Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Profesor_Nula

10. 4. 2010 18:20
Článek je pěkný a inteligentní slušný

člověk si v něm to sdělení najde, já ho našel. Je zajímavé, že byť nejsem velký příznivec levice ani ČSSD, nic mě nenutí osočovat autora a urážet ho, obviňovat ho z nějaké propagandy apod. Řada zoufalců však stále něco nutí urážet lidi za jejich politické přesvědčení a co je zde velice zarážející - tito lidé se vždy ohánějí demokracií, kterou ale zjevně chápou jen v ekonomické rovině. Přesto je více než pravděpodobné, že v otázkách konkrétních kroků a konkrétních návrhů bych s autorem v mnoha věcech nesouhlasil. V takovém případě bych se pak snažil nalézt pádný argument, protože ten má daleko větší uzemňovací efekt, než urážka. Co se týká obecných a řekl bych, že mnohdy i apolitických zde nastíněných témat, tak s tím nemám problém.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

10. 4. 2010 18:27
Re: Článek je pěkný a inteligentní slušný

tak nic ve zlem ... ale rici zrovna o vas, ze "nejste velky priznivec levice" bych si opravdu nedovolil, na to jsme se setkali az prilis casto. ano, jste "rozumny" diskuter, se kterym se da mluvit, ale to levicactvi vam tezko nekdo odpare, coz bude mozna i duvod, proc to "urazeni za politicke presvedceni" vidite jenom z te jedne strany ;-)

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

10. 4. 2010 17:32
jen by mne zajímalo

kolik v Napajedlích žije Ing Janotů kteří mají stejné místo narození, stejný rok narození, dokonce stejný měsíc narození, a dokonce stejné křestní jméno ale třeba tehdy byl na ně dobrý rok

člověk si říká že kdyby byl Ing Janota chlap tak se ke svým dluhům přizná neboť to se může stát každému

0 0
možnosti
W

wiki5.5

10. 4. 2010 16:38
byt levicak

je nemoc

0 0
možnosti
JJ

Jay6

10. 4. 2010 17:32
Re: byt levicak

Myslíte si, že označovat jiný politický názor slovem nemoc je v souladu s kodexem diskutéra?

0 0
možnosti
B

bybonek

10. 4. 2010 11:51
to je ale náhodička, dluhy se neplatí?

 Narodil jsem se v únoru 1969 ... úryvek z vašeho plku Moje rodné město.

http://www.cuzk.cz/GenerujSoubor.ashx?ID=67163

0 0
možnosti
W

wiki5.5

10. 4. 2010 16:45
Re: to je ale náhodička, dluhy se neplatí?

moc hezky dokument :-)

0 0
možnosti

jarinka

10. 4. 2010 8:49
Proč dezinformace? Neznalost?

Někdo v této diskuzi napsal, že socialismus v Rusku a Německu způsobil hladomor. Hladomor byl v Rusku hlavně za cara a v Německu snad v moderních dějinách ani nebyl, možná pár dnů ke konci 2. světové války. Během celé války šly do Německa obrovská množství potravin z podmaněných zemí. Každý Němec a každý německý voják na frontě byl dobře živený.

Další diskutující se obává války. Proboha. Řešení může být snížit pracovní dobu na 5 hodin denně, zaměstnat tak více lidí, to ale kapitalismus nechce.

S autorem článku souhlasím, jen s malým dovětkem. Veřejně prospěšné práce bych neviděla jako trest. U mě je každá prospěšná práce jako taková ctí, nikdy ne podřadná či určená jen trestancům.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

10. 4. 2010 9:26
Re: Proč dezinformace? Neznalost?

snizit pracovni dobu na pet hodin denne ? ale  jisteze, ovsem pak take snizit na polovinu i platove ohodnoceni. a jestli si muzu vybrat, radeji budu pracovat tak jako dosud za soucasnou vyplatu, nez polovinu za polovic ...

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

10. 4. 2010 8:09
...

Zmiňujete že stát musí zajistit práci... ale uvědomujete si současní zaměstnaní nejsou vůbec na nic potřeba? MY nepotřebujeme aby něco vyráběli... opravdu nepotřebujeme aby uklízeli.  Prostě pro ně žádná UŽITEČNÁ práce neexistuje. A Už nikdy existovat nebude. Lidí je prostě celkově zbytečně moc.

Tohle se stalo v minulosti už několikrát... a řešilo se to buď odesláním nadbytečných lidí do kolonií, nebo válkou citujme: "When all the world is overcharged with inhabitants, then the last remedy od all is war, which provided for every man, by victory or death"

Ale žádné kolonie nemáme, a ta válka až dorazí bude zajímavá. Ale prostě se smiřte  s tím že už je tady příliš lidí na to aby lidská společnost fungovala efektivně.

0 0
možnosti
JJ

Jay6

10. 4. 2010 12:59
Re: ...

To je odvážná a neotřelá myšlenka.Doufám,že nejste příznivcem teorii Roberta Malthuse.I ten přišel koncem 19.století s teorii,že války jsou vlastně prospěšné a nevyhnutelné neboť regulují počet obyvatel.Tvrdil,že zatímco zdroje rostou aritmetickou řadou tak počet obyvatel planety roste řadou geometrickou.Od té doby narostl počet obyvatel planety tak o 400procent a hospodářství se nám ještě nezhroutilo.Počet padlých v obou světových válkách plus třeba oběti epidemie španělské chřipky,byl vůči tomuto nárůstu naprosto zanedbatelný. A to nemluvím o lokálních konfliktech či obětech nemocí.Lékařská věda šla tak kupředu,že mnohem více lidí dříve odsouzených k nevyhnutelné smrti v raném věku přežívá.Celosvětové zdroje této planety nejsou samozřejmě konstantní,ale také se zvyšují.Dle mého skromného odhadu tahle planeta vesele zvládne tak 15 miliard obyvatel a možná i 20.Zbytek nad toto množství bude muset hledat životní prostor na jiných planetách a satelitech v okolí.Místo kolonií!

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

9. 4. 2010 19:52
2 poznámky

1. Opakovaně se vyskytující hladomory v dějinách vymýtil až kapitalismus založený na zisku.

2. Pouze kapitalismus založený na volném trhu bez zásahů státu dokáže zajistit maximální zaměstnanost.

Pro autora je to pravděpodobně cynické konstatování ale je to realita.

Realitou je taky, že socialismus v Rusku  a Německu vedl  v minulém století k hladomorům,  masovému vraždění a nevýslovnému utrpení.

Svobodný trh, kde si lidé svobodně,mírumilovně a dobrovolně směňují výrobky a služby v za účelem zisku vede naopak ke všeobecnému blahobytu.

0 0
možnosti
H

H0PE

9. 4. 2010 19:55
Re: 2 poznámky

Tohle ale žádnej třicetikorunáč nepochopí.

0 0
možnosti
T

Tecumtha

9. 4. 2010 19:25
Autor si evidentně plete solidaritu s něčím úplně jiným

0 0
možnosti
JJ

Jay6

9. 4. 2010 21:29
Re: Autor si evidentně plete solidaritu s něčím úplně jiným

Obsahem mého textu byl nedostatek prostého soucitu a empatie, což jste mi svou poznámkou jen potvrdil. K samotné solidaritě jsem se vůbec nedostal!

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

9. 4. 2010 17:11
hleďme, hleďme

proto pan inženýr ekonomických věd tolik touží po cizích penězích, jo nasekat dluhy to umí každý ale zaplatit je to už né, to voláme po solidaritě ;-D

0 0
možnosti
JJ

Jay6

9. 4. 2010 17:31
Re: hleďme, hleďme

Rozhodl jsem se ignorovat zbabělce a lháře skrývající svou ubohou totožnost za anonymitu internetu.

0 0
možnosti
A

ac97c

9. 4. 2010 16:48
Z cizího by se rovnostáři rozdali na všechny strany

Doufám, že má autor blogu dost soucitu a dává většinu platu potřebným? Že ne? No jo ono se to hraje na solidaritu a sociálno, když se jedná o peníze ostatních. Kdyby si každý hleděl svého a snažil se sám dostat dál, případně, když si myslí, že platí málo na daních a odvodech (dle mého mínění již tak zlodějských, mimojiné i pod záminkou solidariry) ale to ne,  to se budou stále někteří dívat do kapes druhých. Každému dle jeho potřeb, to už tady bylo a kam to vede se už mohl každý přesvědčit.Rv

0 0
možnosti
RC

josefbad

9. 4. 2010 16:53
Re: Z cizího by se rovnostáři rozdali na všechny strany

Taky nechapu, proc Slavek Sobotku musel za ty nezdanene nahrady, co mu zbyly, kupovat byt. Proc to nedal tem potrebnym, kdyz, jak tvrdi, to nelze vratit do statniho rozpoctu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.