Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

dolch

4. 1. 2012 18:11
Nějak nechápu

v čem spočívá populismus toho opatření, když vidím z blogů a diskusí, že naprostá většina občanů s ním nesouhlasí.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

4. 1. 2012 18:58
Re: Nějak nechápu

Já nějak nechápu, jak lidé mající plná ústa svobody, tolerance a solidarity mají touhu ostatním nakazovat jak se mají správně a uvědoměle chovat a když se jim to nelíbí, chtějí to uzákonit a porušení zákona trestat.

Asi jsem netoleratní asociál, ale je mi úplně jedno jak Vy či kdokoliv jiný tráví volný čas, když tím neobtěžuje mě a nemám potřebu nikomu nařizovat co má dělat.

0 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

4. 1. 2012 17:18
já souhlasím

R^ nechtě šopy otevřené a starejte se o rozkrádání státního majetku.....ostatní věci neřeště, dokud nebudou aspoň nějaké výsledky.

Jediné co mohou dělat je vymáhat dodržování nároku na odměny za přesčasy.....a to nedělají....místo toho budou zakazovat otvírací hodiny......děs.

1 0
možnosti
AT

Antonín, topič

4. 1. 2012 16:03
SVATÁ PROSTOTO ORODUJ ZA NI

Cituji: " Z pohledu žen,které pracují v hypersuper za 50 Kč/hod., protože není jiná možnost, s tím souhlasím. Třeba by aspoň jeden den v týdnu vzali rodiče své děti do parku,na výlet, ukázali jim zvířátka v ZOO. Protože mě úplně vytáčí, že ve slunečné nedělní odpoledne,které láká k vycházce, jsou parkoviště narvaná a lidé tráví čas bloumáním v klimatizovaných uměle osvětlených prostorách. Většinou se manželé jen mezi sebou dohadují,děti se nudí, pobíhají mezi lidmi, otravují rodiče,kteří na ně křičí. Dusno je pak v celé rodině. Opravdu je tak životně důležité jít pro pár věcí v neděli ve 3 odpoledne. Nebo spíš pro ně jet autem? U nás je od loňska otevřený kaufland a místní mládež tam chodí randit. Vyrušit je mezi regály není nic příjemného.Protože jim váčnivé líbání mezi konzervami připadá normální. Za sebe jsem pro, v neděli a státní svátek ať je zavřeno. Nebo snad někdo z nás za 1 den bez otevřených obchodů umře hladem? "

To je veledílo, že Dumas bledne závistí!!!

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

4. 1. 2012 14:26
Proč nemohou prodavačky volit

mezi prací v superkrámu nebo ve standardním koloniálu PoPá7-18So7-11?

Když mohou např zdravotní sestry i lékaři volit mezi fakultní nemocnicí a poliklinikou?

0 0
možnosti
ZK

SID09

4. 1. 2012 14:16
Soudruzi, nevím jak vy

Ať  si privátní firmy v rámci zákonem stanovené pracovní doby a zákoníku práce dělají co chtějí.!!

Rozhodně bych však u všech státem řízených institucí okamžitě zavedl povinné ukončení jakéhokoliv pracovního poměru u všech důchodců. Tento neřád není až tak pozorovatelný v krajských městech, ale v Praze je to děs, když člověk zajde na ministerstva,  tak zjišťuje, že mnozí jejich zaměstnanci nejsou schopni udržet nejen myšlenku, ale ani tužku, natožpak aby ještě pracovali. ;-)!!

0 0
možnosti
JT

sudovec

4. 1. 2012 16:43
Re: Soudruzi, nevím jak vy

Jste hlupák, házet všechny do jednoho koše. Znám mnoho důchodců, kteří zastanou lépe více práce než nějaký Mladý Blbý Arogantní®. A ani za to nechtějí tolik peněz. Naopak, znám několik, kteří to mají do důchodu ještě hodně daleko, a práce zastanou asi tolik, jako ti vámi popisované konkrétní případy.

Tam není chyba v zaměstnávání důchodců. Tam je chyba v tom, že po šéfech takových úřadů nikdo nepožaduje odpovídající efektivitu práce. Pokud by ji totiž někdo požadoval a závisela by na tom jejich výplata, rádi se s takovými neschopnými rozloučí.

0 0
možnosti
FH

Bouše

4. 1. 2012 13:36
Se stejnou logikou by se dala zpochybnit délka pracovní doby

nebo příplatky za práci přesčas či ve svátek. :-P

0 0
možnosti
MB

mbem

4. 1. 2012 13:59
Re: Se stejnou logikou by se dala zpochybnit délka pracovní doby

A zřídit institut svobodné pracovní smlouvy pro ty, komu nevyhovuje Zákoník práce. :-)

0 0
možnosti
UC

emersonskej

4. 1. 2012 13:13
Od TOP 09 to vůbec není překvapující...

... uvážíme-li, že tuto stranu tvoří z části přeběhlíci z KDU a ti s podobnými nesmysly o omezování prodeje v super a hypermarketech otravovali vzduch už dřív pod záminkou, že víkendový prodej zabraňuje věřícím zaměstnancům oněch obch. řetězců zůčastňovat se bohoslužeb.... no prostě fláterníci naivně doufaj, že omezením víkendového prodeje naženou do svého řídnoucího stáda další ovečky...Rv;-O

0 0
možnosti
JT

sudovec

4. 1. 2012 13:16
Re: Od TOP 09 to vůbec není překvapující...

A další připravované zákony jsou o povinném dodržování půstu a o tom, že bez předložení potvrzení o pravidelném činění zpovědí a pokání v místním kostele nemůžete uplatnit žádnou ze slev na dani z příjmu.

0 0
možnosti
JT

sudovec

4. 1. 2012 12:56
Myslím že to stojí takto

Já mám za to, že celá věc se má tak, že se odboráři z maloobchodu, kteří chtějí posbírat politické body u svých oveček, spojili s fráterníky z TOP09, kteří zase chtějí světit neděli. A výsledkem je tento geniální návrh.

Otázkou ovšem je, kolik pracovních míst svých oveček jsou za to odborářští bossové ochotni obětovat.

Já se obávám že hodně. A čím víc, tím líp. Případné protesty kvůli propouštění totiž nebudou padat na jejich hlavy. Budou padat na hlavy zlých kapitalistů v hyper-super (což ostatně žádní svatouškové nejsou) a samozřejmě vládní koalice, protože vláda může za všechno, co se podělá.

Takže na tom celém nakonec paradoxně vydělají odbory, oranžády a třešňáci. Nejvíce ztratí samotní zaměstnanci v maloobchodu, kterým toto celé mělo pomoci.

3 0
možnosti
AT

Antonín, topič

4. 1. 2012 12:45
Jsem pro zákaz

práce politiků. Pokud nic nedělají, aspoň nic nezkazí.

0 0
možnosti
JT

sudovec

4. 1. 2012 12:56
Re: Jsem pro zákaz

A to nejen v neděli a ve svátek!

0 0
možnosti
MP

Martin V2

4. 1. 2012 12:34
Lidi za kulturou

Je to krásné, jak mají někteří strach o to, aby byli rodiny pospolu někde v ZOO nebo šli do divadla. Doporučuji ještě společně s tímto zákonem prostadit víkendové vypnutí všech televizí s vyjímkou jediné, kde bude stát policajt a říkat - běžte do ZOO a výhružně mlátit obuškem, dále by byl odpojován internet a kulturní komise by obcházela domácnosti a lustrovala co kdo dělá.

4 0
možnosti
MB

mbem

4. 1. 2012 12:46
Re: Lidi za kulturou

To nejde jen tak, nejprve je nutné zavést úřad, zaměstnat úřady a nechat je vypracovat plán jak se ten který volný den bude trávit. Např. 15. neděli v roce půjdou všichni s příjmením na H do divadla a příjmení na R zase do muzea.

1 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3590x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy