Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

Ota Sládek

13. 3. 2011 16:32
Nejsem lid!

Zlatá slova. Co poněkud diskusím uniká, a já považuji za důležité, je onen strašlivý výraz: sčítání LIDU... Až soudruzi ze "statistického" pochopí, že i jazyk český je dostatečně pestrý a přesný, že komunisté tu nevládnou už více než dvacet let, přestanou používat výraz z 50 let minulého století. Jak je vidět, mechanicky se vše přebírá z let minulých. I to působí podezřele.

Já jsem OBČAN. Až bude sčítání občanů, začnu o tom uvažovat - už jsem proto, že se ke mě nebude parta úředníků chovat jako ke nesvéprávnému hovadu.

Sčítací komisařka v místě bydliště mi nechala lístek, na kterém několikrát přepsala datum návštěvy. Mohu se tedy jen dohadovat, kdy se u nás vynoří. A termín? Rozmezí 6 hodin. Pokud jsem dobře četl propagační materiály, má být termín v rozmezí DVOU hodin.

Kdo tedy sčítání l... sabotuje??

Jsem zvědav, co bude do 25. následovat...8-o

0 0
možnosti
MV

malej Vašek

8. 3. 2011 17:51
Sčítání založené na lži

S překvapením jsem, zjistil, že většina mých známých, jež věnují sčítání lidu jen minimální pozornost byla překvapena tím, že sčítací formuláře vůbec nejsou anonymní.  V tu chvíli začali hledat cestu jak z toho ven. Je tedy zřejmé, že pokud by stát tolik potřeboval ona data, mohl tzv. anonymizaci provést při odevzdání sčítacího formuláře podobně, jako je tomu při odevzdání hlasu ve volbách. Stačilo by odšktnout dotyčného ze seznamu a vhodit formulář do urny. Bylo pak zřejmé, že stát prahne pouze po anonymních datech. Nyní to však vypadadá poněkud jinak.

0 0
možnosti
APE

Amanita phalloides erectus

8. 3. 2011 8:59
***

jmenuje se to sčítání lidí domů a bytů. Tak stačí uvést počet lidí, kolik mám domů a bytů.

0 0
možnosti
-

-cis-

7. 3. 2011 19:24
Nic proti sčítání lidu

Mám jen tři drobné úpravy. 1. Sčítání bude dobrovolné 2. Veškeré náklady uhradí účastníci sčítání 3. Sčítání proběhne na podzim a bude podléhat 20%DPH za služby.

0 0
možnosti
PTMU

Politici to myslí upřímně

7. 3. 2011 19:40
Re: Nic proti sčítání lidu

Já navrhuji - 1. Sčítání bude povinné a bude součástí voleb, 2. Bude se dělat jen elektronicky, aby se ušetřilo (kdo nemá web, půjde třeba na Check-Point, na Obecní úřad atd.)

-

Výhody? Povinná účast u voleb, současně kvalitní a relativně levná statistika :-/

0 0
možnosti
BC

BezPrace com

7. 3. 2011 18:43
TADY máte jednoduchý rozbor "přínosu" sčítání

- Sčítání lidu? 2.5 miliardy vyhozených do luftu

http://www.pooh.cz/pooh/a.asp?a=2016942

R^;-D

0 0
možnosti
BC

BezPrace com

7. 3. 2011 18:47
A tady další rozbory "sčítání", kdo ještě nečetl :-)

- Sčítání lidu se nezúčastním. Videa ČSÚ a argumenty pro a proti

http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c/179160/Scitani-lidu-se-nezucastnim-Videa-CSU-a-argumenty-pro-a-proti.html

.

- Švejkování kolem sčítání je nedůstojné. Odmítnu otevřeně.

http://pallotto.blog.idnes.cz/c/179655/Svejkovani-kolem-scitani-je-nedustojne-Odmitnu-otevrene.html

0 0
možnosti

Mablung

7. 3. 2011 17:20
Limonadovy Joe

Pripomnel jste mi jednu hlasku myslim z Limonadoveho Joe "Jednak nevim, co to znamena, a navic me to urazi"

Tahle data maji vyznam pro tolik lidi ze se to da jen tezko popsat. Jsou zakladem mnoha analyz. Bohuzel, noviny se to snazi vysvetlovat tak aby to pochopili i lide s IQ hluboko pod 100, takze celou problematiku obsahnout nemohou. Samotna cisla nejsou k nicemu, ale pokud chcete zjistit treba nezamestnanost v usteckem kraji, razem potrebujete vedet kolik lidi tam bydli. Samotne cislo, pocet nezamestnanych,  Vam nic nerekne.

0 0
možnosti
RV

chanchez

7. 3. 2011 17:23
Re: Limonadovy Joe

Technická - Byl jednou jeden král se jmenuje ten film.

0 0
možnosti
S

SENDIC

7. 3. 2011 17:14
to wwwdesinger

Osobo, docela bych rád věděl, kdo Vás platí. Víte ty kydy co zde píšete, těm snad nemůžete ani věřit, jedině, že jste to probírali na školení ODS.

Je zcela jasné, že sčítání je TUNEL stejný jako důchodová "reforma" a další a další úžasné nápady ODS,TOP a VV. Jde jen o to rozdělit peníze kamarádům. Proč se například 2,5 miliardy nedá na děti nebo zdravotně postižené? Proč nejdou na školky, dětské jesle či pro matky s dítětem v nouzi? No proto, že by se nanapakovala řada kamarádíčků. Ono by se pak těžko zdůvodňovalo proč má šéfka pošty plat 500 tisíc měsíčně či proč ta pinda od Dobeše bere odměny 100 tisíc. V době, kdy se platy snižují a vláda vzniklá podvodem na voličích chce zvyšovat DPH ( i když to ve volebním programu popírala) se vyhodí 2,5 miliardy nanic. Všechny údaje jsou běžně dostupné a každý průměrný sw je najde. Většinu i na veřejně dostupných databázích. Takže osobo LŽETE. Asi se na školení neprobíralo proč jsou korupčníci (Drobil a Vondra) ještě ve funkcích.

0 0
možnosti
RV

chanchez

7. 3. 2011 17:19
Re: to wwwdesinger

Píté přes deváté melete s prominutím vy. Sčítání lidu není výmysl našich politiků, ale EU a tento výmysl spatřil světlo světa v roce 2008.

Co se týče zmíňených kauz, tak nemají se sčítáním lidu nic společného. Pokud vás to tak trápí, tak sepište vlastní blog a můžete diskutovat s oponenty na dané téma. V těchto místech je tématem účelnost sčítání lidu a nikoliv korupční kauzy vlády.

0 0
možnosti
D

dampfer

7. 3. 2011 17:01
A tak asi

uvažujete jak 6tiletý jinoch, nepolíbený, milující Nšoči. Ve všem je nepořádek, občans průkazy zchudlé o mnoho dat, která bývávala v těch starých, jako národnost, rodiče, děti, zaměstnavatel, vzdělání--- asi nepamatujete, proto blábolíte. I to sčítání nenaplňuje ani zdaleka očekávání, je to  ze 70% dobrovolné, moře věcí se nemusí, když nemusí, tak je ta rubrika na ho.... Za další-- je to hnusně předražené,, vyhnal bych otylé a nabubřelé úředníky všech možných i zcela nepochopitelných institucí--- a běda se vrátit bez dokonale vyplněného lejstra o sčítání. Samozřejmě v rámci svého platu!!! Lidová demokracie je děsně hodná až hloupá, takže plandá zleva doprava, všude bordýlek a nepořádeček, lidé drzí, cigáni nezvladatelní. Chtělo by to řízného Gaddafího, žejo.

0 0
možnosti
MI

Maxx12 II.

7. 3. 2011 17:04
Re: A tak asi

no hrnete sem jedno přes druhé a je to jako když pejsek vařil s kočičkou dort! Zdá se mi, že v první části kritizujete autora (jestli se nepletu), níže už kritizujete to, co vadí na sčítání Vám. Předražené? 250kč na osobu? Přijde vám to opravdu tak přepálené??? Pokud Vám chybí Kaddafí, tak šup do Lybie...a pozdravujte

0 0
možnosti
C

cojanato

7. 3. 2011 16:42
Jste si tim uplne jist ?

Nebo jen "varite z vody"?

0 0
možnosti
KASNTH

kladivo a srp, naroste ti hrb

7. 3. 2011 16:26
Papežštější, než papež

:-/Rv

Netvrdím, že celá akce by nemohla být úspornější, určitě ano.

Vám vadí náklady na "sčítání lidu". Promrhané miliardy na jiné nesmysly, předražené státní zakázky a jiné podvodné machinace Vám nevadí, pane cestovateli?

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2848x
Cestovatel jsem specializovaný na Afriku, se zaměřením na safari a Latinskou Ameriku, se zaměřením na předkolumbovské kultury, zejména ty peruánské. Tiskový mluvčí Asociace cestovních kanceláří ČR, majitel cestovní kanceláře Marco Polo Int. (www.marco-polo.cz) a výrobce nábytku La Casa Nova. (www.lacasanova.cz)