Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Paeris Kiran

7. 7. 2010 17:27
Mýlíte se

Jediný dlouhodobě funkční systém společnosti je založen na expanzi a zabírání nových zdrojů.

To je jediná možnost jak zajistit alespoň pseudo trvalý růst. Neexistuje nic jako "trvale udržitelný rozvoj" na planetě která je prostorově omezená.

Jak socialistický tak kapitalistický systém je založený na nekonečném růstu. Ten není možné dlouhodobě udržet.

Západní společnost dosáhla ohromné výrobní efektivity- pouhých 30 lidí ze 100 stačí na to aby těch 100 mělo vše. Jenomže jaksi není fér žě by těch 70 nic nedělalo.

0 0
možnosti
JJ

Jay6

7. 7. 2010 18:43
Re: Mýlíte se

Je to ohromný pokrok. V antice dělalo na 10 různých matematiků, filozofů a dramatiků dobrých 100 otroků a těch se také nikdo neptal jestli se jim chce na ty intelektuální nemakačenky makat.

0 0
možnosti
MV

Martin V

7. 7. 2010 17:15
U Vás včera nepršelo?

Svoboda se rozhodnout...

0 0
možnosti
JJ

Jay6

7. 7. 2010 17:46
Re: U Vás včera nepršelo?

???

0 0
možnosti
MK

briza

7. 7. 2010 15:20
Hmm, ehm

Kdysi byl v "bezdomoveckem" casopisu Novy prostoru rozhovor s Magorem (Martinem Jirousem), ktery sam jeden cas jako bezdomovec zil. Tak bych si dovolil par postrehu (netroufnu si rici citaci) z toho clanku ...

Bezdomovectvi je otazka volby. Pokud clovek vse co ma nacpe do igelitky citi se neskutecne svobodny a v tomto stavu je cloveku nejaky cas dobre. Dokud budu mit ruce, kterymi mohu pracovat neexistuje abych zebral. Tvrzeni, ze se z toho stavu (bezdomovectvi) clovek nemuze sam dostat je blbost.

K vlastnimu clanku. Za myslenkou zridit jakesi tabory pro bezdomovce nevidim ani tak snahu tem lidem pomoct, jako snahu dostat je z oci tzv. "slusnych obcanu". Nicmene tak jako je bezdomovectvi otazkou volby je take otazkou volby zda clovek "vymeni svobodu bezdomovce" za jidlo apod. A podstatny rozdil oproti koncentracnimu tabotu, kterym autor vyhrozuje, je to, ze z koncentracniho tabora nelze dobrovolne odejit. A tento aspekt autor jaksi (umyslne ??) pomiji.

0 0
možnosti
JJ

Jay6

7. 7. 2010 16:00
Re: Hmm, ehm

To, že se pan Janeček zapomněl zmínit o alternativě k pobytu v lágru jsem uvedl. Otázku tohoto typu věnujte autorovi nápadu.

0 0
možnosti
PS

edan

7. 7. 2010 15:08
Považujete se za normálního,

slušného člověka a jste schopen ve svém textu označit  ideového odpůrce za "retardovaného aristokrata". Co je pro Vás známkou retardace? Vada řeči? Charisma? Smysl pro humor. Schopnost formulovat myšlenku bez zbytečných frází. Ve svém seznamu věcí, které nenávidíte, jste zapomněl uvést vše nelevicové.

0 0
možnosti
JJ

Jay6

7. 7. 2010 15:57
Re: Považujete se za normálního,

Jak víte koho jsem měl na mysli?

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

7. 7. 2010 14:55
Neznám podrobnosti návrhu pana Janečka

a nejsem si proto jist, jestli nezveličujete. Zavírat někoho bez soudu do lágru s ostnatým drátem asi nikoho pan Janeček nebude, to by bylo protiprávní a za ostnatým drátem by skončil on. Takže buď je neuvěřitelně hloupý, nebo jeho návrh neinterpretujete správně. S pravicovostí to nemá co dělat, hlupáci i demagogové se vyskytují napříč politickým spektrem.

-

Jelikož jsem člověk konstruktivní, místo kritiky něčeho, co možná nikdy nikdo nechtěl, a rozhodně to nikdo nebude moct udělat, byste mohl nabídnout nějaké řešení problému bezdomovců ve velkých městech. Ti lidé problémem jsou - doufám že se na tom shodneme. Pokud jim nabídneme alternativu - pobyt v nějakém zařízení za městem (nevím, jaké podmínky pro takový pobyt navrhoval pan Janeček), nevidím na tom nic špatného. A ani nevidím nic špatného na tom začít postihovat tyto lidi podle platných zákonů a vyhlášek tak, aby jim bylo znemožňeno obtěžovat slušné lidi. Pak už záleží na konkrétním provedení těchto opatření.

0 0
možnosti
JJ

Jay6

7. 7. 2010 16:04
Re: Neznám podrobnosti návrhu pana Janečka

Nemám ambice řešit tak náročné otázky. Ale pokud je mi známo tak problém lidí bez domova není naším specifickým českým problémem. Takže bych na něj neaplikoval nějaké specificky české řešení. Vybral bych si nejlepší řešení z těch které už existují v civilizovaných zemích.

0 0
možnosti
R

ruger.forever2

7. 7. 2010 14:44
Blog může psát každý , a to bez ohledu

na základní nedostatky ve vzdělání, znalosti dějin a dějinných konsekvencí.

Nejsem volič ODS, ale označit ji za "fašistickou" a pomotat racionální přístup k sociálnímu státu, který je v současné pokřivené podobě neudržitelný. Tak na to musí mít pisatel opravdu velmi, ale velmi  zjednodušené myšlení.

Je to opravdu komické, kolikrát měl pan autor potřebu napsat slova fašistický...

Jen hlupák používá tento termín jako invektivu a navíc nepřesně. pan autor asi myslel nacistický, ale bolševická propaganda zde evidentně zanechala hlubokou (a jedinou) paměťovou stopu, a tak se papouškuje termín "fašistický".

Vstoupit jako čtenář do blogové zóny je diagnóza, člověk musí být masochista , aby podobné věci dokázal přečíst.

0 0
možnosti
JJ

Jay6

7. 7. 2010 16:35
Re: Blog může psát každý , a to bez ohledu

A trpíte tím už dlouho?

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

7. 7. 2010 14:41
Vlevo nebo vpravo?

Abyste mohli zhodnotit a vyjádřit tu kterou ideologii, nestačí vám k tomu prostá úsečka levice-pravice, protože "vlevo" a "vpravo" jsou ukazatele ryze ekonomické. Potřebujete dvourozměrnou souřadnicovou síť, v níž se na ose X nachází levice a pravice, zatímco na ose Y svoboda a despotismus. Snadno pak nahlédnete, že je možno mít svobodomyslného levičáka i tyranského pravičáka. Zajímavé je, že nachází-li se levičák s pravičákem na stejném bodě osy Y, obvykle se shodnou snáze, než dva lidé stojící na opačných koncích osy Y a přitom na stejném bodě osy X.

Pro názornost doporučuji projít si stránky http://www.politicalcompass.org, kde si můžete dokonce udělat test. Možná budete překvapeni, že ve skutečnosti jste o dost pravicovější (nebo levicovější), než jste si mysleli. ;-)

0 0
možnosti
RJ

molok

7. 7. 2010 14:52
Re: Vlevo nebo vpravo?

neberte diskutérům jejich svět levice a pravice, je pro ně jednoduchý a nemusí se nad ním moc přemýšlet ;-)

0 0
možnosti
N

NTPT_V_EXILU

7. 7. 2010 14:34
Svoboda = práva + POVINNOSTI

TO vám ještě nikdo nevysvětlil ?

0 0
možnosti
S

slibotechna

7. 7. 2010 14:36
Re: Svoboda = práva + POVINNOSTI

co znamená to první slovo?

0 0
možnosti
S

Semper_1

7. 7. 2010 14:30
Socialisté chtějí zřídit globální koncentrák....

být na vašem místě, raději bych mlčel.Na posledné ideové konferenci socinternacionály v Praze jste se explicitně přihlásili k "budování NWO" - Nového světového řádu.

Ted´ jde jen o zvolení správné metody, jak to zařídit . Půjdete na to přes slevu na banány, nebo podporou nových "modních  trendů" ?? Takový tatoo a piersing taky není k zahození, že joRv;-D

0 0
možnosti
JJ

Jay6

7. 7. 2010 16:40
Re: Socialisté chtějí zřídit globální koncentrák....

O tom nic moc nevím. Teorie o světovém socialistickém spiknutí nechávám postiženým.

0 0
možnosti
MB

Mychal.B

7. 7. 2010 14:28
Kdo nic nedělá, nic nepokazí

že se na to ti obecní zastupitelé nevykváknou, kdo to má furt poslouchat - vyžeňte zapáchající bezdomovce z čekáren nádraží a MHD / vždyť vy jim chcete postavit koncentrák!

Já bych se na to na jejich místě vykváknul a poníženě poprosil pana Janotu (autora tohoto blogu, aby nedošlo k mýlce), ať to vezme po nich a vede společnost ke světlým zítřkům :-P

0 0
možnosti
JJ

Jay6

7. 7. 2010 22:53
Re: Kdo nic nedělá, nic nepokazí

Našlo by se spousta možností. Ale to stojí peníze. Na bezdomovce je jich, ale prý škoda. Sami máme málo!

0 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2269x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.