Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Proč si  podporovatelé nedělního prodeje ( rádoby liberálové ) myslí, že za všechno mohou socialisté, eventuálně komunisté? Kupte si jízdenku padesát km za německé hranice a uvidíte na vlastní oči, že to jde i bez nedělních supermarketů a řevu křovinořezů.  Němci povětšinou  podávají lepší výkony v pracovní dny  než uhonění Češi se zpoceným čelem v neděli. Pokud se mýlím, jistě mne opravíte. Český pohled zdaleka není ten správný a nejlepší, jak si majitelé dávno neexistujících " zlatých ručiček českých" namlouvají. Nebo že by všichni Němci byli komunisti?

2 3
možnosti
VS

Jarmila Vavrochová 88560 , Miloš Bém 64923 , Tom Danita 44616

Kde prosím vidíte konkrétní problém v mé argumentaci? Minus je prima, ale rád bych radši viděl, co se vám nelíbí.

0 0
možnosti
MK

A proč zavírat jen obchody? Vždyť i pracovníci restaurací by si rádi užili volnou neděli. Stejně jako obsluha benzínových čerpadel. Proč musí řidiči tankovat zrovna v neděli? Vždyť si mohou natankovat kterýkoliv jiný den a v neděli ať dřepí doma na zadku. A vůbec nejlepší by bylo zavřít v neděli všechno (kina, divadla, muzea, sportovní areály, aquaparky, zoologické zahrady ...), pak by totiž ani autobusy a vlaky nemusely jezdit. Pro případné čtenáře ducha mdlého cítím potřebu upozornit na to, že všechno v tomto příspěvku je ironie.

8 0
možnosti
JS

Račte být anarchista nebo pouze naivní?

1 1
možnosti
BT

jsou zaměstnání nezbytná a proto jedou v nepřetržitých provozech (zdravotnictví, policie atd...) a měly by být adekvátně ohodnocena, v obchodě tomu tak není.Zaměstnankyně dřepí do 15 hod na Štědrý den v práci a 26.12 musí znovu.....8.5. v tento významný státní svátek by mělo být zavřeno, přesto obchody ovládané z Německa otevřeno mají...cítím to jako neúctu. V Německu by si to nedovolili...jde o to najít kompromis

2 9
možnosti
RK

8.5. mnozí lidé berou jako začátek komunistické diktatury, která nahradila tu nacistickou.

6 0
možnosti
SB

Model povinného střídání rodičů na rodičovské dovolené je zcela nesmyslný. Mimo jiné už proto, že předpokládá, že dítě je v péči obou rodičů, z nichž jeden je na rodičovské dovolené a druhý chodí do práce, nicméně po jeho pracovní době žijí ve společné domácnosti.

Představme si situaci, která zase není až tak neobvyklá: Ženatý pán přivede do jiného stavu svobodnou dívku. Nerozvede se, protože od dvou dětí nechce odejít k jednomu, nicméně své otcovství uzná, nebo je za otce označen soudně na základ genetických testů. Na dítě platí, matka nadále žije v městském bytě se svými rodiči a svým takto zplozeným potomkem. A teď by se v péči měli střídat oba. Jak asi? Bude tedy občas povinně na několik týdnů bydlet v bytě s ženou, s kterou nechtějí společně sdílet život, a s jejími rodiči, kteří ho samozřejmě nemilují, jelikož si jejich dceru nevzal, nebo má matka "půjčovat" tohoto potomka do cizího bytu k jiné ženě a dvěma pubertálním dětem?

Někdy prostě rodiče nežijí společně. Dítě je výsledkem jejich neuváženého selhání, on si nechce vzít ji, ona si enchce vzít jeho, dítě se přesto narodí a model, že ona ho má ve své péči a on na dítě platí, je sice nepříliš výhodně, nicméně jediné možné řešení. Jak v takovýchto podmínkách chce někdo aplikovat povinné střídání se rodičů na rodičovské dovolené?

5 0
možnosti
JC

S tím zákazem práce ve svátek ovšem jde o mnohatisíciletou záležitost, není to žádný nový socanský výmysl:

"Pamatuj na sobotní den, aby ti byl svatý. Šest dní budeš pracovat a dělat všechnu svou práci, ale sedmý den je dnem odpočinku, zasvěceným Hospodinu, tvému Bohu. Nebudeš dělat žádnou práci – ty, tvůj syn ani tvá dcera, tvůj otrok ani tvá děvečka, tvé dobytče ani přistěhovalec ve tvých branách."

2 3
možnosti
MB

M60i16l40o98š 21B65é68m

1. 7. 2013 14:15

Věřící ať si to klidně praktikují do posledního písmenka. Socanskej výmysl je, když se to začně zákonem nařizovat i ateistům. :-P

10 1
možnosti
MB

M97i51l60o66š 25B72é48m

1. 7. 2013 13:57

Když se normálnímu člověku něco nelíbí, nedělá to. Když se to nelíbí socialistovi, zakáže to všem.

16 0
možnosti

V prvním případě s Vámi souhlasím.Druhý případ: ..chci navštívit obchod kdy já chci..a co zubař,automechanik,kovošrot,ZOO,  atd jak naložit s tímto a... chci  nechat svobodnou vůli obchodníkům..co se svobodnou vůli prodavačů,zaměstnanců ?

5 1
možnosti
JD

zde by měla platit svobodná vůle majitelů....otevřu/neotevřu. Bohužel u zaměstnanců se musíme smířit s tím, že bu´d podmínky akceptují nebo neakceptují. Stejně, jako v celé řadě dalších profesí, kde se pracuje nonstop

8 3
možnosti