A co takhle zadne volby???

Poslednich par dnu je ve vsech zdelovacich prostredcich probirano TO, jestli volby budou ci nebudou. Pouze tyto dve moznosti. Ale je tu jeste jedna varianta. Pojdme si jen tak, teoreticky zapolemizovat. Jsou ty volby nutne? Potrebujeme je? Neni tahle situace, ktera nam tu ted "zavladla" a v dane situaci a po tolika letech politickeho patosu,  tak neni tahle prozatimni vlada to, co nas muze zbavit jak te ekonomicke krize, tak hlavne te krize politicke, jenz nam vice ci mene od  roku 89 pretrvavala do nedavna?

Nebylo by ted, v dobe krize, lepsi pokud by parlament vubec nezasedal? Ted je opravdu potreba veci resit a ne se hadat mezi sebou v parlamentu kde se, co si budem namlouvat, hlasuje pro ci proti ne na zaklade toho, co je nejlepsi pro stat, ale co je nejvihodnejsi pro tu ci onu politickou stranu. A hlavne se vetsinou hlasuje na truc. Vy jste nam neschvalili tohle, tak my Vam neschvalime zase tohleto. At je to cokoli.

Zdeseni politiku z mozneho posunuti terminu voleb neprameni ze strachu o stat a jeho zdarneho a co nejrychlejsiho se dostani z krize, ale ze strachu o sva peclive po nekolik roku vysedena a zahrata mistecka. Mozna se boji toho, ze si lide vsimnou, ze je to porad stejne, ne-li lepsi, nez kdyz tam na tech mistech spali, pardon sedeli.

Co kdyby jsme nechali na prozatimnich ministrech, aby sami na zaklade sveho uvazeni a bez politickeho tlaku te ci one partaje vypracovali statni rozpocet, zda snizit ci zvysit dane, kde penize ubrat a kde je naopak pridat a realizovali to? Navrhy jak z krize ven, ktere nam vsechny strany predlozili ve volebnim programu jsou povetsinou pouze populisticke a maji zlakat volice k dani sveho hlasu.

 Ja se obavam, ze po volbach budeme zase svedky hadek stran, jednanich o koalicich a strkanicich o ministerska kresla. Nez se na necem dohodnou, tak nam nejaky ten patek zase utece a budeme v te "krizi" zase o neco hloubeji. Ale ono by se melo jednat ted hned.

PS. Vim, ze je to nemozne, tak se prosim v pripadnych reakcich v diskuzi neunavujte vyklady prava a ustavy. Dekuji

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Sarka | pátek 4.9.2009 7:59 | karma článku: 16,54 | přečteno: 720x