prvočinitele. O to víc máte můj obdiv za tento racionální pohled už v mladém věku.

Ale připravte se na to, že to schytáte. Dílem od zdejších pravdoláskařů a dílem od těch, co na ten zkur**** režim stále s láskou vzpomínají. Ode mne každopádně R^ a karma.

5 2
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1399x
kluk z Pardubic žijící ve spojených státech,který nezapomněl odkud pochází... bez-cenzury.com

Seznam rubrik