Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hmm, a kdo je zde ten nejchytřejší?Autor?:-)[>-]

1 0
možnosti

Nevím proč, ale docela se mi zdá, že většina českých voličů volí absolutně proti vlastním zájmům.To je přímo absurdní logika.Asi taková, jako by člověk shánějicí potraviny v odpadkových kontejnérech volil pravicovou stranu.Bohužel to je paradox dnešní spoplečnosti.

1 0
možnosti

Že by prozření? Celý současný "demokratický" systém je vlastně takové "spiknutí průměrných". Pokud má právo volit člověk, který je pouze příjemcem, nikdy nebude rozhodovat pro omezení přerozdělování. A v přerozdělování je největší problém "demokracie".

0 2
možnosti

P13a57v59e29l 21K11u33r91a56l

13. 11. 2013 23:33

U demokracie je v podstatě ten nejzákladnější problém v tom že neexistuje idividuální odpovědnost jednotlivce za to jak se chovají lidi které do vedení státu delegoval.

Ta odpovědnost je bohužel nesena kolektivně. Osobně bych za dobré řešení považoval stav že pokud se prokáže nějaký korupční aféra u jakékoli strany tak by všichni její voliči (vyžadovalo by to ovšem evidovat podpisy na volevních lístcích) se byli povinni složit na veškerou škodu která státu vznikla působením této strany.

Bohužel tahle věc je prakticky nerealizovatelná.

Dokud lidi za své osobní chyby (a to je i volba neschopných tupců do vedení) netrpí tak se z vlasních chyb nepoučí...

Nejlepším nástrojem na to aby se lidi poučili ze svých chyb jsou tyto nástroje: BOLEST, hlad a žízeň. (prostě standardní "utrpení" které lidskému tělu říká že činnost kterou dělá není vhodná pro jeho další přežití už na úrovni primárního instinktu pro přežití)...

Problém je že současná společnost mírní následky chyb které lidi dělají a utrpení odstraňuje... což vede k tomu že lidi chyby opakují dokola a dokola. Proč by taky ne když následky za ně nese někdo jiný... Přerozdělování zatím vždycky skončilo ve stavu že už daná skupina neměla co přerozdělit protože prostředky na plošné živení všech se postupně vyčerpali. (Místo toho aby se tyto prostředky používali na získávání dalších zdrojů navíc byli spotřebovávány bez jakékoli budoucího přínosu z nich plynoucích)

0 1
možnosti

Mnoho z těch průměrných to myslí sice dobře, ale jsou raněni slepotou, takže to vyjde nastejno. Pak se s nimi svezou i ti, kteří jsou bystřejšími pozorovateli a my se pak nehneme z místa. To už je stará česká bolest: Češi jsou dobří lokajové, ale neumějí si vládnout.

1 0
možnosti

P17a57v33e86l 38K71u32r74a38l

13. 11. 2013 18:17

Realita je ovšem taková že stejně tak se nikomu nelíbí když tady vládne někdo jiný...

Podle historických výskledků se češi mají nejlépe když se nám nikdo ani nesnaží vládnout.

0 2
možnosti

Dovolim si pouzit vas text

"V politické straně je vždycky dobré využít právě ty spolustraníky, kteří mají na voliče dobrý vliv a umí získat jejich hlasy a důvěru. Po zádech těchto úspěšných politiků se může k moci, vlivu a veřejným penězům dostat hned několik průměrných a podprůměrných. Tito průměrní jsou, ale také většinou hloupí."

V mem pripade tento hovori za vse. Jak ostatni to nevim.

1 0
možnosti

Velmi sympatický článek. Je mi jen smutno z toho, že takovéto apely skuteční grázlové snadno zesměšní. A ještě větší grázlové využijí právě ve svůj prospěch, neboť "vaši průměrní" mívají talent manipulovat. Dík za ochotu mluvit o morálce. [>-]

1 1
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.