Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdo si dovoluje ovlivňovat politiku? Nejsou to, proboha, lidé? Jistěže ano. Jistěže to dělají proto, že politikové jsou také lidé, a ti zásadním způsobem ovlivňují jejich životy.

Kdo si dovoluje prezentovat své názory? Xakru, nejsou to zase ti lidé? Ti, kteří nechtějí být jen pasivními příjemci vůle politiku?

Jaký je rozdil mezi ovlivňovaním a vměšováním? Není snad vyslovování názorů či komentování událostí legitimní snahou ovlivňovat? Nebo to snad není vždy legitimní?

Někdy opravdu není. A to například tehdy, když se jedná o předstírání názoru, jenž je podpírán vědomými lžemi. Nebo dokonce tehdy, když je šíření lživé propagandy programem, jehož součástí je verbovat služebníky a skrytě je odměňovat. To je to skutečné vměšování.

Podpora určitých "stylů" mívá I tragické následky. Mezi ně patří i smrt Jána Kuciaka a Martiny Kušnírové.

0 1
možnosti
ZZ

Přestaňte se míchat slovákům do jejich vnitřních věcí.

Nic víc, nic míň !

1 0
možnosti
IS

Ať si každý veřejně podporuje koho chce a zároveň ať si každý komentuje, co je mu libo. Mimochodem šance kandidátů a jejich volební výsledky jsou předmětem debat tím více, čím větší roli ta která země hraje ve světovém měřítku. Ovlivňování a komentování jsou dvě odlišné disciplíny, pane autore.

0 0
možnosti
Foto

Pokud jeden z předních členů Ficovy strany veřejně prohlašuje, že po vítězných volbách bude nutné některé občany "vystěhovat" ze Slovenska, je to jistě na mnoho komentářů. Třeba těch, které připomínají, že podobnou rétoriku již kdysi užíval kdosi jiný a že to tak úplně nedopadlo.

7 0
možnosti
Foto

Něco komentovat není ovlivňování.

5 1
možnosti
Foto

Klause, stejně jako jeho oposmluvního kumpána Zemana, už slušní lidé neberou vážně, tak se musí přimknout k těm neslušným, aby měl pocit důležitosti. Toť vše.

6 1
možnosti
JD

Tebe někdo vážně bere? Pokud by Klause nikdo vážně nebral, není každý týden v Tv a nikdo s ním nedělá rozhovory. To stejné platí pro Paroubka.

1 5
možnosti
Foto

Ano, Slováci by měli volit podle sebe a ne podle názoru nějakého Václava Klause z Česka.

11 0
možnosti
MB

Zahraniční média pak ve své lenosti zhusta pouze opisují to, co "smaží" média domácí.

Zdroj: https://janpavelec.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=806369

Neco tak blbeho jsem uz dlouho necetl ...

2 1
možnosti
JP

Podstata by měla být ve svobodě slova. Je možné vše komentovat, sdělovat své názory. Od toho komentátoři a média jsou, nejde o žádné vměšování. Vměšováním by byla finanční podpora některých kandidátů nebo dezinformační kampaně na sociálních sítích. To dělalo a dělá Rusko.

2 1
možnosti
ZZ

Rusko háže na nás velký bobek - a ne aby se vměšovalo !

0 0
možnosti
Foto

Hezky napsáno. Čtu to jedním okem při sledování výborného fotbalového zápasu mezi Bayernem Mnichov a Bayerem Leverkusenem

1 3
možnosti
Foto

No komu se to tak asi může líbit.....

1 2
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 25,05
  • Průměrná čtenost 875x
Kromě práva, které jsem vystudoval, se zajímám o politiku, filozofii, makro-ekonomii, sport, společenský vývoj.

Jednou budem dál (možná) - k tomu nám dopomáhej AGI, resp. CML. 

Seznam rubrik