- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Zdravím pohanku jako takovou mám ráda, ale jednoduše uvařenou a posypanou osmaženou cibulkou. Maximálně si na to nasypu strouhaný sýr. Ovšem čím nás už překvapila závodní kuchyně - americkým řízkem! Řízek a k němu fazole v tomatě (podotýkám, že jsem z Krkonoš )!
Školní jídelna ve škole mé dcery je pravidelně oceňována v různých soutěžích (se zdravou stravou tam docela experimentují), ale jak říká jedna zaměstnankyně školy - co s tím, když to ty děcka nejí....
Doma jíme odlehčenou klasiku (co nejméně zahušťujeme, třeba svíčkovou dělám jen z rozmixované zeleniny a kysané smetany), ale mladší dcera stejně má radši "babiččinu" klasickou. Do školní jídelny odmítá chodit úplně.
Dobrý nápad, odlehčená klasika. Přiznám se, že příliš zahuštěné omáčky mi taky moc nesedí, až se mě někdy Soňa ptá, když něco uvařím, jestli jsem to zahušťoval vůbec. Ale Vaše dcera má mé sympatie, Hani, babiččina klasika je babiččina klasika a nemusí to být nutně vždy maso
Na kvalitně uvařené a dochucené "zdravé stravě" si člověk může pochutnat. Pamatuju si pár klasických hospodských gulášů u kterých se mi při pohledu na ně obracel žaludek: odřezky tlustého masa, přesolená UHO omáčka, oschlé knedlíky atd... Jídlo má být hezky a lákavě upravené, je mi jedno jestli bulgur nebo flákota, ale proti gustu...
UHO je klasický mor české kuchyně a je jasné, že pokazit se dá snad každé jídlo. Někdo je na klasiku, jiný na to má modernější pohled, já občas docela rád experimentuju s tou klasikou. Nikdy jsem si nemyslel, že by se dal zkombinovat smažený řízek s knedlíky a zelím, až mi to předložili kdesi v Krkonoších (prý tamní starý zvyk). Byl jsem moc příjemně překvapený
Ale vepřové výpečky, špenát a bramborový knedlík vše polito výpekem.... bože!
Jane, teď jsi mně fakt naštval. To se nedá číst! Mluvíš o jídlech, která mám rád a dlouho jsem je nejedl. Ach jo... A já myslel, že jsme kamarádi...
Marceli, musíš na skok domů, Třeba do Prahy. Vynahradíš si to a já na Tebe dohlédnu
Když je to výtečně ochucené, tak si člověk může pochutnat i na zdravé výživě.
Jak jinak, Ivko, v tomhle jsme stejné krevní skupiny
Jo jo, Honzo, zdraví věci jsou dobrý, ale když jedu z Práglu, rád se v jedné vsi na gulášek zastavím.
Vůbec se Ti nedivím, Pavle. Prozradíš název té vsi? To určitě nebude bráno jako reklama
Musí se pořádně upravit, jedla jsem vynikající vega i vegetariánský pochutiny a byly skvělýale rozhodně bych je nemusela konzumovat denně
O tom to je, Jitko. Pamatuju na moc dobrou nastavovanou kaši, škubánky a podobná jídla od svojí babičky