Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SP

sonia29

15. 10. 2012 22:08
Hurá!

Hurá, konečně se objevily hezké a smysluplné  příspěvky k článku na téma, které se se může dotnknout někdy každého z nás.

:-)

0 0
možnosti
L

lajika

14. 10. 2012 19:13
píšete na závěr,

že by si každý potenciální domácí násilník měl vzpomenout na začátek svého vztahu. Že by pak toho násilí bylo méně. Já si tímhle tak jistá nejsem. Myslím, že domácí násilí se vyskytuje ve vztazích, kde je jeden z jedinců (nebo oba) nezralý, osobnostně nevyrovnaný, má narušené sebevědomí (ať už jakýmkoliv směrem) a neumí se chovat skutečně dospěle. A takový byl (nebo byli) aktéři toho vztahu už v době, kdy si vztah začínali. Kolik je vztahů, který nejenže postrádají vzájemnou úctu a toleranci, ale nikdy na těchto základech ani založeny nebyly? Vztahů z motivů nezralejch a hloupejch (od "přece nebudu na ocet a lepší někdo než nic" přes "chlap od rány je mužnej a obdivuhodnej a na mně on by nikdy ruku nevztáhl, protože mě miluje" až po "vysadila antikoncepci a dohnala mě do chomoutu"). V takových případech (a troufám si říct, že těch, kde se objeví násilí, je takových většina), je vzpomínka na to, jak to začalo, zbytečná......

0 0
možnosti
JP

janprazak

14. 10. 2012 19:23
Re: píšete na závěr,

Ta poslední věta byla spíš takovým zbožným přáním. Ve skutečnosti je mi jasné, že by to asi nikomu moc nepomohlo, bohužel:-(. Ale každopádně díky za komentář.

0 0
možnosti
M

MayaMoya1

14. 10. 2012 18:15
Včera jsem se na tohle téma bavila se svým tátou..

Ptala jsem se ho, jestli má kamaráda - chlapa, kterému by dokázal říci, že ho nějaká (hypotetická) žena trápí. Říkal mi, že přesto, že má pár opravdových přátel, bál by se jim to asi říci...přiznat. A to je ten problém. My ženy to máme v tomto ohledu lehčí. Většina kampaní cílí na oběť - ženu. A společnost je připravená je chápat, pomáhat jim. Ale když řekne muž, že je týrán, zvedne se vlna nepochopení a poznámek ve stylu "ty si neumíš srovnat manželku? A to jsi chlap?" Navíc týrání mužů není tak zjevné, jako žen. Nemají monokly a modřiny, jen šrámy na duši.  Je důležité hovořit i o násilí, páchaném na mužích. A také na starých lidech. Na závěr podotýkám, že můj táta žije v opravdově harmonickém vztahu a toto byl jen jeden z našich nočních hovorů a filozofování u sklenky vína.

3 0
možnosti
JP

janprazak

14. 10. 2012 18:27
Re: Včera jsem se na tohle téma bavila se svým tátou..

Hezký a hlavně citlivě lidský komentářR^:-)

1 0
možnosti