Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

P58e76t57r 50H85á15l53a

31. 1. 2014 11:43

Klasické nepochopení problému a řešení následků místo příčin.

Obchod je vždy oboustranně prospěšný, jinak by k němu nedošlo. Zakazovat ho je proto nevyhnutelně špatné.

Problém nastává tam, kde jsou jednostranné regulace, které se obchodem obcházejí. Tj. dovážím ze zahraničí, protože tam mají administrativně lepší pozici pro výrobu. To je třeba řešit. A to jednak snížením byrokracie v EU, a jednak jasným stanovením jasné cenové přirážky za ekologické škody, která by se přičítala i ke zboží dovezenému ze zahraničí.

0 0
možnosti
PK

P61a78v29e79l 29K31u73r34a57l

31. 1. 2014 20:20

Příčiny v současném stavu světa může odstranit pouze silná armáda expanzivní imperialistická politika.

Ta se ovšem nedá dělat když místo na armádu vojáků je třeba platit armádu nezaměsnaných.

0 0
možnosti
SS

Vážení, když se vám návrh autora nelíbí, tak nepomlouvejte, neurážejte a navrhněte něco lepšího.

1 0
možnosti
PK

P47a30v41e20l 91K62u57r58a38l

29. 1. 2014 18:51

Co udělat s návrhem na ekonomicko-politický koncentrák který ultimátně sváže lidskou svobodu využívat všechny zdroje a možnosti téhle planety než autora poslat do háje?

Který bezpochyby povede k omezení nabídku služeb a zboží které budu moc spotřebovávat (a nebo k růstu jejich ceny) A velmi pravděpodobně opět k státním regulacím pohybu osob.

(jinak ruku na srce - Já si taky myslím že Evropa další imigranty v podstatě k ničemu nepotřebuje... ale to jde vyřešit prostě tím že nikdo kdo alespoň rok neplatil sociální pojištění nemá mít nárok na naprosto žádnou sociální podporu. Není žádný důvod jim zakazovat přijít... ale stejně tak není žádný důvod tu byť elementárně kohokoli živit.)

1 1
možnosti
PK

P81a16v49e92l 36K93u58r85a14l

29. 1. 2014 18:06

a Čím by se kvalita života tím že bych měl pak žít v politicko-ekonomickém koncentračním táboře měla zlepšit?

Tím že bych si nemohl koupit nejmodernější technologii (protože v EU se už prakticky nic nevyvíjí- certifikace a podobné postupy jsou předražené a zbyrokratizované? Schválit GMO životní formu s dvojnásobnou výnosností trvá v Číně týden... v EU je to zakázané zcela)

Služby které chci nikdo v Evropě neprodává... sem si teĎ koupil za 140 dollárků účet v online hře... nikdo v Evropě žádnou takovou nepíše. (a krom toho stejně proč ji hrát jen s Evropany když ve více hráčích z celého světa je prostě bude zábavnější... a můžu jí hrát kdekoliv sedím)

současné evropské sociální systémy jsou dinosauři už v tom jak omezují svobodu člověka v tom pohybovat se po celé planetě... dneska pracuju v ČR? Proč bych nemohl zítra pracovat v Hong Kongu? za týden v New Yorku... a pak třeba Británie a za 10 let zpět do Čech.

Není sebemenší důvod se vázat k nějakému penzijnímu systému kdekoliv když ho na spoustě míst ani nemají. I současné systémy už tak se snaží tuto svobodu omezovat postihy.

Jděte s tím co navrhujete kam to patří- do pravěku. Máme globální svět a já chci všechno co nabízí. Nezajímá mne koncetrák kde se bude pěstovat technologicky zastaralý skanzen (tak to vždy dopadlo když se vytvořila nějaká chráněná ekonomická zona... tedy pokud neždímala surovinově vlastní kolonie.) kde sice bude "za co" ale nebude CO nakupovat. Evropská výroba už teĎ je katastrofálně předražená a prakticky nic z toho co bych chtěl spotřebovávat se tu nejen nevyrábí, ale hlavně ani nikdy nevyrábělo.

1 1
možnosti
Foto

Ekonomicky jde o normální trh, jen chráněný před dumpingem. Politicky se nic nemění. Standardní parlamentní demokracie. Jen se z Unie stane politicky konfederace, či rovnou federace. Kde vidíte ten koncentrák?

0 0
možnosti
MP

Není náhodou na vině jiné clo při exportu a jiné clo při importu. EU nechrání trh, ale nařízením vysokého cla při exportu a nízkého při importu, ničí ekonomika, ničí firmy a zvyšuje nezaměstnanost. Clo je mimořádně důležitá položka v mezinárodním obchodu!!

0 1
možnosti
JT

to je nejaka agitka z dob RVHP ?

0 1
možnosti
Foto

Ále...to je prostě pan Janota.

0 1
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.