Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane autore, vy si pletete pojmy, hájíte zdvořilost, slušnost a takt, s čímž snad nemůže nikdo nesouhlasit. Ale Politická Korektnost je něco jiného, docela dost odporného, zhoubného...

Politická korektnost - fenomén dnešní doby - http://jdem.cz/26my4

Úprk rozumu - Politická korektnost a smrt veřejné rozpravy v moderní Británii - Anthony Browne http://jdem.cz/bq55n8

Historie politické korektnosti a moderního levičáctví (1. část) - https://www.youtube.com/watch?v=YMZ1znOzXQg

Historie politické korektnosti a moderního levičáctví (2. část) - https://www.youtube.com/watch?v=fVDqD6uchcg

0 0
možnosti

Politická korektnost je především pokrytectví.. A ústup od zdravého rozumu..

0 0
možnosti
Foto

Pane autore, mohl byste laskavě na tomto místě vysvětlit nám nevzdělaným, proč je politicky nekorektní používat označení cikán, a proč je podle vás správné používat označení rom? A také proč bychom měli říkat černochům afroameričané a proč je běloch politicky korektní slovo a černoch nikoli? Myslím, že si vaše pojednání se zájmem přečte spousta lidí. Předem vám děkuji za rozšíření mých obzorů.

4 0
možnosti
Foto

Z Vašeho textu by člověk nabyl dojmu, že politická nekorektnost se rovná hulvátství, což je zjevný nesmysl. Politicky nekorektní byl i nedávno zesnulý Ludvík Vaculík, ale hulvátem rozhodně nebyl.

Naopak, politická korektnost vychází z falešné představy, že problémy se dají vyřešit jejich přejmenováním. Když Cikána pojmenujeme Rom, nezmění se vůbec nic, protože problém není v označení, které naši předkové používali po staletí (a já dosud). Cikán není hanlivý výraz podobně, jako jím není Němec (zvláštní, proti tomuto pojmenování nehorlíte). Hanlivé by bylo "Cikorka". Ale rasismus nevymýtíte přejmenováním Cikána, černocha nebo bělocha. Ten není v těchto slovech, ale v postojích, nebo, chcete-li, předsudcích a přístupu k etniku jako celku, bez zřetele na konkrétní osobu.

2 0
možnosti

Autore zamyslete se nad příspěvkem p. Sonneka a pak svůj blog smažte. To je to jediné smysluplné, co s tím můžete udělat.

1 1
možnosti

To je o míře. Problémy se dají řešit, jen když se dají pojmenovat. Současná míra politické korektnosti dusí otevřenou diskuzí.

3 0
možnosti
Foto

To je věc názoru. Nemyslím si, že ohleduplnost by nějak dusila diskuzi. Jistě ji omezuje. Ale bez respektování jistých pravidel už to není diskuze.

0 1
možnosti
Foto

Budu muset omezit svou účast v této diskusi. Admin usoudil, že jsem v nějakém příspěvku překročil hranice slušnosti. Byl jsem zkrátka příliš upřimný, otevřený, politicky nekorektní, zkrátka jsem se dotknul citů Admina. Hluboce se omlouvám. ;-D

0 0
možnosti

Velmi se mýlíte.

Uvažujete totiž příliš povrchně.

Faleš není žádná ctnost.

1 0
možnosti
Foto

Když bez falešných, slušných lidí a diplomatů by tenhle svět byl ještě mnohem horší. Říkat to co si opravdu myslím bylo v historii dovoleno jen malým dětem, opilcům a bláznům. Brát ohledy na city druhých mi přijde jako pravý opak pokrytectví. Ale co já vím? Třeba se ten upřimný pozdrav chcípní darebáku ujme a časem zcela nahradí politicky korektní pozdrav dobrý den. I když upřimně a otevřeně doufám, že se toho nedožiju. :-)

0 0
možnosti
Foto

J24i59ř78í 32R51o43h35a29n

12. 6. 2015 9:59

Pletete pate přes deváté. Označení "Cikán" je prostě označení, a používalo se léta. Je to dokonce i ve slovníku spisovné češtiny. Tejně tak i "černoch". Černoši jsou černí, to je prostě fakt (ano, chápu že existuje mnoho odstínů od hnědé po černou, ale to je jen detail). 

"Muslim" a "terorista" jsou dvě zcela odlišné pojmenování, i když většinou označují stejnou osobu.

Neznám nikoho kdo by tyto dva pojmy zaměňoval. 

Nemám rád když někdo nenazývá věci pravými jmény. Cikáni jsou cikáni. Černoši jsou černosši. A hodně muslimů jsou teroristi, nebo s terorem sympatizují. Tečka.

8 1
možnosti
Foto

Hodně Čechů jsou zase zloději! Či s nimi sympatizují. Hodně Čechů zloděje dokonce volí ve volbách. :-)

0 5
možnosti

Mne zase přijde trapné černochům z Afriky kteří nikdy ameriku neviděli říkat afroameričani :D 

S amerikou nemají naprosto nic společného... já jsem běloch? no a co? to označení mi nějak nevadí a máte nějaké lepší označení pro černocha? já ne.

Co já vím jestli vůbec měl něco společného s Afrikou... afričan to pro mne automaticky není o nic víc než běloch evropa či američan.

7 1
možnosti
Foto

Navíc v Africe už od pradávna žijí mraky bělochů, a přesto jsou to AfričanéR^

5 0
možnosti

Ovšem zapomněl jste dodat, že zde existují určité výjimky, takže součástí politické korektnosti je, že demokraty je možné (nebo spíše přímo žádoucí) nazývat populisty, vlastence nácky, a lidi, kteří ještě neztratili poslední zbytky pudu sebezáchovy, xenofoby.

5 0
možnosti