Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Karl Novak

7. 9. 2011 18:52
No jistě !

R^

1 0
možnosti
PA

Pepan A2

7. 9. 2011 17:29
Je to stejné jako u jiných článků na tohle téma.

Spousta diskutujících se ohání svými právy a taknějak zapomínají na své povinnosti. Zkuste si uvědomit, že až se všichni budou chovat zodpovědně a případný průser bez lhaní přiznají, nějaká osoba blízká asi nebude zapotřebí řešit.

2 0
možnosti
MP

Vrah

7. 9. 2011 13:40
Tak to pr! Žádné alimenty platit nebudu!

Moje dítě to není. Můj penis měla zapůjčený osoba mně blízká, proti které odmítám vypovídat. Kdo to byl, to ať si policie zjistí sama.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

7. 9. 2011 17:30
Re: Tak to pr! Žádné alimenty platit nebudu!

O.K. Tak Vám policie Váš penis úředně odebere a po skončení vyšetřování Vám bude vrácen a budete mít možnost si jej sám upevnit.;-D

0 0
možnosti
MP

Vrah

7. 9. 2011 13:18
Taky by mohli auto zabavit

jako předmět doličný, nutný k vyšetření případu. Vydali by ho až v případě, že bude odhalen viník. ;-D

Žádné kamery, žádné „udávání“. Čistá práce.

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

7. 9. 2011 14:07
Re: Taky by mohli auto zabavit

A zatímco by se vyšetřovalo, vzal by si majitel náhradní auto z půjčovny. A když by se nic nevyšetřilo, nechal by si to od policie proplatit.

0 0
možnosti

vodní želva

7. 9. 2011 11:43
Nejlepší by bylo

zrušit dopravní značky, semafory, přechody a jiné zbytečnosti (asi největší zhovadilost je maximální povolená rychlost - proč mám jezdit 50 v obci, když moje auto tam je schiopné jet 250). Mělo by platit právo silnějšího - přežije ten, kdo dává pozor a ten, kdo má lépe opancéřované auto.  A ještě by se ušetřilo.  Víte kolik lidí se přiživuje z našich daní na perzekuci slušných lidí za nesmyslné přestupky.

0 0
možnosti
MJ

Heisenberg

7. 9. 2011 12:01
Re: Nejlepší by bylo

Nejlepší na tom je, že ve všech městech, kde se to, co jste napsal zavedlo (snad jen kromě zrušení maximální povolené rychlosti) výrazně klesl počet nehod (v řádech desítek procent) a zvýšila se dopravní propustnost (viz Emmen).

Takže ano, zrušit dopravní značení, odstranit zábradlí u chodníků a tramvají, odstranit příčné prahy a dětská hřiště prodloužit až na silnici. Ubyde mrtvých, ubyde stresu, bude rychlejší průjezd, protože lidé budou jezdit podle mozku a ne podle cedulí.

0 0
možnosti
TB

kostej-nesmrtelny

7. 9. 2011 11:42
Zkusím to znovu...

...Nevím proč by mělo začít udávání svých blízkých. Pokud jsem majitelem vozidla, jsem povinen dodržet zákon při jeho používání. Jenže v českých zemích je 99% obyvatelů, kteří neřeší jak zákon dodržet, ale řeší jak zákon obejít. A toto je právě případ typickkého malého Čecháčka, kterého začínají omezovat v obcházení (lépe řečeno ve využívání znění zákona). Někdo přišel na to, že se stala chyba a snaží se jí napravit. V kolika případech odvolání na osobu blízkou je pravdivé? Že by tak asi 10%? Čech vždycky zůstane tou zneužívající osobou, jak tomu bylo od nepaměti. Mám taky pravicové názory a tím pádem mým přáním je, aby stát zasahoval do života, co nejméně. Ale tady v tomto případě dochází přímo ke zneužívání zákona a většina Čechů nemá na silnici respekt k žádnému zákonu. Proto jsem naopak proto, aby zákony týkající se silníčního provozu se zpřísnily na co největší míru. Tady se bohužel nelze odvolávat na občanskou svobodu...

1 0
možnosti
VN

Amoniak II

7. 9. 2011 11:46
Re: Zkusím to znovu...

No jasně, co se patlat s nějakým dokazováním kvůli deseti procentům. Když se kácí les, létají třísky.

0 0
možnosti
J

JaFu

7. 9. 2011 11:40
Bezpečněji rozhodně nebude

Tento zákon pouze kryje neschopnost policie obstarat důkazy. Řeči o slušnosti jsou mimo. Ano je slušné a čestné nést následky, ale k tomu není přeci potřeba tento nesmyslný zákon. Nemají zákony za úkol chránit své občany? Tento zákon nikoho neochraňuje, snad jen statní kasu. Bude díky tomuto zákonu na silnici bezpečněji? Nebude. V podstatě můžeme rovnou zavést všeobecnou presumpci viny. Každý bude obviněn a je na něm ať se očistí. Je mi z toho zle. Právo nevypovídat je zavedeno i v ústavě.

0 0
možnosti
MB

buxus

7. 9. 2011 11:43
Re: Bezpečněji rozhodně nebude

Pak je ovšem policie neschopná v celé řadě docela slušných států, kde vám prostě nepovolí se ze situace vylhat.

1 0
možnosti
MP

Vrah

7. 9. 2011 11:38
„Udávání“ vs. všudypřítomné kamery

Jak pročítám diskusi, fascinuje mě, jak někteří diskutéři na jednu stranu mluví znechuceně o povinném udávání s tím, že dokázat to má policie, na stranu druhou by byli těmi prvními, kdo by vřískal jak čerstvě podřezávané podsvinče, kdyby to policajti vzali vážně a nainstalovali na každém rohu, na každé křižovatce kamery, které by jednoznačně identifikovali pachatele.

2 0
možnosti
MM

myskamiki

7. 9. 2011 12:53
Re: „Udávání“ vs. všudypřítomné kamery

no prave. Tohle se nebude asi hojne vyuzivat, porad to bude o tom, ze Vas policajti primo chyti, ale jsou pripady, kdy to je zneuzivane. Takze si dotycni muzou vybrat, kamery vsude nebo odpovednost za svuj majetek a s tim spojene veci. Kdyz pujcim auto a pak mi prijde fotka, ze jsem jel nekde o x km/h rychleji, tak to postoupim tomu, kdo ridil. Jestli s tim bude mit nejaky problem, tak to vezmu na sebe a dotycny ma u me utrum, at to je kdokoliv z rodiny.

0 0
možnosti
TB

kostej-nesmrtelny

7. 9. 2011 11:32
Nevím, proč by mělo začít udávánní svých blízkých

0 0
možnosti
TB

kostej-nesmrtelny

7. 9. 2011 11:33
Re: Nevím, proč by mělo začít udávánní svých blízkých

Omlouvám se, tento příspěvek měl pokračovat...

0 0
možnosti
K

kaštánek2

7. 9. 2011 11:30
Kniha jízd

Chápu výhrady lidí, kteří nesouhlasí s "udáváním"

Mě se celkem líbilo řešení tuším z Francie(tou zemí si nejsem jistej).

Nechceš říci kdo řídil auto? nemusíš, ale od teď si budeš vést knihu jízd. Pokud se při policejní kontrole zjistí že kniha jízd chybí nebo není vyplněná, pokuta 100 000 kč. Vyber si.:-)

1 0
možnosti
P9

pavel 99

7. 9. 2011 11:33
Re: Kniha jízd

řekl bych, že to z Německa a knihu jízd policie může a nemusí nařídit, prý se to v praxi při první výmluvě nedělá, až při druhé či třetí. (To je něco u nás neznámmého - do procesu je zapojen zdravý rozum.);-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3590x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy