Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ten mezináboženský dialog mezi obyčejnými věřícími je nejlépe vidět každý týden, když je nějaký obyčejný křesťan týrán a barbarsky zabit svými obyčejnými muslimskými sousedy.

0 0
možnosti
JK

J36o94s98e45f 96K89e83c76a77l

13. 3. 2015 22:35

Prý: "Protože se často ukazuje, že obyčení muslimové o Bibli mnoho nevědí a naopak křesťané zase o Koránu. Mezináboženský dialog musí začít setkáváním obyčejných věřících. Nemůže to být záležitost imámů a biskupů. Protože když ti lidé žijí spolu, tak poznají, že se můžou domluvit, i když každý patří k jiné náboženské tradici."

Podle mých zkušeností meznají běžní katolíci Bibli o nic více, než muslimové. Který římský katolík například dokáže ocitovat křesťanské Desatero (tj. podle Bible) a jeho rozdíl proti Desateru katolickému (tj. podle katolického katechismu)? A podle kterého z nich se řídí?

0 0
možnosti
VS

Zase mistři "dialogu" zasahují. Jako katolík musím dát Pelikánovi za pravdu mezi-náboženský dialog není přínosný. Je to kontraproduktivní činnost a jeden ze symptomů krize katolické církve. Jediný dialog, který je potřeba vést je evangelizace. To je takový dialog, jehož cílem je, aby se příslušníci falešných náboženství (nekatolíci) zřekli své víry a stali se křesťany.

Jenom by mě zajímalo, kdo sleduje tenhle (ne)křesťanský magazín?  Protože v celém tom pořadu prakticky nezazněla žádná relevantní informace o katolické církvi či křesťanství v širším slova smyslu. Ztráta času koukat na tenhle odpad.

Proč nábožensky neutrální stát nebude nikdy fungovat je dobře vysvětleno, jak z hlediska filozofie tak i praxe, na příkladu USA zde (anglicky) http://youtu.be/FPAc6cz7CIo

1 1
možnosti
MK

"...mezi-náboženský dialog není přínosný. Je to kontraproduktivní činnost a jeden ze symptomů krize katolické církve. Jediný dialog, který je potřeba vést je evangelizace..."

- a čím vy se lišíte od těch islamistů?

10 1
možnosti
MK

R^Dobré přiblížení debaty "na úrovni". Zbývá si odpovědět na sice fiktivní, ale zásadní otázku: Bude-li v ČR 55% umírněných muslimů a 45% křesťanů; podle jakých zásad budou chtít žít muslimové; podle dosavadních křesťanských?

Bez odpovědi mohu říci za sebe: proto žádné další muslimy zde nechci!

20 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1644x
Jeden z mnoha obyvatel naší země. Živím se režírováním a psaním... a někdy mám chuť něco napsat jenom tak...

Seznam rubrik