Diskuse

Blackout

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Malého blackoutu jsme si užili v roce, kdy se nám tu prohnal Kyrill. Obec byla snad tři dny bez proudu. Ač to bylo v lednu, nebyly naštěstí mrazy. Jen z několika domků se kouřilo. Tam, kde byli i s kotlem závislí na elektřině se buď vystěhovali někam k příbuzným nebo klepali kosu. Byl jsem tehdy rád, že topím jen v kamnech. Možná by takových zkoušek bylo potřeba víc, abychom si uvědomili, jak jsme zranitelní. 

Nikomu je ale nepřeji.;-)

1 0
možnosti
Foto

:-)Tak k tomu nemám co dodat, snad jenR^

0 0
možnosti
ZJ

No ... já myslím,že vzhledem k - v posledních letech velmi nepříznivému - vývoji demografických křivek, by častější a pravidelnější blackout vůbec NEBYL NA ŠKODU ;-D! Lidé by alespoň místo volovin dělali něco UŽITEČNÉHO ;-D!

1 0
možnosti
Foto

Hezky napsano;-)

0 0
možnosti
Foto

černé nic postihuje občas každého z nás, ale pokud se u Vás projevuje takto, pak zvedám palecR^:-)

1 0
možnosti
Foto

Lepsi si v klidu sednout, nez zoufat a lomit rukama, kdyz se s tim v danou chvili stejne neda nic delat:-)

0 0
možnosti
Foto

R^ Pokud nezasahuje, rozum, dušičku a srdíčko, porád dobrý;-)

1 0
možnosti
VV

Copak na zacatku sedesatych, ale o deset let drive v Praze 10 pravidelne vypinali kolem sedme vecer proud domacnostem, aby byl pro fabriky. a tak byly petrolejove ci svickove hodinky a povidalo se jak za stredoveku. Blbe to bylo kdyz jsme se tesili na hru v radiu, a ono neslo.

no a v tech sedesatych opravdu zadna Slava, to uz bylo asi proudu vic, ale kdyz ve Francii zahrmelo, tak kolem Rican vypad proud.

1 0
možnosti
Foto

R^Vladimíre, v té době jsem též bydlel na "desítce," tak vím. Dnes je to možná úsměvné, tak jsem pojal i článek, ale tehdy to bylo občas i o nervy. Ale jak říkáte, když se třeba v Austrálii přemnožily myši, tak to byl vlastně cílený útok na naše tehdejší plánované národní hospodířství:-);-D

0 0
možnosti
Foto

Honzo , kdyby býval v posledních dnech mnohé blackout chytil, bylo by mnohem líp. Mnohé i na trvalo, alespon podle těch rádoby demokratických příspěvků. Člověk by pak neměl pocit, že je to stále stejné po desetiletí:-)

3 0
možnosti
Foto

Možná spíš než blackout, Pavle, tak nějaký takový "light-in" Aby se jim rozsítilo:-);-D

3 0
možnosti
Foto

Honzo, přesně jako Ty, si na výpadky proudu vzpomínám. A bylo to fajn, víc se povídalo, byli jsme sdílnější.:-) Pěkný večer a Soni vše nej, nej R^;-)

2 0
možnosti
Foto

Jitko, děkujeme oba přejeme hezký večer též Tobě:-)

0 0
možnosti
Foto

To je pravda, dnes je výpadek destrukční, ale jak krásně Honzo píšete, v dobách minulých to bylo o svíčkách, petrolejce a lidské řeči. :-)R^

3 0
možnosti
Foto

Díky, Ivano, dřív jsme holt na té technice nebyli tolik závislí:-)

1 0
možnosti

Tak se chystejte. Zelené náboženství nám nadělí tmy dost a dost.

2 1
možnosti
Foto

Víte, Viktore, můžeme se chystat třeba tisíckrát, ale pak bude stejně vše úplně jinak. Proto my lidé "kočičí" povahy dáváme přednost tomu řešit problémy až ve chvíli, kdy doopravdy nastanou. Asi to není ideální, ale možná je to lepší, než si dělat starosti dopředu o něčem, co se vůbec nemusí stát:-);-D

1 0
možnosti