Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O slabosti a zbabělosti nemůže být řeč, tak uvažuje spekulující intelektuál.  Byla to čistě účelová akce nutná pro zachování ruské hegemonie.

1 0
možnosti

Proč to dělat složitější, než to je. Kdyby sem nevlítli, tak se s reformami brzy přidali Poláci a Maďaři a ten slavný východní blok se rozpadl o 15 let dříve. Budování socialismu s lidskou tváří byla utopie, po podzimním sjezdu KSČ by vyměnění delegáti zřejmě povolili obnovení Sociální Demokracie a už by se to nezastavilo. Nevím, jestli v Moskvě byli slabí nebo zbabělí, rozhodně nebyli blbí a nic jiného jim nezbývalo. Tím je neomlouvám, prostě konstatuji fakta.

2 2
možnosti

P74a97v67e53l 35H10o24r53á41k

24. 8. 2013 18:16

Kdyby sem nevlítli, tak jsme v tom dnešním marasmu o dvacet let déle.

1 5
možnosti

I95g31o89r 83N12e11p15a17l79a

24. 8. 2013 17:17

Naozaj pekné historické zhrnutie, bez zbytočného ideologického balastu, až......až na ten záver. 

Čo má z ideologického hľadiska bývalý Sovietsky zväz vedený Stalinom spoločné s dnešným Ruskom vedeným demokraticky zvoleným Putinom. To, že sa dnešné Rusko neskláňa pred Obamom a NATO neznamená, že je nedemokratické. A ak Rusku pripisujete imperiálne chúťky, tak milý autor, Gruzia je jeho bezprostredný sused, kde Rusko priamo vojensky zasahovalo (Dôvody nebudem rozoberať, sú všeobecne známe). Aký to rozdiel s demokratickými USA, ktoré vojensky napádajú štáty na úplne inej strane zemegule a to len z dôvodu ukradnutia nerastných zdrojov (zabalené do zavádzania demokracie).

Taktiež by vyznelo dosť divne, keby ste dávali nejaké rovnítko medzi nacistické Nemecko vedené Hitlerom a súčasné Nemecko vedené Merkelovou a zároveň by ste tu vyzývali na nejakú ostražitosť.8-o

1 3
možnosti
Foto

Putinova diktatura?

Myslím, že státy NATO napadly a zdevastovaly podstatně více suvereních států než Putinovo Rusko. O statisících mrtvých ani nemluvě.

Z Vašeho článku jednoznačně nevyplývá, zda i Putin je podle Vás bolševik?

4 5
možnosti
Foto

Považuji bolševismu za charakterovou vlastnost, takže jistě. Takové charaktery lze najít ve všech politických stranách z celého spektra! Ale Putinokracie se nejvíce podobá starému ruskému absolutismu, ale tomu se podobal i stalinismus. Nahoře jeden báťuška car, který miluje svůj lid a lid, který miluje svého báťušku. Mezi tím spousta zlých lidí, kteří ubližují lidu, samozřejmě bez vědomí báťušky. Nejoblíbenější stesk za Stalina byl kdyby členům tom vůdce Stalin věděl co dělají ti darebáci. všem by bylo lépe. A Putin dokázal, že levhart skvrny neschová! Malý ruský člověk chce prostě svého cara! Státy NATO napadly a zdevastovaly? Nějaký příklad by nebyl?

3 1
možnosti

Připomeňme, kdo se jak stavěl k Obrodě - Pražskému jaru !

Země Varšavské smlouvy logicky pod klackem, takže odtud ani ťuk k sympatii. Země jako  byla Jugoslávie - jen skrytá sympatie - Tito se neodvážil a taky proč -Tito měl starost s mnohonásobným národem.

Rakousko - skryté sympatie, ale  ještě mnohé antipatie k odsunu, sice brali emigranty, ale šup s nimi  dále -Kanada, Jihoafrická republika, Austrálie ap.

Němci  a NATO(Francouzi, Anglikáni) -  klídek, proč by se vmísili do poměrné  rozžhavené "Studené války". USA je jako vždy pro Čechy přes  Atlantik a naprosto lhostejné.

No a snad  bychom nečekali pomoc od Kuby, Angoly, Sýrie, Jordánska a dalších Arabů, kam jsme nacpali spousty mašin, pomoci.

         Byli jsme sami a Medvěd zpacifikoval další "sprátelené k "bratrské pomoci". Dneska lítáme jako hadr na holi, podlízáme a  to je na škodu ! My musíme být SVÝMI- hájit suverenitu hospodářskou a zájmy země. Ať je to Unie nebo pacht čertů.....

1 1
možnosti

Ty emigranty z cech nikdo v Rakousku neposilal dal- To si vybrali sami. Proc by meli vsichni co opustili Cesko zustat v Rakousku?

2 0
možnosti

Tech  lidi - zen i muzu - na Rudem namesti budu vzdycky obdivovat. To je neskutecna odvaha.  Trvalo to jen patnact minut....

Jinak shrnuto dobre. R^ Karma.

3 1
možnosti

J78a65n 42H26l31e23d82í32k

24. 8. 2013 12:26

nepodceňujte ruské imperialisty, jejich chuť na cizí území a ovládnutí světa mají v genech,  přes podepsané smlouvy se státy NATO-- Rusové podporují všechny frakce ve všech státech světa, kteří mají s Obamou špatný vztah, finančně, školením a zbraněmi, Za druhé vynechal jste ekonomickou stránku, 1950-1990 jsme vyváželi stroje,sklo,obuv,textil, potraviny do SSSR  ZDARMA JAKO DAR, dluhy se psaly na kremelský futra, která Jelcin spálil, Rusové vykradli do posledního gramu jáchymovský uran a Praha platila horníky,dopravu-úpravu, pohřebné, důchody našich otroků a vězňů.-- Za třetí ikdyž skutečných dělníků je v Česku cca 10x méně než cigánů na dávkách, přesto se teoretici z KSČSSD a rudých odborů domnívají, že mohou mluvit za dělníky a naoko vydávat svou škodlivou -- protistátní politiku za nosný program Putinových lokajů, vlastně nevolníků.

4 2
možnosti

S tema cikanama jste to mohl vynechat...nechapu to srovnani.

2 0
možnosti
Foto

Článek je totálně mimo. Jde o kompilaci propagandistických výkřiků šířených propagandou současného režimu. Nemá to hlavu a ni patu. Úroveň je katastrofální, stejně jako kondice současné ekonomiky Rv

2 8
možnosti

8-o Ma hlavu a patu ....BOHUZEL.  Vy to vazne povazujete za "propagandisticke vykriky"????8-o

5 0
možnosti

J50a15n 70F42r85ý55d53l

24. 8. 2013 9:22

Připomíná mi to projevy ma sjezdech Ksč

1 4
možnosti

Vy si fakt myslíte, že svět, na jehož počátku by stála porážka bolševické revoluce, nebo snad porážka SSSR v 1941, by byl lepším světem? Tak v takovém světě by pro Čechoslováky moc místa nezbylo. Asi pouze nějaké historické památky jako po lužických Srbech.

Pozn. Jan Masaryk vycházel z koncepce, že Československo jako stát může prosperovat  jen v podmínkách konkurence a soutěžení velmocí.

A ruské revoluce si vážil proto, že osvobodila rolníka.

2 10
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.