Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NN

noneno

11. 1. 2012 19:56
Podpora názoru autora je VE SLIBU ČLENŮ VLÁDY JE V:

Neplnění slibu, který skládá každý člen vlády: „Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony a uvádět je v život. Slibuji na svou čest, že budu zastávat svůj úřad svědomitě a nezneužiji svého postavení.".

 Na příkladu zákona Na vracení majetku církvím je jasně ukázána účelovost (nečestnost), nesvědomitost a zneužití postavení jednotlivých členů vlády.  Přesto, že 70 % národa si nyní vyrovnání (finanční) s církvemi nepřeje, vláda tento zákon protlačila a tlačí i na poslance aby udržela nadpoloviční většinu. Tato vláda není vládou občanů, nýbrž vládou pro skupinky = mafie, které mají známé v koaliční vládě a tyto známosti využívají mafie k prosazení parciálních zájmů obvykle v rozporu se zájmy většiny tohoto státu. Každý člen vlády slibuje, že bude ZACHOVÁVAT zákony a uvádět je v život. Ne, že bude stále navrhovat nové a nové zákony, aby si stát vláda podmanila!! Právě v tom je zneužívání postavení členů vlády!

1 0
možnosti
DB

doktor_bota

7. 1. 2012 18:19
Obávám se, že se mýlíte.

"pro ochranu práv a svobod druhých" je přesně to, na co poukáže exekutor, když o na základě popsaného názoru nevpustíte do bytu. To byla taky původní funkce exekutora, tedy provádět rozhodnutí soudu, který (původně) právo měl chránit.

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

7. 1. 2012 18:26
Re: Obávám se, že se mýlíte.

mám obavu, že máte pravdu .... tato větička se skutečně dá takto zneužít , nicméně podle mne určitě nebyla původně pro účely zákona o exekuci, ale pro naprosto jiné případy.

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

7. 1. 2012 16:27
Všeho jen do času ......

stejně jako čistě ze statistického pohledu bylo jasné, že jednou se někdo postaví lupičům se zbraní v ruce a použije ji, tak z toho samého důvodu není daleko doba, než někdo zastřelí prvního exekutora ............ a až pak se možná začne řešit zdejší exekutorská lichva .

0 0
možnosti
H

hlava.dvacetdva

7. 1. 2012 16:23
Exekutor který zabavuje věci v domácnosti

to nedělá pro věřitele. Jeho odměna se počítá od zabavené položky, čili dělá to pro sebe. To je na tom všem ta největší prasárna.

1 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

7. 1. 2012 16:30
Re: Exekutor který zabavuje věci v domácnosti

přesně tak ...... situace, kdy nejprve se zabavuje ve prospěch exekutorského lichváře a až pak se umořuje původní dluh - to je opravdu naprosto neuvěřitelné ustanovení ..... ale co čekat od zákona, který sobě a své vymahačské firmě ušil exministr US- přítel katarského pedofila a telefonní maniak Mr. Němec.... že ?

1 0
možnosti
C

certik_bertik

7. 1. 2012 15:16
každá

mince má dvě strany i tahle. Je asi nesmysl aby byly soudy zavalovány pokutami za prkotiny, co podvodní exekutoři nafouknou do absurdní výše, ale na druhé straně když má někdo nedobytné pohledávky a dlužník se mu vysmívá to taky není nic moc. Jeden známý má nedobytné pohledávky asi za 10 milionů, ten dlužník pochopitelně převedl majetek na manželku a rozvedl se a teď se mu vysmívá. ten známý bude ještě asi 10 let splácet dluh, to není taky nic moc že?

0 0
možnosti
JJ

jan jakubech

7. 1. 2012 15:20
Re: každá

a ten dlužník, o kterém mluvíte sedí doma a čeká na exekutora s veškerým svým majetkem? asi těžko, že?

0 0
možnosti
M

mmmm1

7. 1. 2012 15:02
Mám pocit, že zde na diskuzi jsou jen miliardáři...

Stát, který dopustí , aby i ,,hlupák", který si za to může sám, byl obrán a zničen exekutorem...si nezaslouží být státem... protože to, že někoho sociálně zničím, nemá logiku, ,, pokud si nechci  vychovávat socky závislé na státu"

Prvořadý zájem, by měl být vyrovnání dluhu, ale způsob jakým se to děje 20. let tady u nás je hrozný: zatímco miliardáři tipu charouze- obrali banky o miliony,, a vyhlásili insolvenci a z jedné fyrmi hodili peníze do 2.. jsou tady potom,,hlupáci, černí pasažéři a podobný nešťastníci  a hypotékaři: ekonomicky likvidováni, kvůli jakési divné zpravedlnosti...

nmeb dát 450tisíc za foťák: se v normálním státě stát nemůže...nebo 1,5 milionu za jízdenku... má tady někdo pocit, že jsme v normálním státě...

Já tedy ne : a když vidím jak revizoři kontrolujou 10 leté děti- tak mám strach aby dítě jednou nezapomnělo legitku doma....,,a náhodou mi to neřeklo...

2 0
možnosti
D

DlouhousekLihoslav

7. 1. 2012 15:11
Re: Mám pocit, že zde na diskuzi jsou jen miliardáři...

taky si rikam k cemu je mi vytvaret dalsi desetitisice lidi zavislych na socialnim systemu. pokuta ma byt umerna dluhu a pripadnemu poctu upominek.

1 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

7. 1. 2012 14:32
Zřejmě jste ještě exekuci neviděl

Policajti vás srazí na zem a nasadí pouta. V tu dobu už máte jisté obvinění z napadení veřejné osoby. Modlete se, aby ten byt nebyl váš. To potom banda zapne el. bourací kladiva a vybourají vám dveře i s futry a to samé udělají s okny. Demontují vám plyn. kotel a radiátory. To vše kamionem odvezou do 250 Km vzdáleného skladu.

0 0
možnosti
JJ

jan jakubech

7. 1. 2012 14:34
Re: Zřejmě jste ještě exekuci neviděl

pokud máte obvinění, musí o něm rozhodnout soud, odůvodnit povolení k domovní prohlídce a teprve potom vám někdo může něco vrtat a rozhodně to není exekutor.

0 0
možnosti
F

furtkecal@seznam.cz

7. 1. 2012 14:14
paradoxem je,

že policajt případně přítomný otevření bytu, dovnitř bez soudního příkazu nemůže teoreticky vstoupit, ale exekutor s pomocníky může kvartýr prošmejdit odshora dolů. a přitom nikdo ten "zákon" nenapadl u ústavního soudu ?Rv8-o

2 0
možnosti
C

Cardshark

7. 1. 2012 14:23
Re: paradoxem je,

On to taky exekutor jen tak udělat nemůže. Potřebuje na to od soudu minimálně usnesení o nařízení exekuce.

0 0
možnosti
M

Míra4.1

7. 1. 2012 14:04
Nevážený pane, velice vám přeju,

abyste se někdy dostal do postavení věřitele (i když to asi při vaší "pracovní" náplni nehrozí) a mohl se pak jít pást! RvRvRvRv

0 0
možnosti
H

hanah7

7. 1. 2012 14:09
Re: Nevážený pane, velice vám přeju,

Tady přece nejde o postavení věřitele, to je druhá věc, ale především o to,  že zákon umožňující exekutorům bez dalšího vstup do vašeho bytu a prohrabávání skříní, je patrně v rozporu s LPS.

 A proč jste při tak závažném tématu útočný a osobní, nechápu. Sám se tak vylučujete ze solidní debaty.

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1225x
Původně kuchař, který ale už dlouho nevaří. Nyní připravuje setkávání lidí, kteří jeden od druhého něco potřebují. Od roku 1992 příznivec ODS. Posledních šest let v něm ale stále více klíčí podezření, že hloupě naletěl.

Seznam rubrik