Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SHX

sir Humprey XV.

15. 1. 2011 21:04
souhlas se samem, je to upachtěná socanská ubohost

0 0
možnosti
JJ

Jay6

16. 1. 2011 5:10
Re: souhlas se samem, je to upachtěná socanská ubohost

Správně. Kdyby to ti doktoři-socani mysleli s budováním kapitalismu dobře, tak budou držet hubu a krok a nějaký čas to ještě za ten nástupní plat 16 tisíc hrubého vydrží!

0 0
možnosti
LM

samhowkins

15. 1. 2011 8:40
brrr

dva odstavce uplne staciRv ja myslel ze to bude konstruktivni clanek o zdravotnictvi....a ona to agitace cssd;-D to uz zase budou volby?8-o

0 0
možnosti
JJ

Jay6

15. 1. 2011 20:59
Re: brrr

Čekal jste snad pozitivní, konstruktivní satiru?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

14. 1. 2011 15:07
Blábol

K nejblábolovatější části blábolu:   Ano, máme největší podíl pojistného ve srovnání se "západní" Evropou. A máme nejmenší podíl peněz ve zdravotnictví z HDP . Blábolile, vás nenapadá čím to je? Vždyť je to hádanka pro malé dítě. V těch ostatních státech je totiž cca polovina peněz do zdravotnictví vložena cash - tedy přímou platbou pacienta.

Tedy hurá dohnat a předehnat: definovat standard (tj. co hradí pojišťovna) a platit nadstandard.

Ono definovat standard by nebylo tak těžké: je to to, co dnes dostane "normální občan". Jen jaksi není ochota (zleva ani zprava) přiznat, jak málo toho z pojistného dostaneme. To je problém.

0 0
možnosti
JJ

Jay6

14. 1. 2011 22:19
Re: Blábol

Polovina platby do zdravotnictví je v západní Evropě prováděná cash? Zajímavé. Neznám jedinou zemi Evropské unie kde by bylo financování zdravotnictví z poloviny hrazeno cash. Pokud takové země znáte jmenujte tři!

0 0
možnosti
B

boban1108

14. 1. 2011 15:05
Pane Janota, proč neodpovídáte?

Položím ty otázky znova. Proč reformu zdravotnictví, jejíž neprovedení tak kritizujete, neudělali již sociálně demokratičtí ministři? Proč včera odboráři za vašeho souhlasu odmítli připlácení za nadstandard ve zdravotnictví, když ani nevědí, jak bude nadstandard definován?

---

Podle vašich diskusních přípsěvků (Jay6) je vidět, že jste na této diskusi přítomen a to již dlouho po položení těchto otázek. Takže proč mlčíte? Nemáte argumenty? Takže jen socialisticky házet špínu a když dojde na konkrétní otázky a činy tak zbaběle stáhnete ocas a zdekujete se?

0 0
možnosti
JJ

Jay6

14. 1. 2011 22:35
Re: Pane Janota, proč neodpovídáte?

Neměl jsem čas tak aspoň krátce. V 5. pádě, kterým se v češtině oslovuje se používá tvar, pane Janoto. Shodu pátého a 1.pádu má slovenština. Dělat skutečnou reformu zdravotnictví lze pouze s podporou zákonodárců, napříč politickým spektrem. Nelze dělat reformu s podporou pouhé prosté většiny ve sněmovně. Protože reforma není nějaký trapný soubor zákonů, který se prosadí natruc opozici. Protože dnešní opozice je pravděpodobně zítřejší vláda, tak je téměř jistota, že opozice až získá většinu ve sněmovně tyto truc rádoby reformní zákony jednoduše zruší. Dělat reformu na jedno volební období je ztráta času. A když je opozice neústupná jako ODS a ve slovníku jí chybí slovo kompromis, tak nemá cenu pokoušet se o jakousi parodii na reformu. Jde o mrhání sil a prostředků. Proto také vlády pod vedením ČSSD nevykřikovaly do světa kecy o reformě, ale pouze se pokoušely jednotlivými zákony vylepšit stávající těžko vylepšitelný systém. Nevím, možná odborářům vadí, že standard nebyl definován!

0 0
možnosti

Gaston

14. 1. 2011 13:59
hmmm

Nechápu, k čemu je dobrý takový sáhodlouhý blábol.

Stačí si uvědomit pouze to, že každý zaměstnanec, tedy i lékař, má legitimní právo dát výpověď a že také zaměstnavatel má právo ji přijmout a řešit věci tak, aby tou výpovědí nebyl ohrožen výkon jeho organizace.

0 0
možnosti

abrakus

14. 1. 2011 13:42
No ...

... ne Rv

0 0
možnosti
JH

děteněkam

14. 1. 2011 13:31
Antikarma

Doporučuji zavést antikarmu.

Ušetřilo by to mnoho zbytečně pročteného času.

0 0
možnosti
TB

tombry

14. 1. 2011 13:41
Re: Antikarma

Vždyť Vás k tomu nikdo nenutí, abyste to četl;-)

0 0
možnosti
B

boban1108

14. 1. 2011 13:12
Souhlasím s vámi!

Souhlasím s vámi, že co odborář, to socan. Viz např. soudruzi Štěch a Falbr. Kam to dotáhli! Souhlasím s lékaři, že když chtějí jít za lepším, mohou. Konečně se zavře pár nemocnic a spustí se tolik odkládaná zdravotní reforma, ke které se žádný ministr neodhodlal. Ani nemohl, teď se naznačilo, že by se mělo připlácet za nadstandard a odboráři už paušálně tuto myšlenku odmítají a ani netuší jak bude standard definován. A určitě, jako správný socan namítnete, že peníze se plýtvají v pojišťovnách atd. atd. Zdravotní

pojišťovny jsou zde již od první poloviny devadesátých let, tak proč s tím něco

ani vaši asociálně demokratičtí ministři v čele s odborářem-doktorem-poslancem-ministrem-hejtmanem

Rathem nic neudělali?

0 0
možnosti
PSX

Pavel Skeptik X

14. 1. 2011 13:27
Re: Souhlasím s vámi!

Štěch a Falbr to nááááhodou dotáhli daleko! Jenom nevím, jak to pomůže našemu zdravotnictví ;-D

0 0
možnosti
K

kosciuszko

14. 1. 2011 12:53
Peklo teprve začne

Lékaři, především ti mladí, jsou znechuceni hodnocením jejich práce, štvavými výpady

novinářů / ty trvají už několik let /,politiků a bohužel i svých pacientů. Mladí už pochopili, co je tady čeká.Exodus začne za rok  a jeho konce se nedočkáme. Povede to k totální devastaci celého zdravotnictví, odejdou ti nejlepší,  jako od nás z okresu. Mám pár let do důchodu, ale denně jsem v kontaktu s mlalými nemocničními lékaři , my staří jsem

zvyklí držet hubu a krok, ale mladí jsou už vychováni v duchu klausovského zlodějského

kapitalismu. Bez nároku ny bydlení , na hypotéku, opravdu odejdou za lepším do ciziny.

To už, dle mého názoru, nikdo nezastaví. Odchod do ciziny zabere nejméně rok přípravy, po roce 2012 nás čeká katastrofa, bůh ochraňuj  pacienty, předeším ty slušné, co nám fandí.

0 0
možnosti
K

kosciuszko

14. 1. 2011 12:55
Re: Peklo teprve začne

Jinak karma, nejlepší příspěvek o zdravotnictví za posledních 5 let.R^

0 0
možnosti
PS

edan

14. 1. 2011 12:52
Když vidíte všude tolik špíny,

tak co si přečtete raději? Botičky od Diora nebo Kočkoviny?

0 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2269x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.