Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Čínská vláda už není totalitní, Čína není totalitní stát. Bývávalo.

0 0
možnosti
RM

Na blogu se mi líbí, jak autor realisticky zhrnul, že v Číně mají lidé práci bez odborářských výhod a v Evropě nemají práci s odborářskými výhodami. A správně vystihl škodlivost neoliberalismu jako směru, kdy se firmy zadlužují, aby mohly vytvářet zdání sociálního smíru diktovaného státem. Kritika evropské sociální demokracie ze strany blogera je oprávněná a bloger se nestydí sdělit, že sociální demokraté v Evropě jsou horší než totalitní komunisté v Číně. Snad jsem to pochopil dobře.

2 2
možnosti
Foto

Snad bych vynechal ten neoliberalismus. To, že se socialisté nazývají liberály je obvyklý podvod. A pokus, aby se reální liberálové nazývali libertariány, když ten původní termín ukradli fabiánští socialisté. Ten původní a nedegenerovaný termín je liberál. Howgh!

1 0
možnosti
JN

J86o43s16e78f 25N62o43v17a21k

24. 9. 2014 17:55

cssd odjakziva byla a zustala jen prodlouzenou rukou bolseviku, nic prekvapiveho.

0 0
možnosti
MK

Vcelku s Vámi souhlasím. Pouze protestuji proti Vaší definici pravicového principu svobody. Považuji se za pravicového a rozhodně nestojím o svobodu na úkor někoho jiného. Mám zájem o stav, ve kterém se budu moci svobodně rozhodnout o tom, že nechci "státní dobrodiní" v oblastech, ve kterých o něj opravdu nestojím.

2 1
možnosti
AM

"Neexistuje právo na stávku" - ale stávkuje se o sto šest - několik tisíc stávek ročně (Čína je holt velká země, která navíc nikdy nic podobného demokracii našeho typu nezažila).

V letech 2010-2012 stoupla průměrná mzda o 22%.

V současné pětiletce je v rámci plánovaní zvýšené domací spotřeby roční růst mezi 10 - 15% (ale ano, inflace je taky slušná) a Čína už dávno předběhla Thajsko, Indii, Indonésii atd.

---------------------------------

Zkrátka nejsem si jist, že je vše tak jednoduché.

1 1
možnosti
JR

J71a44r37a 38R81a20n41k

24. 9. 2014 19:23

Ono je nekdy dobre zit v zemi, kde jsou nejvetsi cinske komunity: Kanada, USA, Australie....k Australii se stale snazi dostat na kocabkach v zoufalem stavu uprchlici z Azie a mezi  nimi spousta Cinanu....Pred nekolika lety ve Vancouveru pristala rezata lod s 500 emigranty z Ciny, nikdo neveril, ze je mozne nacpat tolik lidi na jednu malou lod, ktera se mohla kdekoliv rozpadnout. Tehotna zena, deti, stari i mladi, vetsina bez dokumentu. Dlouho se vysetrovalo, nakonec bylo pouze nekolik deportovano. V Cine jsou stale tabory na prevychovu,kde je take spousta Falun Gong vericich, asi 10.000 se jich pokusilo v roce 1999 o skutecne mirovou demonstraci, jsou to lide, kteri medituji a snazi se udrzovat sva tela cvicenim preventivne zdrava. Komunisticka vlada jejich sjednoceni a praktiky viry zakazala a od te doby je pronasleduje, muci a odebira organy, kdo ma zajem najde na googlu,

Pri letosnim sjezdu komunisticke strany se na protesty z celeho sveta, vlada "slibila", ze se na "lagry" podiva a znovu prosetri, proc tam jsou a snad i zakaze odebirani organu.....

Projela jsem trochu docela divoky jih nedaleko thajskych hranic a je to nepredstavitelny kontrast proti velkomestum.

1 0
možnosti
RM

Dám sem dva odkazy pro srovnání: Česká a Čínská ekonomika:

http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_China

http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_the_Czech_Republic

V obou článcích je taková malý bod a to Population below poverty line (Lidé pod hranicí chudoby).

Čína 6,3%

Česká republika 9%

Ostatní ukazatele ať si každý porovná sám.

1 1
možnosti
Foto

Ještě je dobré určit to měřítko chudoby. V Číně bude hranice jistě níže nežli u nás. Ten, kdo se považuje za chudého u nás, je v porovnání s jinými zeměmi bohatý.

1 0
možnosti
MW

Čína je největší zlo ..jen tam stavějte další továrny a tady nebude žádná práce..!!

1 4
možnosti
JT

Tak postavte taky nejakou tovarnu a nestezujte si.

5 1
možnosti
RL

Předpokládám, že Vy jistě Čínu (a jiné totalitné státy) nepodporujete a nezvyšujete nákupem věcí v ní vyrobených její HDP.

5 1
možnosti
JR

J87a21r98a 98R20a13n35k

24. 9. 2014 19:34

Tak nekteri uz se probudili a po mnoha katastrofickych chybach (za ktere byli pak v Cine popravy) at uz to byla vyziva pro deti, nebo kocky a psy, jedovate barvy na hrackach, ktere posleze byly stahnuty ze zapdnich trhu (o tom se asi v CR nepsalo), se lide snazi nekupovat zadne jidlo vyrobene "made in CHINA"  predevsim morske produkty, zeleninu a ovoce a ze zde mame jeden z nejstarsich "China town", ale i ti v malych obchudcich uz zjistili, ze chceme domaci, lokalni produkty a neni problem ty sezonni zajistit na miste. Mame hodne indickych a cinskych farmaru, nebo aspon na polich jsou videt;-)

0 0
možnosti
JT

Za par let bude Cina svobodnejsi nez EU. Socialisti tvrde pracuji na zotroceni lidi.

3 3
možnosti
JR

J97a47r48a 67R72a44n17k

24. 9. 2014 19:35

Za 3 generace, ale svobodnejsi....az zemrou ti nahore.

0 0
možnosti