Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autor článku se velmi hluboce mýlí v tom, kdo za to vše může. Obviňuje komerční televize že snižují náklady ve snaze zvýšit svůj zisk. Situace je ale mnohem komplikovanější. Přesto se pokusím věc zjednodušit. Komerční televize nesnižují náklady kvůli zvýšení zisku, ale spíše kvůli minimalizaci ztrát resp. ve snaze přežit.

Situace je vlastně prostá. Komerční televize jsou živeny trhem. Reklamní trhem. Objem reklamního trhu v posledních letech rozhodně nerostl spíše klesal v důsledku krize. Proti tomu naopak vzrostl počet komerčních televizí díky digitalizaci a zároveň obrovsky narostl podíl internetových medií na reklamním trhu. V důsledku čehož mají komerční televize mnohem menší možnosti na straně příjmů. Srovnejte si třeba rok 200 a 2014..Nova (největší komerční televize) měla jeden veřejný kanál. Nyní má tuším čtyři Nova, Nova Cinema, Smíchov, Fanda. Tj.. musí naplnit 4 programová schéma tj. vytvořit či nakoupit 4x více pořadů. To je důvodem většího množství repríz a obrovského tlaku na náklady, neboť jak všichni víme, Nova nemá 4x větší tržby. Český reklamní trh totiž neuživí tolik volně dostupných kanálů, kolik jich v ČR máme, pokud bychom chtěli zachovat jejich kvalitu.

Tedy jedná se o klasické..kvantita na úkor kvality

0 0
možnosti

nedávno jsem četla rozhovor s jedním nejlépe obsazovaných dabérů a ten se přiznal, že ho dabing velmi dobře živí.Tak proč neuvedete,kolik berou,ať je jasno?

0 0
možnosti

včera jsme se dívali na Sedm statečných a nestačili jsme se divit, cože je to za nový dabing. Hrůza a děs-běs. Přitom si tento starý film pamatujeme s původním dabingem.Proč byl udělán nový dabing? ví to někdo?

0 0
možnosti

Zajisté. Autorská práva na původní dabing jsou v dnešní době většinou dražší než  vytvoření dabingu nového.

0 0
možnosti

K těm příkladům. Ono se klidně může stát, že narazím na velmi levnou firmu, která odvede prvotřídní výkon a strčí tu drahou firmu do kapsy. Nebo se taky může stát, že si koupím levné boty a vydrží mi 10x tolik co boty drahé. Jinými slovy cena ne vždy reflektuje kvalitu a váš přístup k příkladům zavání elitářstvím.

Nezpochybňuji to, že ty podmínky jsou zrovna ideální, ale tato akce dabérů není zrovna šťastně pojata, protože přes tu agenturu přešli v podstatě ve vydírání a co se v takovou chvíli stane? Dabéři jsou nahrazeni. Pokud dojde ke změně dabéra u rozjetého seriálu, pouze tím ukazují, že je jim výsledek ukradený, protože to je z pohledu diváka to největší zlo.

1 2
možnosti

Je to pořád dokola. Vaším zákazníkem není nějaký divák, ale to dabingové studio. I když přistoupíme na to, že jde hlavně o to, abyste odváděli kvalitnější dílo, tak tu pořád zůstává ten fakt, že je to za cizí peníze. Ať mluvíme o honoráři nebo o těch dalších nezbytných podmínkách, jsou to totiž všechno "jen" peníze. Cizí peníze. Přeji vám abyste uspěli, ale je to jen otázka nabídky a poptávky.

0 0
možnosti

Napsal jste to srozumitelně. Nevím ovšem, čeho tím chcete spolu s protestujícími herci dosáhnout. Snad aby vznikla nějaká další odnož Rady pro TV vysílání, která by posuzovala uměleckou úroveň dabingu a nařizovala komerčním televizím, jak dlouho má dabing toho kterého díla trvat? :-P

0 0
možnosti

Hlavní problém nízkých cen v dabingu je dle mého díky existenci obrovského množství televizních stanic a vysílaných pořadů....

Je logické , že pokud má televizní kanál sledovanost nula , nula , nic..., že se nevyplatí pořizovat žádné kvalitní pořady a už vůbec je neopatřovat kvalitním dabingem.....

Cesta by byla v placených stanicích...jenže ruku na srdce. Kolik lidí by bylo ochotných měsíčně si připlácet za kvalitní televizní kanál...s kvalitními pořady a dabingy ? Nikdo .I to kdysi normální HBO dnes spíše připomíná žumpu....

0 0
možnosti
Foto

Nádherně napsané.Děkujeme.

3 0
možnosti

Z vašeho blogu je podstatná věta " .. Lidé si možná zanadávají na příšerný dabing, ale stejně se dívají dál..." Pokud není na kvalitu tlak ze strany spotřebitelů, není důvod kvalitu zlepšovat nebo udržovat. Platí obecně, nejen pro dabing. Pro někoho krutá ale přece jen realita.

P.S.: Vznešené proslovy herců, že jim nejde ani tak o peníze ale o diváka a kvalitu filmů mi lehce připomínají prohlášení politiků, že jim jde především o blaho státu a jejich voličů. Také mi u toho vždycky ukápne slza

2 1
možnosti
Foto

Jestliže jsou tlačeni časem tak skutečně nejsou schopni podat odpovídající výkon. Tak je to v každé profesi. Vznikají pak zmetky.

3 0
možnosti

Máte pravdu...co se děje dnes kolem dabingu připomíná všeobecné dění v této zemi. Kvalita všeobecně dnes nikoho nezajímá , všichni pouze chtějí každoročně nakupovat za nižší a nižší ceny...a to má dnes neblahý vliv na odměny dabérů a zítra bude mít vliv na mzdy všech lidí kolem...

1 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1644x
Jeden z mnoha obyvatel naší země. Živím se režírováním a psaním... a někdy mám chuť něco napsat jenom tak...

Seznam rubrik