Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

p_c

17. 6. 2012 12:03
Zásada číslo jedna by měla být:

Nepoužívat děravé a zfušované Windows, pro které vyrábí viry každý programátor z rozvojového světa, abys zbohatl nebo sehnal práci u SW firmy. Svůj Apple OSX jsem několik let nepřeinstaloval a antivirový program nemám

0 0
možnosti
PJ

PájaZítra

17. 6. 2012 13:07
Re: Zásada číslo jedna by měla být:

Já sice používám zfušovaný a děrovaný Wokna, ale používám je způsobem ála linux, tzn. jsem přihlášenej jen jako user a ne jako admin, samosebou mám antivir, zaplý UAC a vlastní pravidla na firewallu (i na routeru/NATu mám zaplý jeho jakoby firewall)

A když se k woknům chovám vhodným způsobem, vydržej mi bez přeinstalace dlouhý roky (např. XP jsem měl bez přeinstalace od roku 2002 do 2010 a to vystřídaly postupně 2 desky, 3 procesory (vždy to byly AMD), 3 grafický karty a stěhovaly se 2x na větší disk (samo že nejprve s odebráním ovladačů, takový ruční sysprep a klonování partišny).

A nedávno jsem si přenášel 2,5 roku používaný win7 z náhle rozbitýho noťasu se Sempronem na desktop s Athlon64 X2 (tedy z IDE 2,5" disku na SATA 3,5" disk, tentokrát bez odebrání ovladačů, v NB odešla deska). Fakt se mi nechtělo instalovat a nastavovat to znova, bylo by asi problematický obnovit profil ve firefoxu, pravidla třídění pošty v klientovi, tak proto přesun systému.

0 0
možnosti
JP

janprazak

17. 6. 2012 15:05
Re: Zásada číslo jedna by měla být:

Nechci Windows obhajovat, ale používá je drtivá většina uživatelů, a tak je článek určený právě pro ně. Jinak se domnívám, že na Apple se hackeři nezaměřují nikoli pro jeho nezranitelnost, ale pro jeho menší rozšířenost. Nebylo by to pro ně tak efektivní.

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

18. 6. 2012 8:36
Re: Zásada číslo jedna by měla být:

V zásadě souhlas. Ale po pravdě, Jablka a Linuxy (Unixy) jsou o něco hůře napadnutelné. (Ale ne, že to nejde.)

0 0
možnosti