- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jene
Velké porce moc nemusím a proto se mi líbilo - pravda, v cizině a po nákuku na vedlejší stůl a právě přinášené velké a hlavně plné talíře - že nám bez mrknutí oka rozdělili jednu porci na talíře dva. A bez příplatku 😀
Tady v Čechách se snažíme nejdříve mrknout na recenze - i když ani to není úplně vypovídající - ale asi nejlepší je prvotní pohled při vstupu. Je v poledne prázdno? A vedle v hospodě plno? Copak to asi znamená ...
Dobré restaurace dnes už i u nás rozdělí porci na dva talíře bez mrknutí oka nebo aspoň dodají čistý talíř a příbor navíc, aby si to hosté rozdělili sami.
Vzporám, jak jsme se kdysi na cestách řídili podle toho, kolik je před tou kterou hospodou zaparkovaných kamionů, ti lidé věděli, kde se najíst a kde ne. Dneska už to při hustotě provozu asi neplatí.
Díky, Zdeni.
Honzo, při čtení jsem si vzpomněl, jak jsme v mladí jezdili s cyklistickým oddílem, při jedné jarní akci, do hospody, kde měli vyhlášený řízek přezdívaný "sloní ucho". Nebyl tak tuhý, ale veliký a trávili jsme ho ještě dalších minimálně 50 km.
Davide, aspoň vám poskytl dostatek energie a mohli jste v pohodě zvládat i ty nejdelší a nejprudší krpály. Nahoru samozřejmě.
A já ty megaporce moc nechápu, akorát pak s sebou člověk tahá krabici se zbytkama. A nebo to musí nechat, co je škoda...
Indické reštaurácie mám rada také ako budha v brne
Janka, nemohu moc soudit, spíš si potrpím na domácí a evropskou kuchyni. 😺
Já jsem vždy dával přednost kvalitě před kvantitou takže velké porce nejsou nic mne. Ani doma. Vzhledem k tomu, že už do práce nechodím, tak už většinou obědvám i večeřím doma, ale když už někam jdu, tak doufám, že si tam pochutnám. Před 14 dny jsem byl s bývalými zaměstnanci, kolegy a kolegyněmi v SaSaZu a byl to fakt zážitek. Doporučuji
Jasně, ale velké porce dobrou kvalitu nevylučují
Pokud se jdu do restaurace najíst, tak očekávám, že se najím. Nechci, aby se kousek masa rozvaloval uprostřed velkého talíře, oni ho opatrně přelili omáčkou, aby se někdo neurazil a na to přiloží tři kousky něčeho zeleného.
Nemám nic proti salátům, ale ty tři lístky mi nestačí, jako mi nestačí kousek masa s omáčkou, že se tam ani jeden knedlík neomočí.
Sorry
No bodejť. Teď budu trochu osobní, jakkoli žijete už nevím kolik let za oceánem, stále uvažujete jako správná česká žena. 😺
Tak u toho bych chtel byt, je radost pozorovat lidi, kteri se dokazou poradne nadlabnout
Co se týče jídla, kvantita je vždy prvořadá. Se sentimentální slzou v oku vzpomínám na řízek „Sloní ucho“ v Nuslích u Bansethů. Budeš-li tam, neváhej si oň říct.
Martine, to mi něco připomíná. Asi jsem tam už kdysi byl, ale ten řízek z Fr. Lázní byl rozhodně větší, protože na sloní ucho si nepamatuji.
I vy dva labužníci