Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

gumidos

5. 1. 2012 15:21
Nedávno jsem četl

příběh z USA, kde se nějaký občan něčeho domáhal. Soud vyhrál, ale v podstatě celou přiznanou částku spolkly poplatky advokátovi. Z toho tak nějak dedukuji, že v civilním soukromém sporu není nárok na přiznání nákladů kterékoliv straně - každý nese ty svoje. To by některé firmy v ČR pěkně protáhly nosy......

Případně pro české poměry upravit  v tom smyslu, že v případě prodeje pohledávky zcela odpadá možnost požadovat nad rámec pohledávky jakékoliv náhrady. Na druhou stranu by strana vítězná nemusela platit soudní poplatek - ten by nesl prohrávající. Do soukromé kapsy by tak nešlo nic a dlužník by ve formě citelného soudního poplatku utrpěl přiměřený "kopanec". Ovšem odpadly by praktiky některých inkasních a advokátních společností.

0 0
možnosti
H

hanah7

5. 1. 2012 15:12
nemůžeme se divit,

když např. "renomovaný advokát" předává exekutorům např. pokuty z DP za 200,- Kč těsně před promlčením , téměř po deseti letech a naúčtuje si svých cca 5.000,- jako svoji odměnu (exekutor přidá další cca 3.tis) a velmi slušně si tím bezpracně vydělává či vydělával, jestliže šéf vedení České advokátní komory, která má dbát na etiku chování advokátů, takový způsob jednání posvětí a navíc "obhajuje" s tím, že ostatní vydělávají taky podivně !  Jak mít nějaké ideály, víru v lepší jednání ve společnosti, když je možné něco takového .

0 0
možnosti
H

habit-.!..

5. 1. 2012 13:33
... paradoxní je, že k těmhle feudálním pravomocem...

... přišli exekutoři za socialistů, kteří hodlali využít všeho, aby dostali "zlodějské podnikatele" do tepláků... jako všechno, co socialisté podniknou, i tohle se nakonec obrátilo proti jejich ovečkám - kdo má na smečku právníků, může prakticky všechno a nemusí prakticky nic, ale jinak platí "občánku, třes se"....

0 0
možnosti
JRN

Jan Robert Novák

5. 1. 2012 13:42
Re: ... paradoxní je, že k těmhle feudálním pravomocem...

...pochybuji. Zákon a soukromých exekutorech je pozdějšího data, stejně jako odměny advokátů, jrn

0 0
možnosti
VK

VLAKR

5. 1. 2012 13:26
Přesně tak !

Jestliže exekutoři a advokáti si spolu dlužníkovi naúčtují až 700% dlužné částky, tak je to státem tolerovaná loupež. A kdože takovéto nehorázné poplatky schválil? No přece opět právníci. A tihleti lidé nám chtějí kázat o morálce.

2 0
možnosti
P

p.jeelen

5. 1. 2012 13:12
Nezlobte se na mě,

pane Nováku, ale Tfuj! Jak k tomu přijdou všichni ti, kteří žijí slušně, ctí zákony a své záležitosti mají v pořádku. Přistupme na Vaši argumentaci a za chvíli po sobě začneme střílet.

Pěkný den.

0 0
možnosti
JRN

Jan Robert Novák

5. 1. 2012 13:24
Re: Nezlobte se na mě,

Vážený pane jelene,

řádní občané mají jistě velké uspokojení z toho, že jsou řádní, jinak by asi řádní nebyli. Ty si tedy přijdou na své. Pravidla tolerantní k přirozeným lidským slabostem, ještě neznamenají, že je dovoleno vše. Míra tolerance je ovšem také mírou svobody. Najít tu rozumnou hranici je úkolem politiky. Bohužel, u nás se politika nedělá (jak asi víte).

2 0
možnosti
JP

johnpeters

5. 1. 2012 13:10
...a jaké

má příznačné jméno-Krym.To je synonymum pro ťurmu,loch,díru,potažmo kriminál,vězení,či aspoň vazbu.Donnerwetter-a premiér je Unwetter...[>-];-(

2 0
možnosti
H

Halfunx

5. 1. 2012 13:14
A taky Unterwassermann

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1225x
Původně kuchař, který ale už dlouho nevaří. Nyní připravuje setkávání lidí, kteří jeden od druhého něco potřebují. Od roku 1992 příznivec ODS. Posledních šest let v něm ale stále více klíčí podezření, že hloupě naletěl.

Seznam rubrik