Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Když hovoří mírotvorci z Moskvy,,,

Chce se mi zvracet. Člověk by řekl, že po těch letech prožitých v době bolševické totality už mne nic nepřekvapí či neznechutí. Jenže v poslední době jsem si uvědomil, že nejsem až tak otrlý, jak jsem si myslel. Návrat starých známých propagandistických hesel a nové kolo aktivace bojovníků tábora míru proti štváčům ze západu a imperialistům z USA, by byl možná k smíchu. Asi jako časopis Dikobraz z časů normalizace. Kdyby se nenašla početná skupina lidí, která otravuje veřejné ovzduší šířením lží a Moskevské propagandy. Je mi jedno zda tak činí z upřímného přesvědčení či za peníze.

Chápu, že v prvním případě myšlení bolí a zdravý rozum či základní vzdělání postižené lidi minulo velkou oklikou. A v druhém případně je košile bližší než kabát a o peníze jde až v první řadě. Šíření lží může považovat za svobodu názoru jen člověk velmi omezený. A pojetí svobody od takových lidí jsem si už v životě užil dost. A opravdu nemám zájem o "svobodu" otroka. O redukci základních lidských práv na jediné právo držet hubu a krok a nevyčuhovat z řady a nenarušovat jediné správné ideály vládnoucí státostrany. Nemám zájem o bolševický koncentrák, který se nám snaží znovu vnutit z Moskvy poskytnutím své tankové, mírové internacionální pomoci. To už tato země jednou zažila. Dlouhých téměř 23 let byla tato země okupována vojsky podle rozkazu přicházejícího z Moskvy. Některým se možná po těchto mírových časech plných stability stýská. Asi je na čase říct jednou provždy dost!

A začít konečně nazývat věci pravými jmény. Ti kdo se na Krymu a na východě Ukrajiny násilím chopili vlády nejsou stateční bojovníci proti fašismu, který prý představuje demokraticky zvolený parlament, prezident a vláda Ukrajiny. Nejsou to mírumilovní příznivci federalizace Ukrajiny. Nejsou to lidé, kteří chtějí vyvolat veřejnou diskusi. Nejsou to ani stateční obránci práv obyvatel na Krymu a východě Ukrajiny. Jsou to teroristé, kteří rozpoutali válečný konflikt. Jsou to zloději, lupiči a vrazi, kteří se násilím zmocnili vlády  majetku a finančních prostředků na dobytých území státu Ukrajiny.

Jejich cílem není obrana práv obyvatel těchto území. Jejich cílem je zmocnit se moci na území jednoho státu a odtrhnout je od něj. Porušují zákony země na jejímž území působí. Ty kteří s jejich postupem nesouhlasí zastrašují či přímo fyzicky likvidují. Tito bojovníci proti kyjevskému fašismu sami používají fašistické metody likvidace názorových odpůrců tak vlastní členům fašistické strany známé z Itálie na počátku 20.let minulého století. Používají metody vlastní běžným teroristům. Zastrašování či přímo likvidace demokraticky zvolených zástupců občanů, krádeže, loupeže a přivlastňování veřejného či soukromého majetku. Záměrné porušování zákonů s cílem získat absolutní moc a finanční či majetkový prospěch ze svých zločinů. Braní rukojmích a to dokonce osob s diplomatickou imunitou. Využívání těchto osob jako lidské štíty. Zneužívání civilního obyvatelstva jako lidských štítů.

A toto vše se děje s přímou podporou vlády sousedního státu, tedy Ruska. Není to nic nového. Přímá vládní podpora nacistického Německa ozbrojeným skupinám teroristům nazývaným Freicorps a působící na území sousedního Československa s cílem destabilizovat situaci a oslabit centrální vládu byla ze stejného soudku. Je pozoruhodné, když ctihodná, moskevská vláda bojovníků proti kyjevskému nacismu používá metody nacistického Německa. Ale kdo by se tomu divil u vlády, která na svém území podporuje skupiny neonacistů. Vláda země, která se stává zemí zaslíbenou neonacistům z celé Evropy a přilehlých oblastí. Vláda, která na svém území soudí ženu, která tam byla zavlečena ze sousední Ukrajiny a to za zločin spáchaný na území Ukrajiny. A to přes to, že dotyčná má diplomatickou imunitu.

Ale mezinárodní právo je pro prezidenta Putina a jeho vládu pouze cárem papíru. Jak dokazuje vojenská anexe Krymu současná podpora teroristům na území sousedního státu. Jenže tyto fakta jsou v dnešní informační době známa každému, kdo má zájem se je dozvědět. Ruské vládě, která zahájila současnou válku na území Ukrajiny samozřejmě nejde o mírové řešení situace. Kdyby ano, přestala by prostě zásobovat teroristy zbraněmi, municí a cvičenými žoldáky přicházející na Ukrajinu z jejího území. Ruské armádní jednotky by přestaly operovat na území cizího státu a ruské "humanitární" konvoje by přestaly dodávat zbraně, vojenský materiál a další teroristy na Ukrajinu.

Ukrajinská vláda dělá jen to, co by dělala jakákoliv jiná vláda na území svého státu. Snaží se obnovit zákonnost a postavit zločince před spravedlivý soud. Jde to ale dost těžko, když ty zločince zásobuje ruská armáda. Mezinárodní společenství by mělo k takové agresivní politice ruské vlády zaujmout nekompromisní postoj!

Autor: Jaroslav Janota | neděle 29.3.2015 13:55 | karma článku: 31,38 | přečteno: 961x
  • Další články autora

Jaroslav Janota

A na zemi pokoj lidem dobré vůle

Štědrý večer je svátek zrození naděje. Zrození světla uprostřed temnoty. Narodil se syn boží v těle člověka, aby smyl všechny naše hříchy.

24.12.2016 v 1:19 | Karma: 17,80 | Přečteno: 430x | Společnost

Jaroslav Janota

Co zůstalo občanům po éře Dluhoslava Kalouska?

Jak už název napovídá, dalo by se v podstatě odpovědět jediným slovem. Dluhy. Zejména státní dluh. V tomto případě by bylo lépe jej nazvat vládním dluhem. Kalousek jej za sedm let ve funkci ministra financí dokázal zdvojnásobit.

20.12.2016 v 10:38 | Karma: 36,38 | Přečteno: 1808x | Ekonomika

Jaroslav Janota

Neonacistům žádný slušný člověk netleská

Neonacismus je prostě zlo. A je třeba to říkat vždycky veřejně, nikoliv v soukromí. Pan Radek Banga se zkrátka zachoval tak, jak by se každý slušný člověk zachovat měl. A zbabělí čeští neonacisté mu za to vyhrožují smrtí.

2.12.2016 v 16:31 | Karma: 29,77 | Přečteno: 1503x | Společnost

Jaroslav Janota

Zámek Napajedla - příležitost pro zlatokopy

Před devíti lety se vlastník zámku v Napajedlích(akciová společnost Fatra) jej rozhodl prodat. Včetně přilehlého zámeckého parku, který fungoval jako městský veřejný park od roku 1935, s výjimkou válečných let.

1.12.2016 v 19:26 | Karma: 22,37 | Přečteno: 1343x | Společnost

Jaroslav Janota

Neoliberální ráj pod záštitou bolševiků

Co má společného průměrný, pravicový neoliberál a pravověrný bolševik? Touhu po moci, bezohlednost, bezcitnost, sobectví a chamtivost až nenažranost.

5.11.2016 v 14:17 | Karma: 18,76 | Přečteno: 1116x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Chceme osvobodit Haiti, říká šéf gangu. Je na seznamu nejhledanějších lidí FBI

30. dubna 2024  20:16

Stíhá jej haitská policie, je na seznamu deseti nejhledanějších lidí americké FBI a OSN na něj...

Hackeři nabourali web běloruské KGB. Zveřejnili udání a nabídky, i z Česka

30. dubna 2024  20:16

Hackeři sympatizující s opozicí proti autoritářskému režimu běloruského prezidenta Alexandra...

Antivax fanatik rozhodne. Kennedy je klíčem k volbám, uškodit může všem

30. dubna 2024

Premium Robert F. Kennedy Jr. je přehlíženým kandidátem v boji o Bílý dům. Syn někdejšího senátora a...

I na čarodějnice padaly rekordy. Nejtepleji bylo severně od Prahy

30. dubna 2024  18:41,  aktualizováno  19:46

V poslední den měsíce dubna se na řadě míst koná tradiční pálení čarodějnic. Středočeský kraj však...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.