Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

To se ani nedá dočíst:-)[>-]

1 1
možnosti
DD

Je zajímavé, že podobné články se vždy vyrojí po sjezdu sudeťáků ... Rv

2 0
možnosti
Foto

Mně inspiroval opilec Zeman, který měl zase potřebu vyjádřit svůj názor. Asi ho inspiroval právě sraz landsmanschaftu!;-D

0 0
možnosti
Foto

násilí na Němcích neschvaluji kromě případů prokazatelných nacistů a lidí, kteří spáchali na  Češích či protinacistických Němcích zločin...tam byl trest na místě, i hrdelní...děti, ženy a starce vynechat i tak ale mohli...to je prostě fakt.

1 0
možnosti
Foto

Konkrétní kriminální činy měly být řešeny adresně. 

Ovšem situaci těsně po válce si ten, kdo ji nezažil, představit nedokáže.

3 0
možnosti
Foto

Nevinní Němci? A co nevinní Češi? Co třeba rodiny, které byly navždy rozděleny?

 "Chcete jít za svým německým manželem, který byl z ruského gulagu repatriován až několik let po válce, do NSR (BRD)? Samozřejmě můžete, i když jste Češka. Ale děti, také Čechy, nám tu necháte."

Kdo se má komu omlouvat, když poválečným rozdělením Evropy byli postiženi ti i oni?

Kdo tu válku, bez níž by k přerozdělení nedošlo, zavinil?

2 1
možnosti
Foto

ty nevinné rodiny byly roděleny vinnými Němci, ne nevinnými....když nechytíte viníka, nelze prohlásit za viníka kohokoli, koho chytíte:-/

1 3
možnosti
EK

Rv Co vlastně chcete? Omluva už byla, nestačí, mluví se o tom furt dokola. Chtějí sudetští Němci odškodné? Asi ano, v tom případě by měly následovat i válečné reparace za rozbití republiky, za Protektorát. To Německo odmítá, tak co dál, kolik generací se tohle bude omílat stále dokola;-O

6 1
možnosti
Foto

Nechci se nikomu omlouvat. Já vážně nikomu nic neudělal. Jen chci, aby se věci nazývaly pravými jmény. Pomsta zkrátka není spravedlnost. A nikdy nebude.

0 0
možnosti

Když si ten příslušný dekret přečtete, tak nešlo o uplatnění principu kolektivní viny. Za druné antifašisté byli vyloučeni. Za třetí šlo o německé státní občany (viz dekret). Za čtvrté šlo o to, aby se německá menšína pro příště nestala zámínkou války.

7 1
možnosti
PK

P40a66v70e12l 92K95u93r82a15l

21. 5. 2013 18:08

Což mimochodem byla též argumentace pro vystěhovávní spousty Japonců z madžuska, koreje... k přesunům v Africe a na blízkém východě.

To že etnické hranice nekopírovali hranice správních jednotek byla jedna ze záminek (v několika případech i přímá příčina) války.

Tento stav měl být tedy napraven. Vzhledem k závazku obnovit československo v předmnichovských hranicích existovalo jediné řešení - odsun německého obyvatelstva... který byl mimochodem vzhledem k ostatní poválečným přesunům jeden z nejmírnějších.

5 1
možnosti
DP

Drobné rozdíly mezi naší vládou a fašistickým německem bych tady viděl. Při odsunu nešlo o plánovanou fyzickou likvidaci národnostní menšiny v koncentračních táborech a plynových komorách. Odsun v daleko větším měřítku proběhl například v Polsku, kde došlo k výraznému posunu hranic, nicméně o tom se nemluví, a to proto, že Polsko si dalo podmínku nezpochybňování poválečného uspořádání při sjednocení Německa. Díváte se na odsun dnešním pohledem, podívejte se tímto pohledemn na celou válku.

Nevím, jestli byl odsun správné řešení nebo ne. To nevíte ani vy, protože nemůžete vědět, zda by německá menšina nebyla ohniskem napětí po rozpadu východního bloku a zda by to u nás nevypadalo jako v Jugoslávii. Vím ale, že je rozdíl mezi nacistickými zločiny a zločiny spáchanými při odsunu, a to kvalitaticní i kvantitativní.

6 1
možnosti
PK

P23a37v84e20l 71K62u71r61a11l

21. 5. 2013 18:13

Řešení je vždy tak správné jak je úspěšné. 50 let relativního míru ve střední Evropě (Relativita- 2 zásahy SSSR v ČSR a v Maďarsku)

Na druhou stranu mír především zajistili profesoři Openheimer, Teller a Sacharov... ti zajistili že konveční sovětská přesila (občas i 10:1 vůči NATO) by v případě útoku vládla maximálně nukleárnímu spáleništi... a naopak západ neměl dost konvenčních sil něco na východě dobýt... a dobývat uzemí atomovkami je nesmysl.

Toto udrželo prioritně mír. S autorovou poslední větou tudíž nelze souhlasit... Pax Romanum stále má mnohem lepší výsledky v udržování mírového stavu než jakýkoli jiný postup.

Pokud chceme mít mír musíme disponovat zbraněmi dostačujícími na totální zničení všech kdo by se nám mohli kdy postavit.

2 1
možnosti
Foto

V podstatě říkáte totéž jako státy, které se Afričanům omluvily za otrokářství.

3 1
možnosti
Foto

Nechci se nikomu omlouvat. Já nikomu nic neudělal. Historie patří do učebnic. Jde o to, aby nejen odsun nevinného obyvatelstva z jejich domovů nepovažoval za spravedlivé či dokonce jediné správné řešení. Navíc na západ od našich hranic se neodsunovalo. Německé početné menšiny v Nizozemí, Belgii, Dánsku či Francii se nepohly ani o kilometr A zůstaly na stejném místě kde byly před válkou. Co Češi, kteří se po Mnichovu stali občany říše a někteří z nich museli sloužit ve Vehrmachtu.

0 3
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.