Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

Cynyc_

14. 12. 2011 10:25
Autor předstírá, že je liberál,

a nakonec skončí u prakticky nacionalistické argumentace, že koncept spojení různých kultur nemůže fungovat (že pro to nemá argumenty není ani třeba připomínat - pan Polanecký je nemá nikdy a pro nic). Z hlediska liberalismu je existence EU zcela neutrální (byť ne její současný stav), protože obě entity omezující naši svobodu, ČR a EU, sdílejí jednu množinu regulací, které vůči jedinci uplatňují, jde jen o tom, která bude mít které. Názor, že je nějak inherentně lepší, když je bude mít ČR, je iracionální nacionalismus. Autorovi se zjevně stýská po časech evropských válek a ekonomických blokád nebo jako spousta euroskeptiků předpokládá, že takové věci jako mír a volný obchod jsou jaksi samozřejmé a byly by tu i bez evropské integrace.

1 0
možnosti
PS

Petr-007

15. 12. 2011 10:15
Dnes je vydavani za libertariany popularni

V oblibe to maji hlavne nekteri clenove a priznivci SS. Snazi se zalibit volicum tim ze spojuji nespojitelne. Na jedne strane jakoby se chteli rvat za osobni svobody, volny trh, minimalni stat - na druhe strane jsou to nacionaliste coz se vzajemne vylucuje. Dle mne jsou oba smery legitimni, ale michat to je klamani volicu. Kazdy nacionalista totiz ve skutecnosti chce silny stat. Ten rozpor je krasne videt na Matejkovi, ktery treba pod vlajkou svobody nevaha volat po zavedeni pasovych kontrol na hranicich apod. Na druhou stranu treba jejich führer na me alespon z pocatku pusobil dojmem opravdoveho poctiveho libertariana, co se zmenilo a proc mi neni dodnes poradne jasne.

0 0
možnosti
SHX

sir Humprey XXXIV

13. 12. 2011 23:02
Jen doufám, že to dopadne bez většího násilí, i když pár

výchovnejch pro některé eurohujery by rozhodně neškodilo

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

13. 12. 2011 22:43
Žasnu,

jak kultivovaně a korektně se většina eurohujerů vyjadřuje k názorům svých oponentů. Jak z nich ten "civilizační nátěr" opadává a na čerstvém vzduchu je najednou nenávistný sedlák, kterému uletěly vzácné včely...

1 0
možnosti
S

Světlonoš_v02

13. 12. 2011 22:47
Re: Žasnu,

euroskeptiky nepovažuju za sobě rovné oponenty. Klausohujer je dle mého buď hlupák nebo rovnou darebák. Argumenty nemá smysl dávat, když by stejně padaly do neúrodné půdy

2 0
možnosti
Q

QQ.

13. 12. 2011 8:53
Pust psa pod stul,

vyleze ti i na stul... Neni davno doba, kdy se tu vsichni predbihali, kdo rychleji a hloubeji vleze vsem na zapad od nasi hranice do zadnice. Sotva se to trochu zlepsilo a uz vsem otrnulo, uz je tu kazdy generalem, uz je tu kazdy nad veci, my uz nepotrebujeme Evropu, my uz nechceme euro, my tady a ted jsme pupek sveta...

1 0
možnosti
R

rudaz

13. 12. 2011 21:46
Re: Pust psa pod stul,

Ale kdo v r.2003 jim lezl někam? Kdo vítal komisaře EU u nás? Jak informovali voliče před referendem o tom, že nám budou diktovat i výrobu brambor a cukrové řepy? Vylepovali jsme letáčky "NE", nejsme připraveni do EU. Nikdo na tohle neslyšel, ale nyní lidé vidí a vědí, že když chtějí změnu, musí změnit volbu.

Bude líp.R^V

0 0
možnosti
JP

apeppepa

12. 12. 2011 21:52
Hloupá úvaha

Těšit se na rozpad EU ....tedy pokud si myslíte, že pro naši malou exportní ekonomiku bude výhodnější nahradit volný trh EU opět smlouvami o spolupráci - s Ruskem je první vlaštovka. Ale EU se nerozpadne a co ji nezabije ji posílí. Jsou to vlastně trhy, které ji tlačí k hlubší integraci. A bez nás a dalších kverulantů půjde integrace líp.

2 0
možnosti
VN

Viktor N.

13. 12. 2011 7:43
Re: Hloupá úvaha

LOL, další eurohujer, co je naivně přesvědčen, že „rozpad EU“ = „konec světa“…;-D

 

Přežili jsme konec RVHP a rozpad tohohle dalšího socialistického nesmyslu přežijeme též!

0 0
možnosti
P

philipe

12. 12. 2011 3:01
Vašnosto, ...

Než tady začnete psát výmysly, tak se předem dobře informujte o stavu věci. Nikdo, krom Anglie se neodklonil, naopak všichni zástupci zemí v EU, včetně Polska, Maďarska a Česka podepsali a vyjádřili tím souhlas se změnami navrženými spřežením Merkozy. Ani Angela Merkel ani Nikolas Sarkozy nepatří mezi oblíbené politiky v jejich zemích ale někdop tu politiku dělat musí. EU se zcela určitě nerozpadne. Musíte hledat seriozní informační zdroje a ne Ml.Fronta Dnes, čs. Hospod. Noviny či poslední novinky z hradního kurníku. Vezměte do ruky Finacial Times, Daily Mirror, Der Spiegel, FAZ, NZZ, Die Zeit a pod. Co se stane zítra, pozítří anebo za měsíc nikdo neví, vy v české kotlině už vůbec ne. Každopádně dříve než se rozpadne jádro EU, ke kterému ČR pochopitelně nepatří a sotva kdy bude patřit, zhroutí se kompletně hospodářská báze ČR měsíce předtím. Myslíte si, že do vás budou Němci, Francouzi, Holanďané, Rakušané a další podpůrné státy strkat peníze a udržovat v české kotlině jejich ...

2 0
možnosti
P

philipe

12. 12. 2011 3:23
Re: Vašnosto, ...

podniky, když ve vlastní zemi poroste nezaměstnanost? Které koncerny jsou ještě v rukou českých podnikatelů? U koho je zaměstnáno více než 75% produktivních sil Česka? Máte nějaké zdroje nerostných surovin nebo vzácné kovy? Co bude soudruh Klaus dělat se 4 miliony nezaměstnaných až západní, převážně německé firmy zavřou brány? Domníváte se snad bláhově, že Putin vám bude posílat almužnu? České národní hospodářství rozkradli podnikaví tuneláři, prodali za bakšiš západním firmám a utržené peníze vyvezli mimo ČR. A soudruh Klaus jim pomáhal jak se jen dalo.

Chytněte se za nos pane Polanský, dejte si facku a už tu nikoho nestrašte a nebalamuťte. Opakuji ještě jednou. Měsíce před rozpadem EU, těch 7 ekonomicky silných bude nadále existovat, se totálně zhroutí české hospodářství, které tak jako tak už vám Čechům nepatří ale těm, které tak nenávidíte. Samozřejmě může hradního dementa napadnout zaintrikovat a zahrát do leva, jak to vždy dělal ale to by znamenalo 2. studenou válku. Tak jak?

2 0
možnosti
K

kakaduu

11. 12. 2011 11:04
Tyto kraviny se říkají...

akorat na zamindrakovaném východě!!! Škoda slov... opravdu trapné a smutné...

1 0
možnosti
R

rudaz

11. 12. 2011 19:58
Re: Tyto kraviny se říkají...

Žádná útrpnost, ale realita, před kterou není čas zavírat oči. Když nám byrokrati z Bruselu diktují kolik máme pěstovat brambor, to ani Moskva za dob své slávy nečinila, víte? Ve Státním plánovacím úřadu v Praze v r.1981 neoficiálně přiznávali, že plánovat kolik tun plechu v Košicích vyrobí je blbost.

Tzv."média" nedají negativní zprávy. Víte např., že vládu Německa žalují 4 znalci práva pro porušení jejich ústavy, že přijali Euro? I na západ od nás se kritizuje nefunkční spolek jménem EU. Již v r.2003 jsme lepili letáčky "NE"(SV-SOS), nejsme připraveni pro vstup do tak silného spojenectví. Čas nám dává za pravdu. Bude to veselé, až se staneme suverénním státem se vším všudy. Byli jsme před EU, budeme i po ní.

Bude líp.©

R^V

0 0
možnosti
JN

janecz

11. 12. 2011 10:58
Zadluženost

Chtěl bych se zeptat těch, kteří teď přizvukují Klausovi jak chybný projekt eurozona a EU jsou. Nepozapomínáte na pravou příčinu krize ? Vy si snad myslíte, že kdyby europrojekt neexistoval, krize by nebyla ? Nevšimli jste si čistě náhodou, že příčina je v tom, že všechny státy žijí na dluh ? Ukažte mi stát, jehož vláda každoročně předkládá do svého parlamentu nedeficitní rozpočet. Ukažte mi stát, kde jsou politici materiálně zodpovědní za hospodaření svých resortů a kde není korupce na denním pořádku. Nejsem žádný ekonom, možná Dánsko na tom není špatně, nevím. Ale nemusím být expert na to, abych věděl, že drtivá většina evropských ekonomik funguje na dluh. A pak je úplně jedno, jestli existuje společná měna nebo ne. Zadluženou ekonomiku dříve či později (záleží na rychlosti zadlužování) čeká osud Řecka. Problém není principiálně v EU (byť bruselská byrokracie by měla být menší a efektivnější, ale to je na jinou debatu), ale v tom, že státy povýšily žití na dluh na princip.

1 0
možnosti
PJ

Paveljan

11. 12. 2011 11:03
Re: Zadluženost

Dluhová krize je jedna věc, snaha vybudovat evropské imprium druhá.

0 0
možnosti
BJI

Benito Juarez II.

11. 12. 2011 10:27
Současnou krizi nezavinila EU ale vlády národních států!

2 0
možnosti
DK

Danny_Kay

11. 12. 2011 10:10
Ano...

...je na case, aby vladu na Evropou konecne prevzali Polanecti, kteri nam to tu vsecko hezky spravi! ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3590x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy