Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Michal77

10. 2. 2011 14:38
jen víc lidí, kteří se nebojí jít proti mase :)

S autorem  plně souhlasím, a připadá mi, že např. Ska troska,který se ke článku vyjadřuje níže,  vůbec nepochopil o čem je řeč. Zřejmě se jedná o klasického čtenáře bulvárních plátků, kde je hodně fotografii a málo psaní :). To, že ve společnosti je potřeba určitých pravidel, nikdo nezpochybňuje, ale bezhlavé respektování zákonů,  které vytvořilo dvě stě zkorumpovaných fešáků v parlamentu je poměrně najivní. Např. včera Ustavní soud potvrdil povinné očkování dětí ve sporu s p.Vavřičkou. To už je opravdu absurdistán! Stát Vám bude nakazovat co máte očkovat dětem? Nebudou nám chtít napříště uzákonit i to , jestli můžu ty děti vůbec mít ,nebo čím si mám vytřít zadek ? :) Přemíra zákonů a represí stejně nic neřeší pokud zde nebude fungující soudnictví a vymahatalnost práva. Viz rozkradených několik státních rozpočtů v průběhu 20 let a ani jedna kauza, kdy by šel někdo sedět.

Nedivil bych se, kdyby časem někdo začal brát spravedlnost do svých rukou  a nějaký to politický prase zkolil !

0 0
možnosti
PC

SKAtroSKA

1. 2. 2011 19:37
Chlape vy jste blázen

Zasmál bych se kdyby to nebylo k pláči. Když není místo pro argument, nastupuje potlačení pravidel. To co píšete je snůška nesmyslů, s prominutím. To co je rozumné a stojí za argumentování by se vešlo na dva řádky. Řešení obou situací je jednoduché. Vás přestanu číst, takže sbohem. A debilům bez mozku bych vyměnil ty jejich nablejskaný fára za starý 105L a s poplatkem za starou káru zvětšeným o koeficient odpovídající 10ti násobku jejich platů :-) ;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

31. 1. 2011 16:45
Přiznám se bez mučení,

že článku nerozumím. Jednak řidič vozu XXX 2222 je možná pirátem na základě nikoliv jednoho svědectví a dále své historie. Autor článku je též pirátem, neboť porušuje zákon. Jestli autor nevidí, jak zákon pomáhá při provozu, nechť se podívá na statistiky mrtvých v rozvojových zemích, tedy tam, kde žádná pravidla neplatí.

0 0
možnosti

Dr No

31. 1. 2011 15:09
Naše svoboda končí tam, kde začíná svoboda jiného

I když je možno některá pravidla silničního provozu zpochybnit, pořád jsou v tomto případě i špatná pravidla lepší než žádná a nikoho by neubylo, kdyby je dodržoval.

Ovšem mnohem důležitější, než dodržování pravidel, je používání zdravého rozumu. Právě s tímto má hodně velká část lidí, kteří usedají za volant, značný problém.

I když jste skvělý řidič (což si o sobě myslí skoro všichni) s bleskovými a vždy správnými reakcemi a máte skvělé auto, měl byste si uvědomit, že kromě vás mají právo po silnicích jezdit i horší (dokonce i špatní) řidiči, kteří nemají tak skvělé reakce, dokonce občas zmatkují a jezdí v takzvaných "šunkách" (jak je vy skvělí řidiči pohrdavě označujete). A pokud zákon takovýmto řidičům nezakáže jezdit po silnicích, měl byste to respektovat A JEZDIT PODLE TOHO. Až vás jednou budou hasiči vystříhávat z té hromady zmačkaného plechu, ve kterou se může během vteřiny změnit vaše skvělé a bezpečné auto, žádné výmluvy, že za to mohl někdo jiný, vám k ničemu nebudou ....

0 0
možnosti
KB

Kolokol

31. 1. 2011 16:36
Re: Naše svoboda končí tam, kde začíná svoboda jiného

Souhlas. Ono je pro některé prostě problém smířit se s tím, že on sice jede dělat kdoví jaký "byznys", ale na té silnici je úplně rovnocený se strejcem který si jede do Lidlu koupit párky ve slevě.

0 0
možnosti
KB

Kolokol

31. 1. 2011 14:43
Já spíš vidím problém v adekvátnosti řešení situace

To je mnohdy ten největší problém. Provoz se samozřejmě čím dál tím víc "zahušťuje" a různé kolizní situace budou vždy vznikat. Záleží ovšem na tom, jak je kdo řeší. Každý zná drobné až triviální situace. Jedu ulicí, někdo se snaží zaparkovat (dobře, mnozí bychom tam zacouvali napoprvé, dotyčný to zkoušel čtyřikrát). Zdržení tak 20-30 sek. Ale prostě jeden z čekajících má potřebu zastavit, stáhnout okénko, začít něco nadávat, pak tam narve za jedna, kola mu "zagumují" .... prostě vidíte, že je úplně v afektu.  Nedávno jedu po hlavní, zleva chce jeden přejet silnici. Místa je dost, akorát mu to v půlce chcíplo. Já dám prostě z opatrnosti nohu z plynu, ten proti na to má 200 metrů aby dal nohu z plynu. Ale radši zmáčkne klakson týýýýýýýýýýt a ještě přidá. On se prostě radši zabije a narve to do toho v protisměru, protože je prostě na hlavní.

Osobně si prostě myslím, že možná 10 procent lidí prostě psychicky na řízení nemá, bez ohledu jak umějí po technické stránce jezdit. 

0 0
možnosti
S

Smrť

31. 1. 2011 15:15
Re: Já spíš vidím problém v adekvátnosti řešení situace

R^

0 0
možnosti
S

Smrť

31. 1. 2011 13:31
Můžete objasnit tuto větu?

"("Slušňáci") ...často sami připravují svojí „korektností“ a „slušností“ resp. častým

neumětelstvím na silnicích mnoho chyb a kolizních situací." Jako onen zabedněnec, respektující předpisy, si prosím o konkrétní vysvětlení, jak dodržováním předpisů zaviním kolizní situaci, děkuji.

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

31. 1. 2011 12:33
Státní dirigismus a orwellovský stát

bych zrovna na silnici neřešil.

Pravidla dodržuji s výjimkou případů, kdy by to pro mne představovalo ohrožení (například vím o místě, kde dodržení maximální povolené rychlosti znamená vážné ohrožení pro toho, kdo se tímto omezením řídí).

0 0
možnosti
J

jk2311

31. 1. 2011 12:20
...

Riziko, které nám hrozí při vjezdu na veřejnou komunikaci je daň za vlastní svobodu a to v nejširším možném smyslu toho slova. Tak aby jednpu Vám u školy sejmuly dítě které dobrovolně vstoupilo na veřejmopu komunikaci a o byla jeho daň... doufám že tam kamery nebudou a viník ujede abyste se nažral bezmoci

0 0
možnosti
S

Shear_5

31. 1. 2011 11:54
Karmu jsem dal...

ikdyž nějaké výtky bych našel... Právo jednoho končí tam, kde právo druhého začíná. Ať si jede každý jak chce, při porušení nějakého pravidla je obeznámen s tím, že když něco podělá, ponese trest. Ten, kdo se nepřipoutá, nechť si odnese třeba smrt, ale soud a znalci by měli být schopní posoudit, zda viník nehody jeho smrt opravdu způsobil, či to byla jeho "blbost", nezodpovědnost apod.

To vynucování zákonů je dnes proto, aby bylo vidět, že tu kdosi cosi dělá pro naše "dobro". Mě rychlostní omezení na dálnici vyloženě deptá, tady je smrtelný hřích jet 160kmh/, v Německu je to naprosto běžné.

Jinak článek je zbytečně dlouhý.

AŤ si jede každý jak chce, ale blbci ať se mi vyhnou. Ámen.

0 0
možnosti
AS

Zabr-Ali Mubarak

31. 1. 2011 11:51
Normy chování

Autor si evidentně plete normy lidského chování, když klade prakticky rovnítka mezi zákon a morálku. Morální normy jsou obecně vždy přísnější než zákony, tedy můžete se chovat v souladu se zákony, přesto nemorálně (například spamovat blog podobnými články).

0 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3635x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy