Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ó, Jeníku, skvělý blog! Děkuji Ti za něj.

1 0
možnosti
Foto

Zdeni, díky za návštěvu, bylo mi ctí.

0 0
možnosti
KT

Jsem odjakživa na volné noze a pracuji nepřetržitě přes 50 let. Svobodné povolání přinášelo v totalitě nadstandardní výdělky, ale také vysoké daně, vyšší než dnes. Naše výdělky obhospodařoval Fond výtvarných umělců a po převratu. Když byl zrušen agenda se z větší části ztratila.

Nemůžu si stěžovat, mám firmu, stále pracuji naplno a stále odvádím slušné daně, taktéž naše firma. Důchod mám zcela podprůměrný, určitě bych z něj nevyžila a nemyslím, že by mi ho měl někdo závidět.

4 0
možnosti
Foto

Klobouk dolů. Asi nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že státu stále odvádíte víc, než od něj dostáváte formou důchodu.

3 0
možnosti
IB

Otázkou je, zda by si ostatní vyměnili svůj život se starými lidmi (důchodci) - především přijali různé zdravotní problémy, bolesti, nemoci, odcházení bližních....

Honzo, pěkně napsáno. Zdravím a přeji hezký víkend.

8 0
možnosti
Foto

Ono by to možná stačilo na týden nebo na měsíc.

Tobě též hezký víkend, Iri😺

1 0
možnosti
Foto

Je pravda, že někteří mladší lidé závidí penzistům (u nás nešikovně důchodcům), jejich důchody, které, kromě těch enormně nejvyšších, nejsou nijak vysoké. Vždyť většina důchodců na ten průměrný důchod ani nedosáhne. A pak jim kupodivu někteří závidí i to, že ti důchodci jsou, na rozdíl od nich, docela spokojeni a ze svých důchodů dovedou ještě pomáhat druhým - obdarovávat vnoučata drahými dárky, dokonce i přispívat na charitu. Je to životním stylem. Tím, že většina těch starších důchodců si za celý život přivykla žít skromně, nenáročně, umí se do vysokého věku, někdy i přes zdravotní potíže, o sebe postarat, nakoupit si, chutně si uvařit, nepotřebují navštěvovat drahé restaurace, kupovat si značková oblečení, každoročně jezdit na drahou dovolenou. Kdysi možná cestovali, dnes již vzpomínají... (I u nás je hezky). A za to, že většina z nich po celý život poctivě pracovala a odváděla státu daně, si zaslouží úctu, aby prožili klidné a důstojné stáří. Ovšem, sobečtí hulváti, a nejen ti mladí, se najdou všude, někdy i na tomto webu. Nemá cenu se s nimi přít. Znáte přece citát moudrého Jana Wericha: "Pokud se hádáš víc jak dvacet minut s blbcem, hádají se již blbci dva". (Volná interpretace). Díky, Honzo, za Váš článek. Karma.

(Doufám, že za ten Werichův výrok nebudu banována. Ď. )

9 0
možnosti
Foto

Mirko, vím, že ne vždy máme na všechno stejný názor, ale dnes Vám dávám zcela zapravdu.

6 0
možnosti
BH

Reforma důchodů pro pány nebude potřeba, protože se v 65 zastřelí (asi).

0 0
možnosti
Foto

Toho bohdá nebude, aby český král z boje utíkal.

3 0
možnosti
PK

obdivuji Vasi reakci-ja bych se neudržel a tem hulvátům rekl něco od plic.

Vadí mi strašně moc současný nahled na důchodce jako "parazity a vyzirace systemu".

12 0
možnosti
Foto

Chapu. Ale mne v tu chvili prislo dulezitejsi nejak uklidnit tu pani.

3 0
možnosti
Foto

Človek celý život pracuje a keď si spočítaš, čo odvádza...tak si na ten dôchodok zarobí a tá čierna diera, do ktorej sa to odvádza je nenásytná. V ČR a SR je dôchodkový systém neprehľadný a v porovnaní s vyspelejšími štátmi nedostatočný.

5 1
možnosti
Foto

Ono to statni financovani je cele nejak nalevacku, Janka. Ale to bychom se tematicky dostavali nekam uplne jinam. Kazdopadne diky za cteni.

1 0
možnosti
MK

Tolik prace a vlastne k nicemu, system prubezneho financovani duchodoveho systemu je svym zpusobem podvod. Ti duchodci preci neplatili dane na duchod, ale na to aby meli verejne osvetleni, dalnice, nemocnice, skoly atd atd. to az platba socilaniho pojisteni byla urcena a to navic ne cela na neci duchod. Dnesni mezigeneracni trenice jsou pak zpusobeny prevazne tim, ze duchodce je relativne snadne si koupit jako volice, ale obtizne uvzivit jako stravnika. O tom to cele je, kdyz sectete co densni pracujici odvedou ze sveho platu spolecne s odovody svych zamestanavatelu musite se neutne ptat kde ty penize jsou navic dnesni mladi nemaji prakticky zadnou jistotu ze pote co budou celou dobu sveho produktivniho zivota platit sami neco dostanou. Nemuzete se proto divit, ze se podobne epizody stavaji. Nemel bych jim to vlastne ani za zle, precejen o tom co bude a nebude rozhoduje v teto zemi onen 3 milionovy dav duchodcu a tudiz se maldym leckdy nelze divit ze jsou z toho frustrovani.

0 13
možnosti
Foto

Vy chapete je, ja nechapu obhajobu hulvatstvi.

10 0
možnosti
VF

Vzpomínám - můj děda měl po válce důchod 50,- Kčs. Můj třetí syn potřeboval zvláštní péči. Měla jsem malý výdělek, proto malý důchod. Moc mně pomohlo, když všechny ženy dostaly 300 korun příspěvek k důchodu. Umím hospodařit s málem, nestěžuji si.

Děkuji všem, kteří nás - důchodce - "živí"!

3 0
možnosti
MK

300 bylo za co? Ja vim jen o 500 o ktere si nemohli rozhodnout deti ale automaticky do dostala zena pokud muz neprokazal opak.

1 0
možnosti
Foto

A mě teď tak napadlo, ještě splácím studia, nebo už sypu do systému?

P.S. Víc mi vadí nablblíci bez rozdílu věku.

6 0
možnosti
Foto

Co já vím, možná právě zaplácáváš nákup čínských roušek, které se pak odepisovaly

5 0
možnosti