Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

Dobrá diskuze. Jen asi pánům Drotárovi a Vanourkovi chybí to každodenní soužití s Romy. Aby viděli, jak doopravdy žijí, jak doopravdy vychovávají svě děti.

1 0
možnosti
Foto

Ano, ziji na mesici a vse jen pozoruji z dalky ... a obcas vidim lumpy v obou taborech .. nemohu si pomoci

0 0
možnosti
Foto

pan Vanourek a Drotár jsou přesně ti, kvůli kterým je ta nálada proti Romům taková, jaká je.

4 0
možnosti
Foto

Jasne ... jeste ze jsou tu ostyatni .. ti co za to mohou ;-D

0 0
možnosti
Foto

Tak jsem si to tady přečetl, a došel jsem k tomu, že panu Drotárovi z celého srdce přeju blízké setkání s cikánskou logikou, chutí do práce s nožem, a v neposlední řadě s cikánskou oblibou v cizí majetek...

2 0
možnosti
Foto

Drotár bude jeden z nich.

1 0
možnosti
JD

vanourku....bojíš se projevit názor?

0 0
možnosti
Foto

Mas ten pocit??? To asi umis spatne cist :-/ Narozdil od tvych vykriku, ja nejaky nazor napsal

0 0
možnosti
PD

To, co v dnešních online "diskuzích" najdete, nemá s diskuzí nic společného. Jedná se o takzvané výkřiky do tmy, kdy frustráti potřebují vykřičet svou frustraci, aby si ulevili.

Snad nejčastějším výkřikem v diskuzích k článkům, které se týkají cikánů, je "Nikdy nepracovali, nikdy pracovat nebudou, proč po nich nikdo nechce, aby pracovali???" (obvykle tam tedy bývá asi tak tisíc vykřičníků a pět blicích smajlíků).

Ale běda, když si dovolím poznamenat, že bylo opakovaně pomocí investigativních žurnalistů prokázáno, že zaměstnavatelé se chovají diskriminačně a úplně klidně cikánovi-uchazeči o práci (a ještě spíše cikánce-uchazečce) vmetou do tváře: "Já cikány neberu, jsou s nima potíže!" V té chvíli ten samý bílý diskutér, který pár minut předtím trval na tom, že zákony musí platit pro všechny a na všechny musí být stejný metr, najednou apologeticky pronese: "No ale ten podnikatel přece má pravdu! S cigošema jsou jenom problémy! A proč by si vlastně nemohl rozhodovat o tom, koho zaměstná?"

Takže, dokud cigán páchá kriminalitu, tak "Čech" trvá na tom, že na něj musí být stejný metr. Jakmile páchá kriminalitu bílý zaměstnavatel (ano, diskriminace na trhu práce je kriminální čin), tak je všechno v pořádku, protože si za to cigán může sám.

Další oblíbená reakce je: "Já jsem nikdy cigánům problémy nedělal, klidně je jako kopáče zaměstnávám". Aha, jasně: Cigáni patří k lopatě, na nic lepšího se stejně nehodí. Proč jen mi to připomíná dobu diskriminace černochů v USA, kteří byli považováni za podřadné a neschopné čehokoliv složitějšího než těžké manuální práce.

(pokr.)

1 7
možnosti
PD

Zmíním ještě jeden oblíbený výkřik do tmy: "Dělaj bordel, v noci dělají hluk, ruší slušné lidi. Proč proti nim nikdo nezakročí!?"

Shodou okolností jsem žil jak vedle fotbalového stadionu, tak vedle kulturního prostoru, kde se pořádaly hudební festivaly. A když táhnou oslavující fotbaloví fanoušci ulicemi, mezi půlnocí a třetí ráno, převrhávají odpadkové koše, lámou značky a řvou na lesy, tak také policie nezakročí, protože dostane instrukce "Buďte tolerantní, oni oslavují". Co z toho plyne? HOVADA se najdou v každém etniku. Jenže my jsme si tak nějak zvykli, že když se jako hovada chovají ti naši, tak jsme ochotní přimhouřit obě oči a akceptovat jakoukoliv sebeprimitivnější výmluvu (panebože, 22 magorů běhalo 90 minut po travnatém povrchu a kopalo do kulatého nesmyslu, a proto musí pár tisíc lidí dělat bordel???), zatímco když to dělají "ti cizí", tak nás naprosto jejich zdůvodnění nezajímá a automaticky je to jejich nepřizpůsobivost. Když svatební kolona jede městem a troubí a budí matkám novorozeňata v kočárcích, tak je všechno v pořádku, protože "to se tak přece dělá". Ale když jde parta cigánů po ulici a zpívá si, tak je hned oheň na střeše a nejlepší by bylo je hned pochytat, zavřít do kriminálu (a případně jim naložit pendrekem).

(pokr.)

1 6
možnosti
Foto

Jen dalsi clanek plny planych reci, bez jedineho nastinu alespon toho, proc si autor mysli, ze stavajici situace je dusledek a ne treba stale opakujici se pricina ... to myslim naprosto vazne ... se spoustou veci v clanku souhlasim, ale vesmes jde jen o libive vykriky do tmy typu - "soudci by meli merit stejne" apod. ... i my bychom meli merit stejne a nemerime .. podle me narozdil od tech soudcu :-P

0 4
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1399x
kluk z Pardubic žijící ve spojených státech,který nezapomněl odkud pochází... bez-cenzury.com

Seznam rubrik