Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

PavelSvo

5. 5. 2010 15:43
Chyba ve výpočtu.

Máte ve výpočtu jednu logickou chybu.Jste dost inteligentní,abyste to věděl.Dokonce jste sám na tu chybu upozornil.Píšete,že abstrahujete od výnosů a ztrát privatizace.Těch 400miliard nebyla jistě konečná částka.Sloužila k sanaci špatných úvěrů.Nicméně bude ji třeba snížit o částku kterou Zemanova vláda obdržela za privatizaci státních bank do soukromých rukou.Automaticky předpokládáte,že výnosy z privatizace byly nižší než privatizační ztráty.Na to,ale nemáte žádné důkazy!

0 0
možnosti
JJ

Jay6

5. 5. 2010 21:38
Re: Chyba ve výpočtu.

Víte jako já,jak je těžké vyčíslit ztráty privatizace.Přes oficiální účetnictví tedy státní rozpočet nešlo skoro nic. Ztráty byly ukrývány do ztrát Konsolidační banky.Není možné zpětně dohledat odkud tyto ztráty přesně pocházely.Privatizace českých státních bank byl jeden z největších průšvihů.Nenašel jsem přesná čísla kolik náš stát utržil za tyto banky.Ale myslím,že aktiva těžko dosáhla sotva 10 procent celkových pasív.A to třeba vůbec nemluvím o ztrátách na straně příjmů státního rozpočtu.Tady se dá pracovat pouze s nejrůznějšími odhady.Například odhady daňových úniku v oblasti tzv.lehkých topných olejů se pohybují zdroj od zdroje v intervalu od 20 do zhruba 200 miliard korun českých.Já bych se klonil k té horní hranici.Ztrátu státního majetku způsobenou tunelováním harvardských investičních fondů už nikdo nespočítá.Jaká byla ztráta například z vytunelované české námořní dopravy,která skončila celá v rukou Viktora Koženého?O ztrátách způsobených konkursní mafií soudce Berky nemluvě!

0 0
možnosti
B

bagatella

4. 5. 2010 13:48
Já bych se spíš zajímal

kde ty peníze jsou ? Modří budou psát , že jsme je prožrali , ale já jsem nic nedostal na prožrání . Všechno jsem musel sakra zaplatit .

Pravděpodobně bych věděl ,kde ty prachy hledat .

0 0
možnosti
JJ

Jay6

4. 5. 2010 14:51
Re: Já bych se spíš zajímal

Já opravdu nevím kam se ty peníze poděly.Ale znám pár lidí,kteří by to mohli vědět.Například pan Viktor Kožený.Začátkem 90.let se Klaus zmínil jak by to bylo skvělé kdyby český národ měl více podnikatelů tohoto typu.A národ bohužel poslechnul.Takže na ty peníze bych se zeptal třeba pana Stehlíka,který si za státní peníze ze státních českých bank koupil od státu celou Poldi Kladno.Kde je dnes Poldi konec?A kde jsou splátky toho úvěru?Budeme je splácet všichni.Nebo bych se zeptal pana Soudka či jak se jmenoval.Ten podobnou operací udělal se Škodou Plzeň.A peníze na zaplacení úvěru ze státních bank se ztratily a splácet to budou další generace Čechů.Zeptejte se podnikatelů typu Mrázka(doporučuji spiritistickou tabulku),Krejčíře(mezinárodní telefon)či Pitra(patrně kouřové signály).A podobných podnikatelů,kteří jsou solí české země.Většina peněz tu je stále s námi pokud zrovna neleží na bankovních kontech v Lichnštejnsku.Ale prožírají je sponzoři modrých co dostali úlevy na daních!

0 0
možnosti
V

VyMeTaky.2

4. 5. 2010 2:43
Re: Jinou metodou jsem došel ke stejnému výsledku

Kladná nula? Z toho je vidět, jací jste počtáři!;-D

0 0
možnosti
T

Tecumtha

3. 5. 2010 17:24
Už jsem si zvykl na to, že jste jeden z největších lhářů

blogerů. Rv

0 0
možnosti
JA

SocPredator

3. 5. 2010 18:22
Re: Už jsem si zvykl na to, že jste jeden z největších lhářů

Nicméně je to bojovník. Klidně se hlásí ke straně, která má dle jeho slov 50% podíl na celkovém dluhu a vypadá to, že je bude i volit, což je další průšvih Rv

0 0
možnosti
MV

miva2

3. 5. 2010 14:57
Chyby

Myslím, že to je hodně český přístup, obviňovat jeden druhého, nebo lépe hledat kdo za to může, místo toho, aby se vyšlo ze stávající situace a hledalo se řešení.  V jednom mém zaměstnání byl tenhle český přístup tak výrazný že si toho nešlo nevšimnout. Zahraniční pracovníci vůbec neřešili KDO způsobil tu nebo onu chybu (resp. pouze chtěli, aby věděl, že to byla chyba a jak se jí vyvarovat), ale jak nejrychleji problém vyřešit a bylo jedno kdo přijde s nápadem. Zatímco cizinci (amíci, britové, holanďani atd ....), řešili dále jen nové nastalé problémy, češi byli schopni chybu omílat na poradách stále dokola.

0 0
možnosti
JJ

Jay6

3. 5. 2010 15:08
Re: Chyby

Děláte si legraci? Celá předvolební kampaň české pravice stojí na předpokladu že Vlády Levice dělají dluhy zatímco pravice je platí. Přitom opak je pravdou.

0 0
možnosti
ST

StandaT

3. 5. 2010 14:35
To je nějaká kampaň?

Vidím, že se roztrhl pytel s dokazováním, že levice ne ale pravice ano. To je nějaká kampaň? Na text článku odpovídat nebudu, udělala to spousta jiných lidí pod jinými články. Jen okpíruji jeden, dle mě velice výstižný příspěvek (nick Rumcajs z diskusí na Akt.): 

...Je to, jako by jedno vedení podniku nakoupilo nové stroje,informační systémy, provedlo restrukturalizaci podniku atd , čímž samozřejmě zatížilo podnik výdaji, pak přišlo nové vedení, které nakoupilo záclonky,židličky ,podnikové večírky... atd ,skončilo v mínusu a pak vypočítalo ztráty...

...Tak škrtáme lesingové splátky, protože ty stroje koupil Klaus, škrtáme arbitráže, protože my nic, škrtáme výdaje na mzdy, protože ty nastavil Klaus... Pak ještě rozprodali polovinu strojního parku a následně se bijí v prsa, že nesekali ve skutečnosti stejné dluhy, jako předešlé vedení.

0 0
možnosti
HB

zeto

3. 5. 2010 14:43
Re: To je nějaká kampaň?

Tak já myslím, nebo doufám, že Konsolidační agentura, rsp. Konsolidační banka a dluhy do ní Klausem, rep. Ježkem, převedené, skutečně existovaly. A že je někdo zaplatit musel. To jsou nepopiratelná fakta.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

3. 5. 2010 14:34
Neuvádíte žádné zdroje

což mne ani nepřekvapuje. Např. po federální vládě Čalfově vládě, byl dluh 180.000.000.000Kčs. Kam jste jej započítal? Pokud se podíváte na údaje o vývoji státního dluhu po vládě Čalfy, tedy s uvedenými 180mld. a po rozdělení federace v roce 1993 http://finweb.ihned.cz/attachment.php/750/14364750/istu45D7GIKLMNk6Pbdfpxyz01Uw29Vm/statni_dluh.jpg

státní dluh nikterak nerostl, až po roce 1996.

Kde jste k těm nesmyslům přišel? 

0 0
možnosti
P

peena

3. 5. 2010 14:29
Koukám, že jste se do toho pěkně zamotal

a dokonce si sám sobě odporujete. No zkoušejte to dál, s tím, že za drtvivou většinu státního dluhu může ČSSD ať už za ministrování Iva Svobody nebo Dluhoslava Sobotky, s tím neuděláte už nic. Stejně jako s tím, že Řecko zruinoval v 80. a 90.tých letech Andreas Papandreu a jeho strana PASOK (Panhelénská socialistická strana);-)

0 0
možnosti
TF

Tomáš Flaška

3. 5. 2010 14:24
A co dál?

Pane Janota, je zjevné, že na tom, kdo způsobil ten dluh, se neshodneme. Ale co budoucnost? Jak z toho ven? ODS slibuje do 7 let vyrovnaný rozpočet. ČSSD slibuje do tří let snížení zadlužování na polovinu a dál nic. Jinými slovy za tři roky se sice budeme dále zadlužovat "ale jen polovičním tempem". Co myslíte, že je lepší?

0 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.