Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

valissen

2. 9. 2009 0:28
Pokračování

Musel jsem to zkrátit, takže jedem dál:

Dokládám to tím, že i po 30ti letech jsem pracoval na strojích z tohoto období a i jako letecký statik jsem při pevnostních výpočtech vycházel z tabulek a postupů které byly na jedné straně německy a na druhé straně byl český překlad (pro ty kteří ví o čem mluvím: tzv. černé knihy). Nejhorší je, že i toto dědictví jsme během těch 40ti let promrhali. A to všechno je vinou toho, že si prostě neumíme vládnout.Rv

0 0
možnosti
PK

dolch

2. 9. 2009 0:34
Re: Pokračování

Já bych dal zase karmu Vašim příspěvkům. Je fakt, že ještě v roce 1989 byly v Mladoboleslavské Škodovce německé stroje z doby protektorátu. Po roce 1989 je nahradily - německé stroje, patrně novější. Opravdu, smiřme se s tím, že toto je národ dementů. Nic lepšího se s tím nedá dělat.

0 0
možnosti
KV

valissen

2. 9. 2009 0:27
Škoda že nemůžu dát 10 karm

protože jsou to zlatá slova.

Od chvíle kdy vzniklo samostatné československo (to spískal Masaryk) to šlo jenom dolu. Vím že tento stát je plný chytrých (dokonce i chytřejších než já) a šikovných a i pracovitých lidí, ale nikde to není vidět. Proč?

Protože tady nikdy nebyla vládnoucí garnitura která by se snažila tento stát zvelebit. I po té tzv. sametové revoluci (která byla jenom změnou moci politické na moc ekonomickou - viz složení vlády i parlamentu a o senátu nemluvě) se nic nezměnilo. Jenom hrabat a hrabat. Věřím tomu, že jediný rozkvět byl za německé okupace.

0 0
možnosti
K

kaktusak

1. 9. 2009 22:56
Český národ si umí vládnout

Poválečné období to dokazuje. Ale v roce 89 se to nějak pokazilo.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

1. 9. 2009 23:29
Re: Český národ si umí vládnout

ktere obdobi mate na mysli... to kdy rozhodovala KSSS? :-)

0 0
možnosti

INDNIK

1. 9. 2009 22:51
Parlament je zrcadlem

Ano máte pravdu společnosti. Víte,ale skoro každý jedinec a občan Čr projde aspoň základním vzdělání, a ptám se Vás,mají mozek pozdější voliči,když stále volí hloupé lidi a nebo je zde stále mnoho hloupých lidí,kteří se dostanou pak do politiky.Co říkáte projevům Lišky,Svobodovi?Dva a Dva tisíce členů těchto stran a oni mluví za miliony a dělají boty,které když uděláte Vy či Já v práci,tak Vás vyhodí!!Tady je totiž minulost origoš utajena,si pište. Stačí jen druhá světová válka či rok 1989!Pane jo.žiji zde 60 let a stále zírám na ty kotrmelce,kolik slušných lidí zde bylo zničeno a ti zlí mají stále pre.Co tak zkoumat českou povahu?:-)[>-]EU

0 0
možnosti

originalni_demokrat

1. 9. 2009 22:30
asi ano

asi si fakt neumíme vládnout. Možná bylo lepší, když naši poslanci jezdili na zasedání sněmovny do Vídně...

Jinak problémem Topolánkovy vlády byla především SZ a neschopnost vysvětlit ty reformy. A samozřejmě byl problém i v jiných věcech.

0 0
možnosti
  • Počet článků 125
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1018x
Chodím po cestách méně prošlapaných, poněkud stranou davům.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy