- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Některé hospody (třeba Obzor na sídlišti Libuš) to vyřešily tak, že do nápojového lístku rovnou píší 0,46 l (i když sklenice jsou cejchované na půllitru).
To je z pohledu zakazniku prijatelne reseni.
Honzo, v tomto případě lze jen "ocenit" obratnost číšníka:-))
Ale chválím, že ses ozval. Tak by to měl udělat každý. Jinak se to ti hospodští nenaučí.
(četla jsem teď o žižkovské restauraci, kde při průměrně ceně 300,-kč za jídlo, účtují za 1l kohoutkové vody 59,- kč. Tam bych prostě nešla. To je nemravnost!)
Marie, tak o te hospode nastesti nevim, tam bych nevlezl. Diky za komentar, mej krasny den:)
Hladinka je jen výmluva. Má být 0.5 litru. Jiná věc je šnyt (0.3 lt na jeden zátah do 0.5 lt sklenice), nebo mlíko - stejně 0.3 jako šnyt. Když chtějí čepovat podmíráky, tak ať si do nápojáku dají Hladinka, 0.45 lt, cena... a je to. Taková hloupá výmluva určitě na ČOIku platit nebude...
Šnyt je dobrá věc, u něj se s tím počítá a je fajn si ho dát na závěr jako takový "dezert." A mlíko, tak pro chuť, proč ne
Jinak samozřejmě půl litru má být půl litru, o tom žádná.
Chlapi Ukrajinu na Vás! Tady čepují vcelku poctivě ale moc se to nedá pít...
Nejstrašnější zážitek s pivem byl na Mallorce. Bar s bar pultem venku a mladá slečna tam čepovala pivo. Nu čepovala tak, že udělala první čep, pivo velmi pěnilo, a to co bylo nad okrajem sklenice nožem shodila do dřezu. Ani po pěti "krocích" nebylo pivo natočené z poloviny. Horko, ta správná žízeň, a ten mladý hňup jedno 4 dcl pivo "dělal" přibližně 15 minut. To bylo na dvě smrti. Jedna žízní a druhá smrt z bezmocného naštvání. Ani teď se nesměji, a to je už pěkných pár let.
Jane, prosím, vytvoř seznam, kam se dá v Praze jít na pěnu a tam zajdeme. Ano? Díky!
Marceli, něco podobného jsem zažil v Maďarsku, už je to dávno. Pivo tam čepovali čímsi, co se blízce podobalo hadici na benzínce i s tou pistolí. S pěnou to bylo podobné, jak píšeš, ale navíc ještě strašně teplé. Ale bojím se, že by to pivo nebylo dobré ani studené a správně natočené
Jinak mě napadá strašná spousta hospod, třeba dvě ve Vysočanech, v centru U Jindřicha, něco ve Vršovicích, na Vinohradech a na Smíchově. Taky je jedna čerstvě znovuotevřená na Čerňáku, kde mají bezkonkurenční nefiltrovaný sedlčanský Krčín. V těch Vysočanech (jméno si nepamatuju) mají zase dost velký výběr. Tak si pak vyberem a bude nám fajne
Buďte rád, že vám nevysvětlil, že piva je vlastně správně, ale ty sklenice jsou vytahaný.
Inu, každá výmluva dobrá. Dobře, že ses nedal!
Jitko, z vlasni zkusenosti prece vis, ze strelci se jen tak nedaji:)
Dobrý výčepní dokáže pivo načepovat na jeden zátah, aniž by to byl podmírák. A mimochodem, EET zaplatí vždy koncový zákazník. Kdo jiný?
Dokaze, pokud chce. V tom druhem souhlasim, ale pripada mi poctivejsi, resit to cenou nez spatnou mirou.
To snad ne... Ještě, že tohle nezkoumám, musela bych se rozčílit.
Ono to jde i bez rozcilovani, clovek se muze ozvat i s usmevem:)
Neměla by u pípy být váha, Honzo? Nebo odměrka?
Horste, nemyslim. Spis si rikam, ze by stacila trocha poctivosti:)
Nepiste to moc nahlas, nebo se to dozvi ministr financi a bude reagovat. finanzamt München IV uz dlouha leta pocita ze hospodskej vytoci z jednoho KEG sudu 60 litru piva. a podle toho ho zdani.