Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

evelin-jo-evelin

13. 9. 2011 14:13
Trapné heslo - "Řecká cesta"

Je mi líto, ale Vaše výkřiky ( a nejen Vaše,bohužel ) o tom, jak jdeme tzv."řeckou cestou" jsou jen populistické žvásty. Nebo Vy snad znáte někoho, kdo v naší republice pobírá přídavky na dávno dospělé děti? Nebo snad ve Vašem podniku dostáváte příplatky za dodržování pracovní doby? Nebo si myslíte, že děti našich vojenských generálů dostanou automaticky v dospělosti rentu? Takovými a mnoha dalšími dávkami se Řecko dostalo tam, kde je. U nás posbírali přídavky na nezletilé děti většině rodin, do fondu pracovní doby nám nařídí odpracovat 150 hodin přesčasů ročně zdarma atd. atd. Tak si ,prosím Vás, přestaňte z lidí dělat srandu a nestrašte je "řeckou cestou".

0 0
možnosti

redan1

13. 9. 2011 20:52
Re: Trapné heslo -

Je mi líto vás, rafinovaná práce s virtuálními dluhy rozpoutala spirálu. Na Řeky dolehla dřív. protože mlaskali, ale i ti, kteří spoří budou bankovními manipulacemi dostiženi.. Až lidé pochopí že banky jsou jejich nepřítel už bude poz

0 0
možnosti
PL

Karotak

13. 9. 2011 8:34
Řecká cesta...

Ani jedna vláda mě nepřesvědčila o odklonu od řecké cesty ... zvýšení daní nevidím jako cestu jak dostat do rozpočtu důležité finanční prostředky ... protože pokud navýším DPH tak dle matematiky ze stejného objem prodeje vyberu více ... ale z ekonomického hlediska si řeknu proč kupovat zde, než v jiném státě, kde je levněji? DPH odvedu tam a ostrouhá ČR. Zároveň pokud na jedné straně zvýším náklady, aniž bych zvýšil příjmy, tak nemohu očekávat, že ovčan se bude dobrovolně zadlužovat ...

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

12. 9. 2011 19:29
Za naši mizérii

může EU a její "standardy". Za komunistů si lidi čadili severočeským uhlím, smrdělo to jako čert ale bylo to levné. V restauracích byla - možná - mizerná úroveň hygieny, ale nepamatuju se, že by kdokoli zveřejnil statistiku kolik to způsobilo nemocí a nakolik potřebné tedy byly všechny ty "bezdotykové baterie" a podobné hovadiny. I bez neskutečné buzerace chovatelů zvířat se dalo žít -  bez armády otravných úředníků. Fotovoltaika, plyn, "úsporné" žárovky, čím dál "dokonalejší" auta něco stojí. A když naše výkonnost tomu neodpovídá, máme na výběr - buď nejezdit, nesvítit, mrznout - nebo si užívat - na dluh. Pokud bychom poslali EU s jejími dotacemi a "standardy" do háje, řeckého osudu bychom se bát nemuseli...

2 0
možnosti
TA

tajny agent

12. 9. 2011 18:56
Ceska pravice snizenim dani pro bohatsi, odvodu

na socialni potreby snizuje prijmy rozpoctu coz pak nasledne vyuziva pro zavadeni nucenych odovdu soukromym subjektum ,ktere nas jako maji "zachranit" ale je to u prave naopak. Ceska pravice napr. svoji rovnou dani jde cetou bananovych republik ... nevim o jedine zapadni pravici co by rovnou dan v civilizovanych zemich zavedla ... z principu kdy mzdy zaujate ve svuj prospech stanovuje soukromnik je logicke ze progresivni zdaneni ma narovnat hamiznosti a umelou tvorbou elit pokrivenou tvorbu mezd.

0 0
možnosti
PT

Orde Wingate

12. 9. 2011 8:58
Bankrot bude a oni to vědí.

Takhle nějak to řekl i Roman Šmucler. Bankrot bude a oni to vědí. A složil své členství v TOP09. Protože viděl, že tohle je cesta do otroctví a politici to vědí, jen si hrají hry aspoň na pár zbývajících let.

Připomínám, že jediná Strana svobodných občanů měla a má ve svém programu povinnost uzákonit okamžitě vyrovnaný rozpočet. A také má seznam systémových změn, úřadů, vládních a polovládních agend, které by zrušili. Žádná jiná strana se ani nepřiblížila ve svých programech takové reformě jádra systému. Pavel Kohout a Miroslav Ševčík proto označili program Svobodných za jediný zodpovědný.

1 0
možnosti
JC

medvěd brtník

11. 9. 2011 17:16
Obávám se, že jsme na tom ještě hůř,

protože ČR nebude žádné Německo nebo Francie pomáhat. Na to jsme příliš nedůležití. Nikoho nebude zajímat, co s námi bude. Ovšem naše věřitele bude velmi zajímat státní majetek. Třeba České lesy, Budvar, České dráhy, vládní budovy atd. Majetku má náš stát ještě dost. Ale s námi se nikdo párat nebude. A všechny dluhy budeme muset zaplatit.

0 0
možnosti
W

wal

13. 9. 2011 15:20
Re: Obávám se, že jsme na tom ještě hůř,

víte o tom ještě méně než autor...

0 0
možnosti
A

alan_k

8. 9. 2011 0:15
A jako co?

Musím bohužel souhlasit s některými diskutéry,že je to článek nevalné úrovně,bez vypovídající hodnoty.Tento článek je složen ze střípků zachycených z médií a autor nám neukazuje ani východisko z krize.tak proč má tak vysokou karmu8-o???

0 0
možnosti
PT

Orde Wingate

12. 9. 2011 8:59
Budíííček, ovčane!

0 0
možnosti
TP

assco

7. 9. 2011 23:57
Vetsina diskutujicich

Bohuzel ovlada tak matematiku zakladni skoly, protoze zcela zjevne blaboli.. Je to proste, bud omezime vydaje statu sami a ja neznam jinou stranu, ktera vecne nekeca a pracuje na tom nez TOP09, nebo budeme verit hloupym lzim politikum napr. o tom, ze dluhy se neplati a pak za nas seskrta vydaje Menovy fond. Dojde k tomu stejne, zatim to jen muze mene bolet.

0 0
možnosti
A

alan_k

8. 9. 2011 0:21
Re: Vetsina diskutujicich

Jenže ekonomie není jen matematika.Když přiškrtíme údaje tak se nám to promítne v tom,že stát přestane zadávat statní zakázky.Firmy příjdou o zakázky a propustí lidi.Lidi půjdou na úřad práce a budou na podpoře,nebudou si moc s podporou vyskakovat tak budou krachovat služby,lidé budou muset žít levně takže do pr...le půjdou restaurace,kadeřnictví,obchody atd.To zvýší počet nezaměstnaných.Tak co uděláme?Zvýšíme daně a nebo začneme šetřit a nebo obojí a ono se to zhorší.A kde je matematika?;-)

0 0
možnosti
PJ

Paveljan

7. 9. 2011 19:54
Většina diskutujících vidí v článku blábol.

Kdyby ale ovládali matematiku z obecné školy, tak by pochopili, že se jedná o střízlivý odhad.;-)

0 0
možnosti
NSNS

Axlboy

7. 9. 2011 19:25
.

Blabol

0 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3590x
Prosazuji svobodu, kapitalismus a minimální vměšování státu do života jednotlivců. Bez politické příslušnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy