Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vždycky vsadím na vojenskou pomoc zvenčí, která dostane diktátora na kolena a umožní svobodné hlasování. Vždycky vsadím na demokracii a dodržování lidských práv proti diktatuře a porušování lidských práv a svobod. 

Vsaďte si, ale jste naivní.

Pokud se dopátráte podstaty zjistíte, že Vaše výhra je totální desiluze. Vojenská pomoc zvenčí (jako byla válka v Íráku a po ní vytyčená Osa zla...) je předem dobře prokalkulovaný business bez kalkulace ztrát na lidských životech a k vládě se obvykle nedostane ten, komu by šlo o blaho lidí a "osvobozeného" národa, nýbrž ten, který bude mít na paměti zájmy osvoboditelů... "Osvobozený" národ pak ztrácí kontrolu nad svými přírodními zdroji a vedením státu a stává se tak jen otrokem diktatury osvoboditele. 

Myslíte, že do toho se dvěma miliónům uprchlíků bude chtít vrátit?

0 1
možnosti

Blahoslaveni chudí duchem s mozkem vymytým propagandou jako je autor tohoto článku.

2 1
možnosti
Foto

Mne nezajímá propaganda. Mne zajímají osudy dvou milionů uprchlíků, kteří byli nuceni odejít ze svých domovů. To je prostě fakt. Nevím co zajímá vás?

0 0
možnosti

Nejsem tak zběhlý v posuzování situací ve světě, natož v současné Syrii. V každém případě nemohu pochopit, že nezasáhnou do sporů náboženských sporů  mocné arabské státy, hlavně Saudská Arabie. Na co je OSN, když nezasáhne. Jistě vyhovuje Rusku a USA a případně dalším státům dodávat zbraně oběma znepřáteleným stranám. Mám obavy, aby z tohoto konfliktu nevznikl celosvětový. Je to genocida, chudáci Syřané. Když vidím rozbombardovaná města, mám pochybnosti, že v případném ukončení války bude vůbec možné znovu vzkřísit Syri jako stát.8-o

1 0
možnosti
Foto

Nesouhlasím s Vámi téměř v ničem.

Z Lybie, kterou uvádíte je nyní naprosto rozvrácený a zcela nefunkční stát, o kterém se světový mainstream raději ani nezmiňuje a dokud tam nepřijde nějaký diktátor, který zemi stabilizuje, tak chaos, bída a "partyzánská" válka budou trvat desítky let.

Pokud Západ svrhne Asada, tak následná vláda fundamentalisticých muslimů s Al Kajdou přinese statisíce mrtvých, o dalších utečencích ani nemluvě. O rozšíření konfliktu mimo Sýrii ani nemluvě.

Dosavadní vývoz "Západní demokracie" v zemích jako Srbsko, Afghánistán, Irák, Lybie stál životy na 300.000 jejich obyvatel a s výjimkou Srbska jsou tyto státy zcela rozvrácené a zuří tam občanské a partyzánské války, takže výčet obětí není konečný.

1 1
možnosti

Jednostranný pohled a článek. Objektivita nikde. Autor ji třeba ani nezná.

Kdyby povstalcí nebyli podporování a nebyly jim dodávany zbraně dávno by byl klid.

Každý vojenský zásah povede k dalším mrtvým. Viz Irák.

Asád časem odejde sám, země se změní.  Podpora odsuzované Al Kajdy na straně povstalců je něco nevídaného. Zavádět v Syrii anglickou demokracii?

Jaké budou následky útoku. Podívejte se na Egypt, Libyii a další, Co to bylo arabské jaro?

Jediné co jsem schvaloval bylo osvobození Kuvajtu a jen  ohraničený zásah Bushe staršího. Ten měl ještě rozum.

0 1
možnosti

Hlasování se ovšem může dělat i prostými samopali. Stejně jako si americké kolonie odhlasovali nezávislost na Británii... a stejně jako se pokusili státy konfederace odhlasovat si nezávislost na USA v okamžiku kdy sever vytvořil, sice demokraticky, hnus zvaný "federální vláda" kterou jih z principu odmítal. (otroctví byl jen zástupný propagandistický problém... v danou chvíli otroky nedrželo na jihu ani 10 procent populace a trend postupně mizel z ekonomických důvodů protože se to přestávalo pomalu vyplácet)

Vyjednávání a hlasování formou papíru a zvedání rukou byli k ničemu. Jižní státy prostě považovali vznik Federální vlády za příliš velké omezení vlastní svobody než aby to přijali jakkoliv byla většina států v celku pro. Tak prostě hlasovali že se odtrhnou a jinak než válkou to prostě nešlo protože sever nechtěl rozdělení unie dopustit.

Pak samozřejmě jde o to kdo takovou válku vyhraje... a toho idea o tom jak se má žít bude realizována. Ale demokratické hlasování na papír může být stejně omezující v individuální představě svobody jako rozhodnutí diktátora. 

Ten diktátor je lepší v tom že na jeho likvidaci je třeba obvykle méně nábojů než na postřílení "demokratické většiny". Tak jako tak za Assada se staví momentálně dostatek lidí na to aby bylo jasné že ho prostě dost populace chce víc než opozici.

Takže řešení jsou v podstatě 2... buď ala druhá světová zemi přeorat (protože opozice stojí za velké ho... a v podstatě ani jí tam spousta lidí nechce... s útokem ala patton kde skutečně půjde po zemi pár set tisíc vojáků co zaberou a budou kontrolovat území) A nebo vytoviřit mezi oběma stranami nárazníkovou źonu (po vzoru korei) a vytvořit 2 nezávislé státy tam kde je momentálně jeden.

2 2
možnosti

to, že sou otrokáři jen 10% populace přece není žádný argument. je to jako bych řekl, že dikatura je zástupný problem protže dikator tvoří jen malý zlomek procenta populace, opravdu úžasné. Vidím, že pro vás začinají kořeny současné syrské krize v Americké válce severu proti jihu, velmi zajimavá teorie...rovněž tak vaš e rada na střílení demokratické většiny, Vy jste si dělal průzkum v Sýrii, že víte kolik Syřanů jej podporuje? Řešení číslo 2 je totální nesmysl, znamnelao by to v podstatě etnické a nbáboženské čístky a řešení číslo jedna taky... Musí se podniknout komlexní politické avojenské řešení, které posílí opozici a umožní ji zvitězit nad Asadem. Pattona nechte  dějinám

1 3
možnosti

no vida, další rozumný člověk, úžasné, karma

1 3
možnosti

Také jsem pro, se jim do konfliktu neplést, ale je pravda to co jste napsal o uprchlících, to se nějak musí řešit. Tady je každá rada drahá, ale ozbrojený konflikt z venčí, tam situaci neuklidní, viz irák...

1 1
možnosti

v iráku intervence svrhla diktátora, který týral vlastní lid... kdyby nebylo občanské války v Sýrii násili v Iráku by se pomalu dařilo dáýle likvidovat

1 1
možnosti

Takový jednostranný pohled od jednoduchého člověka pro jednoduché lidi.

Tady je pohled z druhé strany od lidí, co tam "u toho byli".

http://www.sitback.cz/videos/bitva-o-syrii-2012-pohled-z-prvni-linie-2012/

5 2
možnosti

Z41d19e92n17a 60K10o45č92í

3. 9. 2013 20:47

Ano, toto je bohužel ta krutá realita dneška. ;-(!!

1 3
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.