Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

J60a37n 46Z30i72e20g17l54e61r

13. 12. 2021 12:59

Je úsměvné, když Zeman ještě coby předseda vlády tvrdil, že prezident nemá právo kádrovat premiérovi kandidáty na ministry. ;-D

3 0
možnosti
PP

To už je passé. Mnohem úsměvnější je, jak před čtyřmi roky volali piráti (jmenovitě Michálek) po tom, aby Zeman nejmenoval Pocheho.:-)

2 0
možnosti
JZ

J59a47n 85Z90i57e93g46l97e33r

13. 12. 2021 12:55

Nejlepší řešení by bylo, k němuž se se podle všeho schyluje, jmenovat novou vládu bez Lipavského, a pak podat kompetenční žalobu k Ústavnímu soudu, ať ten konečně definitivně rozhodne.

1 0
možnosti
Foto

Nejlepší řešení by bylo podat kompetenční žalobu a nechat ve Strakovce dusit Babiše. :-)

0 0
možnosti
Foto

Petr Fiala podal prezidentovi návrh. NÁVRH, to je něco s čím se dále pracuje, stejně jako vám, když někdo předloží třeba návrh kupní nebo prodejní smlouvy, nepodepisujete ho automaticky, ale až po přezkoumání a zjištění, že vás nepoškodí a že vám vyhovuje. V Ústavě není nikde psáno, že prezident MUSÍ návrh podepsat, prezident podepíše, až se s Fialou dohodne. A když to Fiala bude chtít hnát přes soudy, výrazně si počká s minimálně 50% rizikem, že se stejně nedočká.

2 5
možnosti
Foto

Argumentace slůvkem NÁVRH je účelová a nesmyslná. Kdybychom na ni přistoupili, mohli bychom v podstatě zrušit volby do poslanecké sněmovny. To by pak prezident mohl rozmetat každou pracně vytvořenou vládní koalici tím, že odmítne jmenovat navrhované ministry.

4 0
možnosti
JS

Pokud nechce pan Fiala vládnout, musí trvat na jmenování celé vlády.

2 0
možnosti
JK

Pokud Fiala bude vládnout jak on chce, musí trvat na jmenování celé vlády.;-)

3 0
možnosti
AN

A55l41e31š 71N45o36v84á46k

13. 12. 2021 8:34

Petr Fiala musí trvat na jmenování celé vlády, pokud přinese Zemanovi oboustranně přijatelný seznam...:-)

5 3
možnosti
Foto

Oboustranně ;-D;-D;-D to je něco jako "mlč a zpívej"

2 0
možnosti
AM

To nejde, nejvíc by tím utrpěla věda a výzkum, neboť paní Langšádlová by nemohla uplatnit svoje politické zkušenosti ;-(.

1 1
možnosti
JK

Může nechat jmenovat vládu s dočasně pověřenými ministry a pak navrhnout sporné znova a bít se za ně u ústavního soudu. Myslím, že na to se Miloš těší, bude v popředí zájmu po celou dobu svého zbývajícího času. Bude se pomlouvat vláda, soudci a každý kdo se připlete do cesty. Na rozhodnutí ústavního soudu se Miloš vykašle a řízení o jeho sesazení před koncem mandátu, navíc pravděpodobně zase ležícího na JIPce, by bylo ztrátou času i energie.

Proto musí Fiala trvat na jmenování celé vlády a tím Miloše přitlačit ke zdi, protože to bude jen a jen on a jeho Hradní okupanti, kdo požene náš celý národ do ještě hlubší krize. Pak ti, kterým dojdou prachy v peněžence, mohou jít s kloboukem žebrat na Hradčanské náměstí, nebo před bránu do Lán, nejlépe i s urnou příbuzného, který tu pandemii nezvládl. Je totiž možné, že ten sebestředný sociopat s Hradní partou protistátních živlů, se vykašle na trable národa, který by podle něho měl být ruskou, nebo čínskou provincií.

6 5
možnosti
Foto

Naprosto přesně řečeno. R^ Za toto musí nést odpovědnost Zeman.

3 4
možnosti
JP

J41i42r61i 52P93i20l41n86y

13. 12. 2021 6:48

Trvat může. Prezident si však může zase stát za svým. A co včil, mudrujte. Moudří politici dokážou dělat kompromisy. Ti naši evidentně neumí, protože to žádní politici nejsou.

11 2
možnosti
MK

Jsou momenty, kdy kompromis prostě neexistuje. Zeman ministra buď jmenuje nebo nejmenuje. Nic mezi tím není.

Jak vy si ten kompromis představujete? Že by Zeman jmenoval ministra jen napůl? Že by třeba ministr vládl v sudé dny a v liché nikoliv? A i kdyby to bylo možné, jste přesvědčen o tom, že Zeman takový kompromis učiní? Ke kompromisu jsou potřeba ústupky z obou stran a to se zde nejspíš nestane.

2 0
možnosti
LD

Technická poznámka. Zeman neodmítá jmenovat Nekulu. Nekula má covid, proto se pohovor s ním i pravděpodobne jmenování odložilo na leden 2022.

2 0
možnosti
JK

Rozhovor brání jmenování? Proč? Klidně si s ním může pokecat kdy se mu bude chtít i po jmenování.

2 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1644x
Jeden z mnoha obyvatel naší země. Živím se režírováním a psaním... a někdy mám chuť něco napsat jenom tak...

Seznam rubrik