Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Pane autore, diky za vas blog opet potvrzujici, ze levicove smyslejici volici maji opravdu zasadni mezery v logice. Takze 1. "V praxi se ukázalo, že pravicové řešení neexistuje. " - V CR zatim zadna pravicova vlada nebyla a nemohlo se tedy ukazat, zda funguje ci nikoliv. Podivate-li se ale napr. na to, jak funguji prirodni zakony (a priroda se bohuzel pro vas sama automaticky chova "pravicove"), a uvedomite si, ze priroda takhle funguje miliardy let, mozna pochopite, kde je problem levice a proc dlouhodobe nemuze levicove pojeti politiky zadne zemi prinest nic dobreho. 2. Pravice reseni ma, staci nebyt liny a neco si precist. Napr. zde: http://www.svobodni.cz/9-program/64-politicky-program-pro-parlamentni-volby/

0 2
možnosti
Foto

Zajímavý názor. Příroda se chová pravicově. Můžete to nějak upřesnit. Nebo to snad znamená, že ve společnosti platízákon džungle, právo silnějšího? Že snad ti slabší jedinci slouží jako potrava pro ty silnější? To jsme už snad jako lidstvo vyřešili před pár desítkami tisíc let. A od té doby žijeme ve společnosti, kde platí levicová pravidla.

0 0
možnosti
JH

Přečetl jsem kousek diskuse. Pane Bože to jsou bláboly. Pravice - Levice, jsou to jen slova, činy hovoří jinak, pravice u nás neexistuje. Veškerá politika a ekonomika byla a je od roku 1946 levicová. Za veškeré problémy od lenivosti obyčejných lidí až po rozežranost a kořistnost státních představitelů může všeobjímající nenažraný státní moloch, který za vějičkou životních jistot schoval vynikající zdroj své obživy ve formě daní a nutných poplatků.

1 1
možnosti
AK

Další správný postřeh je, že nedávná pravicová vláda založila svoji existenci na strachu.

Strach z bankrotu a osudu Řecka, že "nebude na důchody", na nižších úrovních strach z nezaměstnanosti a z drábů moderní společnosti - exekutorů.

Ve společnosti strachu je soucit a solidarita považována za slabost. Vše je převedeno do řeči čísel, lidé z toho už dávno vymizeli - tak jakou vizi a ideu by taková společnost měla mít?

Jan Drda kdysi v pohádce Hrátky s čertem považoval Martina Kabáta za esenci češství.

Na rozdíl od nás se Martin dokázal vzepřít samotnému Satanovi: "A ne a ne a ne! V tomhle je celej ten váš kumšt. Zpitomět lidi, udělat z nich ustrašený zbabělý zvířata."

Kdybych měl sformulovat úkol pro příští vládu, zněl by: Zbavit lidi strachu. Zabývat se lichvou a exekucemi by nebylo nijak nákladné a státní rozpočet by to nezatížilo. Nebo je normální, aby se někdo musel strachovat jestli nezapomněl před 18 lety zaplatit za popelnici a jestli ho kvůli tomu nepřipraví exekutor o střechu nad hlavou? Nutnost být stále ve střehu, hlídat každý detail, to strašně unavuje a deprimuje.

2 0
možnosti
Foto

Ono by se ta reforma povedla, kdyby bankéř Tůma nevrazil do jejího srdce nůž, když stáhl z oběhu přesně tolik milard, jako do ní napumpoval Kalousek i z těch rezerv, které tam zanechal Paroubek.

0 0
možnosti
Foto

Pravicový koncept privatizované ekonomiky je nevýkonný a nedokáže uživit všechny obyvatele státu. Výsledkem této zlodějské, tzv. tržní ekonomiky je zadlužený stát a všeobecný úpadek. Druhý pilíř názorně ilustruje degeneraci a úpadek pravicových politických tzv. elit, které jsou možná elitami finančními, nikoli však elitami odbornými a intelektuálními.

4 1
možnosti
Foto

Neoliberální iracionální odmítání jiných forem vlastnictví než je vlastnictví soukromé způsobilo z velké části současnou krizi. Přitom existují podílové fondy ve státním vlastnictví či velká a úspěšná družstva jako další příklad kolektivního vlastnictví, které neoliberální ideologickou frázi, že co je privátní to je efektivnější, popírají.

2 0
možnosti
KN

K13a63r80e36l 58N14o54v23á64k

30. 8. 2013 19:54

Nikdo s trochou rozhledu nemuze tvrdit, ze ODS nebo TOP09 jsou dnes pravici.

Zvysovani dani, zakladani nepotrebnych urad, zvysovani statniho dluhu, dotovani vseho mozneho i nemozneho a omezovani statni suverenity nema s pravicovosti nic spolecneho-

6 3
možnosti
Foto

R71o67m93a60n 91K48o83z39e42l

30. 8. 2013 20:39

jojo nebo zavádění a zvyšování poplatků (daní), ještě k tomu nazvýaných regulační, mi také nepřijde pravicové. Slovo regulace je přece pro pravici nemyslitelné...

3 1
možnosti
JK

J32i35r25k39a 35K88o73c60h

30. 8. 2013 19:41

asi tak - myslim, ze jsem spise pravicove zalozen. ale na dnesni pravici vidim dost chyb a bezradnous.

ale prosil bych vsechny levicove smyslejici volice, aby se mi pokusili vysvetlit ono: Ty sliby nebyly zasazeny do realneho ekonomickeho ramce. tyhle lidi fakt chcete volit?

2 1
možnosti
RH

Už se těším, až nastolíte blahobyt ve spolupráci se SPOZ a bolševikama. Absolutní vláda levice se blíží a pro demagogicke populisty nalevo to znamená nemožnost vymluv na pravici. Doufám, ze vrátíte DPH, mzdy st. zaměstnanců a "nastartujete" UDP do nebeských výšin.

9 3
možnosti

I57v65o 62Ž88á39č28e93k

30. 8. 2013 19:40

Řešení levice je jasné: zdroje jsou a dluhy se neplatí, to myslíme upřímně.

5 3
možnosti
AN

souhlas.zvláště po přečtení diskuse.

2 4
možnosti
ZB

Další v řadě. Kolik jich ještě je?

4 1
možnosti
PK

Česká pravice skutečně nemá řešení. Žádná jiná, lepší pravice než ta dnešní v Česku neexistuje. I hlouček Svobodných by se u lízu choval stejně. Ale řešení nemá ani levice, ani střed - Lidovci co slibují - dáme republiku do pořádku. Je otázka, zda vůbec řešení v globalizované Evropě i mimo ni, kdy Vám mnoho majetku ani pravomocí nezůstalo, existuje. Rozhodně neexistuje řešení v rámci volebního období. Řešením myslím např. podstatné zvýšení efektivnosti ekonomiky k úrovni takového Rakouska, výraznější zmenšení rozdílu v příjmech. Jistě lze něco udělat, možná i některé Okamurovy recepty by trochu zlepšily stav ale ne podstatně. Kdyby přišel politik, že cesta ze soudobých problémů k prosperitě bude trvat minimálně 20 let, tak by mě možná zaujal.

4 2
možnosti
MT

Jenomže při naší národní mentalitě, uvidí lidi plakáty s nápisem Za 20 let k prosperitě, vytřeští oči a řeknou si. " Tto je nějakej lempl, se s tím takhle srát, já chci pečenýho holuba hned" A budou volit XYZ který to slíbí za měsíc.

2 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.