Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

8. 10. 2012 23:51
Zdejší "demokrati"

(a jejich užiteční id...i) využívají případ Pussy Riot k vyvolávání nenávisti k Rusku. Pořád ten stejný scénář a pořád někdo věří, že snad tady jde o nějaká lidská práva, nebo tak...

0 0
možnosti
BVLANČ

Bota v lejnu, ale noha čistá

9. 10. 2012 1:23
Re: Zdejší

A o co teda jde třeba  těm kaktusákům? Aby tu nebyli jen za ty stejné id..oty:-P

0 0
možnosti
VK

-palička-

8. 10. 2012 19:53
Článek je ukázkou,

jak se dá okecat úplně všechno! Slova, slova, slova.

I když jsou Rusové díky své historii opravdu jiní, přece jen jsou od dob carského absolutismu hodně vzdáleni. Bolševici je přece jen posunuli někam hodně jinam.

Masaryk se v ledačems dost mýlil, takže jeho výroky je nutno brát s rezervou. Bolševismus byl teroristický, nicméně aspoň mezi sebou dlouho trpěli aspoň vnitrostranickou demokracii. Návrat k k absolutismu zařídil až Stalin, vždyť také proto nechal popravit většinu starých bolševiků-revolucionářů včetně všech Leninových druhů.

Chrám Vasila Blaženého nebyl nikdy zbořen, stojí tam dodnes ... taková chyba!

Nejstarší demokratická strana už dávno není demokratická, s původní stranou nemá nic společného.

3 0
možnosti
N

nešibnutý

8. 10. 2012 18:52
jo

Hmm, dobrej matroš ten Janota;-D

1 0
možnosti
JO

oulicky.blog.idnes

8. 10. 2012 18:44
Několik drobných poznámek, autore,

můžeme na patriarchu Kirilla nahlížet jak chceme, ale jedno je jisté - jeho údajná spolupráce s KGB nebyla nikdy prokázána, ale vy s ní pracujete jako s prokázaným faktem.

Následně - berte jako neoddiskutovatelný axiom, že kostel je kostel. Ač je otevřen veřejnosti, platí v něm určitá pravidla. Já také třeba nechodím k Vám domů předčítat Vám Písmo svaté, vy respektujte, že kostel je místo pro klid, pro duši. Pokud nebude vzájemný respekt, nemůže nikdy nastat klid. Pokud někdo bude chodit dělat do kostela "bordel", musí počítat s následky. Pokud k onomu incidentu navíc došlo v průběhu bohoslužby, věřte, že by trestnímu stíhání byl vystaven i člověk kdekoliv jinde v civilizované Evropě. Nehovořím o exemplarismu a nesmyslné výšce trestu pro ty ženy. To je zase spíše otázka politická a otázka snahy ukázat tvrdou ruku Putina.

Pokud jde o silné vyjádření Dominika kardinála Duky, je v současné době sprostých útoků na církve a věřící, ke kterým dochází jak od hulvátů typu Vereše a Vás, tak

11 0
možnosti
JO

oulicky.blog.idnes

8. 10. 2012 18:49
Re: Několik drobných poznámek, autore,

(pokračování) od politiků z KSČM a z ČSSD (z těch parlamentních stran), kdy dokonce ČSSD používá sprosté lži a drzé útoky na církve v rámci předvolební kampaně, celkem pochopitelné.

Již několikrát jsem to říkal a znovu to zopakuji i pro Vás. Jako křesťan mám nastavit při udeření i druhou tvář. Ale Vaši političtí soukmenovci, Vy, pan Vereš a celá řada dalších nenávistných blábolilů nám uštědřujete sprosté políčky každý den. Já mám jen dvě tváře. Udeříte jednou, nastavím druhou tvář. Udeříte podruhé, už nemám třetí tvář, kterou bych nastavil. Po třetím políčku se bráním. A bráním se zcela přiměřeně útokům. Podobně lze chápat i celkem silné prohlášení kardinála Duky.

5 0
možnosti
PP

packaj

8. 10. 2012 18:24
Já bych prosil,

aby název skupiny nebyl uváděn anglicky, ale v poctivém českém překladu.

2 0
možnosti
JR

Smoking Lilly

8. 10. 2012 19:56
Re: Já bych prosil,

volne prelozeno:  Kocici civilni neporadek.....kazdy fotbalovy zapas konci riotem, kdy fanousci musi neco znicit.

0 0
možnosti
B

bofums

8. 10. 2012 18:11
Blog? NE! Štvaní!

Na jedné straně jste obdivuhodný, jak dovedete skloubit i věci tak vzdálené, jako jsou nějaké ......

v Moskvě s naší zemí, na druhé straně Vás každý slušný a normální, třeba i mimo církve stojící

člověk musí odsoudit: Mírou sprostoty a napadání jste zde dnes překonal i známé " firmy".

Lidi, tohle!!! o sobě píše, že je SOCIÁLNÍ DEMOKRAT!  Komunisty povraždění sociální demokraté

se  musí v hrobě obracet nad tím, kdo se k nim dnes hlásí!!

6 0
možnosti
VK

-palička-

8. 10. 2012 19:13
Re: Blog? NE! Štvaní!

vidíš, že se shodneme ;-)

0 0
možnosti
RH

Kruton

8. 10. 2012 18:08
Klerofašismus?

Víte vůbec člověče, co to znamená? To tady někde jako hrozí? Ukažte mi jednoho člověka, který takovou ideologii do praxe prosazuje. Začínáte z těch nálepek bláznit.

2 0
možnosti
MM

michal-merhaut

8. 10. 2012 17:56
Známka punku!

Punk je punk.. prostředek vyjádření protestu, ale nedá se na něm vystavět nic víc, protože není ze své podstaty konstruktivní. Jakmile začne mít "punk" jiné ambice, stává se tak trochu tím, proti čemu protestuje, tj. pokrytectvím. Reakce církve na akci Pussy Riot nebyla adekvátní. S tím bych souhlasil - napsal jsem o tom také dva blogy. To, že určitá část církve (ať už pravoslavné či římské) tíhne k fašoidním proudům ve společnosti, to je také bohužel pravda a věřící by se měli proti těmto tendencím vymezovat mnohem hlasitěji, než tak činí. S čím ale nesouhlasím je, jak autor blogu tendenčně zjednodušuje postoj církve k podobným věcem, jak jí líčí jednostraně, bulvárně. Prozrazuje to jen, jeho neochotu být objektivní. A přesně to vyjadřoval i zmiňovaný bildboard ČSSD, který nepokrytě použil estetiku té nejubožejší proticírkevní propagandy. Co snese blog iDNES, by si však prezentace "nejstarší demokratické strany u nás" dovolit neměla. Jinak jde jen o punk - ale ne tak zábavný.

0 0
možnosti
BVLANČ

Bota v lejnu, ale noha čistá

8. 10. 2012 18:15
Re: Známka punku!

Přesně tak...punk je punk! Provokuje a má provokovat (to je jeho poslání) a nejvíc odpůrců najde tam, kde je režim nejvíc na prd...takže i v Rusku.

Kdo si uvědomí, že provokace je součástí demokracie, má vyhráno. Když si představím Sex pistols, kteří zpívali "Bůh ochraňuj královnu a fašistický režim", a přitom nosill basák kapely Sid Vicious červené triko s bílým terčem a swastikou (regulérní vlajka třetí říše) a nic se nestalo? To je demokracie systému a to je punk! Navíc si úryvek této písně opět musela vyslechnout anglická královna na olympiádě, kde jí to opět nijak nezabilo a demokracie jede dál...

V Rusku se za podobné věci zavírá a je to jasná zpráva světu, jak na tom Rusko je, když posílá vlastní punkáče na Sibiř na převýchovuRv

1 0
možnosti
RH

Kruton

8. 10. 2012 17:48
Proberte se

to je banda blbek, který chtěj jen na sebe upozornit, jako ostatně všichni pankáči. Příště můžou můžou na rudym náměstí třeba kálet na Paroubkovu fotku nebo na Marxův Kapitál a budete zase blábolit o limitech svobody vyjadřování..

4 0
možnosti
P

pesimistafurt

8. 10. 2012 17:46
janotaj -

reinkarnace vereše?;jinak je to jak pejsek s kočičkou - dort k blití

1 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.