Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

A co se tak zamyslet nad tím pohádkovým "Bez práce nejsou koláče."

Když i politici nás přesvědčují o opaku, že bez práce jsou právě ty největší a nejsladší koláče.

A když kromě nezaměstnanosti už ve světě sledují údaje "pracující bídě", které třeba vláda USA poskytuje potravinové poukázky a vláda SRN to řeší doplatky.

Zdá se, že koláče nejsou ani s prací, že?

Nebo další kravina: "Kdo chce, práci si najde."

Práce je kolem nás jistě dost a kdo chce, se okamžitě může věnovat práci ve prospěch životního prostředí, péči o nemocné a staré a pod. Jenže mu to nikdo nezaplatí, protože investoři se sem nehrnou. A když se té práci budete věnovat se vší možnou vehemencí, z čeho pak zaplatíte složenky? Placené zaměstnáni je úplně jiná káva. Když na 1 nabízené pracovní místo připadá 17 nezaměstnaných, co by bylo vhodné doporučit těm zbývajícím šestnácti?

1 0
možnosti
PK

P28a63v43e72l 97K61u51r59a18l

5. 10. 2013 14:24

V minulosti se doporučovalo "Padejte do kolonií, tam je pro vás místo a práce, a jsou tam zdroje které jsme zabrali a někdo je musí zpracovat".

Jenomže jaksi to dnes nejde protože všechny oblasti planety v kterých se přežití nespotřebuje víc zdrojů než kolik jich to prostředí nabídne jsou zabrané.

Střílet lidi na MArs a nebo na Měsíc by pomohlo... ale bohužel kosmický pokrok se defacto zastavil od konce studené války.... ale co mu dle mne nejvíc uškodilo bylo stupidní smlouva o kosmických zbraňových systémech.

1 0
možnosti
JP

J84o85s40e33f 36P55o17t63r

5. 10. 2013 9:23

Pane Janota,

já vám tady napíšu návod, jak udělat národ bohatým a tím se i vy můžete  do vědomí národa zapsat.

Být bohatým znemená mít více a více zboží a služeb. Bohužel v celých dějinách lidstava pouze jedna ekonomická formace tuto skutečnost dokázala realizovat a to kapitalismus.

Člověk nemá vrozený smysl pro práci (zde evoluce  na to jaxitaxi zapoměla, narozdíl třeba od včel, nebo mravenců) a člověk  musí být k práci přinucen. Většinou stačí to, že bez práce by umřel hlady. Pracovat je nepříjemné, těžké, vyčerpávající. Jediným řešením je tvrdý egoistický podnikatel, který maximálně efektivně vyžívá všechny zdroje - lidské, vědecká poznatky ..., k svému egoistického obohacení. Proti tomu ovšem musí stát silné odbory, které chrání dělníky a hlavně silný stát, který odčerpáná vytvořené hodnoty pro méně úspěšné.

Tak to chodí v těch bohatých  zemí jako je vaše oblíbené Švýcarsko, Německo, USA.

Vy jste falešný prorok, protože říkáte, nemusíte pracovat, za to že se máte špatně, může Kalousek, Nečas, až je odstraníte, ráj v ČR. Nečasova, Kalouskova vláda byla celkem úspěšná, to vy ve vaší ideologické zaslepenosti vvidíte něco jiného, a občané ČR by si jen měli přát, aby příští vláda byla aspoň taková. V tom Švýcarsku mám příbuzné. Ti vyprávěli : Po válce jsme byli chudí jak kostelní myš. Pak jsme 15 let tvrdě pracovali, bez dovolených, přesčasy a najednou jsme byli bohatí. Všimněte si, že nemluví o střídání vlád, o politice, ale o tom, že tvrdě pracovali.

0 1
možnosti
Foto

Lžete. Nikdy jsem nikde nenapsal nemusíte pracovat. A s lhářem se vážně racionálně diskutovat nedá.

1 0
možnosti
JP

J33o82s62e96f 64P42o71t96r

4. 10. 2013 23:10

Pane Janota,

nemáte pravdu. Ztratit zaměstnání je téměř vždy ovlivnitelné vůlí a říká se tomu schopnost pracovat. Všimněte si, že i ČR jsou regiony, kdy je nezaměstanost nízká a kde je vysoká. |Je zajímavé, že regiony s vysokou nezaměsnaností korelují s vyšším počtem asociálních činů všech možných kategorií a například korelují i s tím, že jsou to oblasti, které po II. sv. válce obasadili tzv. zlatokopové.

Nejhorší ale na tom je, ža vy ty lidi k tomu, aby nepracovali, navádíte.

"Za nezaměstnanost nikdo osobně nemůže, že se máte blbě za to může Nečas, Kalousek a spol." ......

Jsem velice zvědav, čím je budete utěšovat za vlády ČSSD, nebo jim zajistíte dopravu pečených holubů přímo do krku ?

2 1
možnosti
Foto

Nezaměstnanost jistě souvisí s kriminalitou, nebo lépe řečeno některými druhy zejména majetkové kriminality. Bohužel mám pocit, že v této oblasti jste zaměnil příčinu za důsledek. Nezaměstnanost je příčinou kriminality. Nikoliv naopak. Nezaměstnanost rozhodně nemá nic společného se schopností pracovat. Takovou schopnost má každý. Nabídněte dlouhodobě nezaměstnanému slušně placenou práci a půjde jí dělat. Nějaká schopnost pracovat je vedlejší. Měl jsem možnost číst komentář jedné obyvatelky Švýcarska, která prohlašovala, jen se pojďte podívat k nám jak u nás Romové tvrdé pracují. A má pravdu. Za v přepočtu 80 tisíc minimální mzdy by pracoval každý. O nekalých schopnostech to vážně není. Jestli mám makat za 80 čistého měsíčně nebo být nezaměstnaný za 3,6 tisíce čistého měsíčně tak není co řešit. A co se asociálních činů týká, tak ty mohou být různého charakteru. Jasně krádeže, loupeže, násilná trestná činnost jsou jistě vidět. Nicméně tato asociální činnost mi nepřipadá tak společensky nebezpečná jako podvod, defraudace, korupce, zneužití postavení veřejného činitele, porušení pravidel hospodářské soutěže, porušování listiny základních práv a svobod. A obávám, se že tato asociální činnost je soustředěna právě v oblastech s vysokou zaměstnaností. Co se týká společenských škod nejen materiálních, ale zejména morálních, má ta druhá skupina asociálů navrch. Myslím, že by se skoro dalo hovořit o neschopnosti poctivě pracovat, ale mimořádné schopnosti podvádět a porušovat společenské normy chování. A asociály tohoto typu v regionech s vysokou nezaměstnaností nehledejte! Za to, že firma ve které pracujete zkrachuje, protože její majitel neplatil dodavatelům opravdu nemůže zaměstnanec. A za rekordní zvýšení nezaměstnanosti na více než 580 tisíc nezaměstnaných rozhodně může hospodářská a sociální politika státu. A za ni určitě nejsou odpovědní zaměstnanci, kteří v důsledku této špatné politiky přišli o práci. Za to je odpovědná vláda daného státu. Tedy Nečas a Kalousek a spol.

1 0
možnosti
Foto

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Každý by se proto měl snažit co nejčastěji měnit zaměstnání, aby se z toho přestal frustrovat.

1 0
možnosti
Foto

Nesouhlasím. V minulém režimu existovali lidé, kteří pracovali u jedné firmy a na jednom místě klidně 25, 30 či dokonce 40 let. Totéž ale existovalo na západě. To že někdo dělal 30 let u Forda není nic neobvyklého. V Japonsku je celoživotní zaměstnání u jediné firmy normou. Změna zaměstnání je sice možná. Ale neměla by být příliš často. Každá zásadní změna může být pro většinu lidí frustrující. Neustále dokazovat novým a novým zaměstnavatelům, že prostě umím pracovat je ponižující a stresující.

1 2
možnosti
MM

Já jsem volič pravice a přesto si o sobě dovoluji tvrdit, že jsem  " Duševně zdravý jedinec disponující běžnou dávkou lidského soucitu, empatie a představivosti,..."

Dál už jsem váš blog radši nečetl. Rv

2 1
možnosti
Foto

Nejste, ale rozhodně příliš pozorný čtenář, jinak byste si všiml, že souvětí pokračuje slovy, "tedy většinou volič levice". Možná až ovládnete schopnost čtení a porozumění psanému textu, objevíte naprosto nový, evidentně vám neznámý svět!

0 0
možnosti
AK

Já myslím, že p. ministr Drábek neprávem jen nedopatřením přehlédl von Hayekův návrh zbavit nezaměstnané volebního práva...

1 0
možnosti
Foto

Není třeba von Hayeka. Od zdejších diskutérů už jsem se dozvěděl podnětné nápady na omezení volebního práva(všeobecné volební právo leží takovým borcům v žaludku ze všeho nejvíc)fakt hodně. Například připravit o volební právo státní zaměstnance, důchodce nebo přímo všechny zaměstnance.

0 0
možnosti
RH

Volba levice je daleko častěji motivována nějakým ekonomickym požadavkem vůči zbytku spolecnosti, což se da stěží označit za empaticke nebo sociálně ohleduplné.

4 2
možnosti
Foto

Zajímavý názor. Nicméně pokud vycházíme z toho, že sice některé ekonomické činnosti ve společnosti jsou lépe či hůře hodnoceny, musíme si také uvědomit, že ne vždy je finanční hodnocení těchto činností v souladu s jejich prospěšností pro celou či alespoň většinu oné společnosti. Přerozdělování státu z hlediska levice je jen jakousi kompenzací této sociální nespravedlnosti. Lze sice říct, že povolání lékaře je pro společnost nejspíš důležitější než povolání popeláře. Nicméně tak jako se společnost neobejde bez lékařů, lze s jistotou říct, že se neobejde ani bez popelářů. Jde o to, aby společnost měla dostatek prostředků na zaplacení lékařů i popelářů. A řekněme si upřímně, že spoléhat v tomto případě na spravedlnost neviditelné ruky trhu je poněkud krátkozraké.

1 1
možnosti
MJ

Deprivantům léky nepomohou. Chybí jim celá mozková centra, nedošlo u nich k jejich vyvinutí. Není to ale vidět, jako například nevyvinutá ruka. O to jsou deprivanti nebezpečnější, protože se koncentrují v místech s rozhodovacími pravomocemi (scházející empatie jim umožňuje jít doslova přes mrtvoly, oni neznají výčitky svědomí).

1 0
možnosti
Foto

Omlouvám se. Deprivanti nejsou opravdu duševně nemocní. Spíše by se to dalo označit jako duševně postižení. Samozřejmě není problém toto postižení odhalit.

0 0
možnosti
Foto

Tak to máme paragrafy 196-198 Trestního zákoníku. Jelikož však jako Váš občasný čtenář vím, že jste politováníhodná lama, nechám to plavat.

0 1
možnosti
Foto

Právník amatér se ozval. Patrně turbo student z Plzně. Protože jinak je to úplný Mimoň, hodím to za hlavu.

0 0
možnosti

Podle toho, co a jak píšete, to vypadá, že deprivanti nejsou pravičáci, nýbrž vy...;-D

0 1
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.