Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Kaniokova

27. 9. 2011 0:43
Autore, máte naprostou pravdu, dík

0 0
možnosti
J

James_Raynor

26. 9. 2011 16:13
Je zábavné,

jak nejprve brojíte proti nálepkování a nesmyslnému dehonestovaní, jenom abyste v dalším odstavci onálepkoval a dehonestoval ty s podle vás "špatným názorem". Takové typicky "svobodné", jiný názor = špatný názor. Nulová tolerance, přesně jako komunisté.

Mimochodem pokud věříte, že lidé ze Svobodných vám zajistí změnu, nabízí se nutně otázka, kdo

je tu vlastně naivní.

S pozdravem James

0 0
možnosti
PP

Pavel Pátek

26. 9. 2011 10:37
Aby bylo jasno:

"... pak je ta proti evropská SS, ti Svobodní, Strana svobodných, a tyhlety strany jsou skutečně nebezpečné, protože ty přesně vyjadřují to, co si myslí lidé, kteří nemyslí. Ti přesně vyjadřují takové pocity lidí, kteří jsou prostě zmateni, většinou jsou to lidé, kteří nemají velký rozhled, nemají velké vzdělání, a kteří prostě přicházejí nějak zkrátka v té současné společnosti, jsou z toho zmateni a teďka chtějí někoho, kdo jim ukáže: za to někdo může, za to může Evropská unie..."

Toto nevypovídá nic o vzdělání či nadhledu Mons. Halíka. Vypovídá to pouze o nenávisti Mons. Halíka k lidem, pro něž svoboda jednotlivce není jen prázdným pojmem, ale hluboce filosoficky vyvozenou nejvyšší hodnotou. Bohužel, nelze napsat, že Mons. Halík nemyslí. Myslí a ví co říká. Je třeba si položit pouze otázku: čí zájmy politicky hájí, komu slouží? Lidem této země? To zcela jistě ne. Není to spíš Mons. Halík kdo je tady nebezbečný?

1 0
možnosti
L

lesicatko

26. 9. 2011 10:50
Re: Aby bylo jasno:

Sloboda jednotlivca ako najvyššia hodnota je logický nezmysel. Tato hodnota je totižto možná len u žijúceho človeka. Teda tato hodnota je podriadená hodnote ľudského života.Nie naopak.

0 0
možnosti
OK

iacobau

26. 9. 2011 9:42
Autore, Halík umí pochybovat!

Tomáš Halík má inspirativní a zajímavé názory na ledasco. V oblasti křesťanství vyniká především pro něj charakteristickým pohledem z odstupu, vidí širší souvislosti. Je pravým opakem fanatického zastánce a majitele pravdy. Jeho vidění EU je však jiné. Mám pocit, že zde skutečně podléhá jakémusi nekritickému dogmatismu, byť s ním souhlasím, že je třeba, aby EU nadále existovala, avšak ne v té současné, patologické podobě.

BTW: Kdy v historii našich zemí jsme žili tak dlouho v míru?

0 0
možnosti
MB

mbem

26. 9. 2011 9:59
Re: Autore, Halík umí pochybovat!

Válčíme (my, EU) neustále proti někomu a něčemu. Bojujeme proti žárovkám, jádru, řidičům drahých aut, CO2, kuřákům, boháčům, ... Pro udržení moci a vlivu je bezpodmínečně nutné mít neustále nějaké nepřátele a bojovat proti nim. Lidé sice neumírají, ale v míru nežijeme.

Válka je mír. Svoboda je otroctví. Nevědomost je síla.

0 0
možnosti
HA

hrabě Artstetten

26. 9. 2011 9:23
Velice se mýlíte...

...pokud Mons. Halíka považujete za " ortodoxního věřícího".

I v oblasti katolické nauky se cítí povznesen nad pravověrné učení a hlásá bludy - ovšem často chytře zabalené, aby mohl případně couvnout, kdyby se něco semlelo a on se musel zodpovídat.

V oblasti politiky, kam jako vysvěvěcený katolický kněz proniká více, než by se slušelo, jsou jeho názory ovlivňovány Václavem Klausem, proti němuž se musí vymezovat, i kdyby snad šlo o konstatování takové maličkosti, jako že třeba včera v Praze nepršelo.

0 0
možnosti
OK

iacobau

26. 9. 2011 9:43
Re: Velice se mýlíte...

Můžete uvést příklad nějakého bludu?

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XVIII

26. 9. 2011 9:22
Halík je bystrý, chytrý, vzdělaný, ...

... ale není tolerantní a je pyšný na svůj intelekt. Něco jako Jean Paul Sartre.

0 0
možnosti
JR

Jan Ruzicka

26. 9. 2011 9:34
Re: Halík je bystrý, chytrý, vzdělaný, ...

Mám pocit, že je především zlý člověk.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

26. 9. 2011 9:16
Euroskeptik, nebo eurorealista?

Jak chcete rozhodovat. Rozdíl je drobný: vám se líbí pojmenování druhé (zdá se být méně pejorativní).  Jinak: nálepka, jako nálepka. Téměř nic neříkající stejně, jako dnes skoro nic neříkají pojmy pravice či levice.

0 0
možnosti

lubossula

26. 9. 2011 8:48
pane autore,

jiste by se sluselo dat odkaz k proslovu pana Halika, ktery komentujete a kritizujete, aby si ctenar mohl overit, zda skutecne rekl to, co mu vkladate do ust... Bez toho je vas clanek tak nejak o nicem, zvlaste v situaci, kdyz od poradu, jak sam pisete, uplynula jiz dlouha doba...

0 0
možnosti
MB

mbem

26. 9. 2011 9:08
Re: pane autore,

http://youtu.be/zHPiWuCQEJQ

0 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3590x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy