Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Nestačím se divit komentářům, kteří tady něco píšou o politické kampani. To jste se zbláznili? Řekněte to těm, co mají kvůli nepostaveným, nebo pozdě postaveným zábranám škodu na majetku. Plně s autorem souhlasím.

Nebyly zábrany včas = byla tam voda. !!!

Takže chyba a hotovo.

1 1
možnosti
BZ

Auror také naskočil na politickou kampaň bývalého vedení Prahy. Myslím, že v době největšího průtoku zábrany stály a skvěle odvedli svoji práci. Z chráněných míst nic zaplaveno nebylo. Že hasiči instalovali několik desítek metrů 30cm pod vodou na tom nic nezmění. Na to, že současné provizorní vedení prahy mělo na rozkoukání v úřadu jen pár dní před povodní zvládlo situaci dobře. Nevidím důvod nyní házet na někoho vinu za něco, co se vlastně nestalo. Možná byly zábrany postaveny na poslední chvíli ale FUNGUJÍ.

Jiná věc je samozřejmě nedokončená povodňová hráz kolem vesnice deset let po povodni 2002 - to je opravdu na přes držku politikům.

2 1
možnosti
ZK

Z80d10e85n94a 47K47o73č93í

5. 6. 2013 19:25

V níže uvedeném blogu je nad slunce jasnější, že Povodí Vltavy i pražská ODS lže. Dělají to rafinovaně a chtějí svalit svoji vlastní vinu na nevinné !!

http://blog.cernosice.cz/index.php/2013-06-03-vltavska-kaskada-behem-povodni#comment-74941

1 2
možnosti
LZ

Málem mě porazilo, když jsem četla, jakou mají v Českém Krumlově smůlu, že jim letošní povodeň zničila rozdělané práce na protipovodňových opatřeních.. 11 let po katastrofě.. památka Unesco.. Za to by skutečně měly padat hlavy (prozatím obrazně) Rv

2 0
možnosti
AK

Nechci polemizovat kdo měl a kdo neměl pravdu. Mocipáni si chybu nepřiznají a my ostatní s tím nic neuděláme. Podle mého názoru ať se jedná o cokoliv vždy musím zareagovat co nejdříve a nesmím se spoléhat na ostatní. Dost často se o tom mluví, ale slovo je jen slovo. Tato povodeň bude nás ostatní stát ještě daleko více než v r. 2012. Je rozsáhlejší. Naše země je v dluhu a my občané stále spokojeně žijeme. Hlavně,že máme plný břicho, ale hlavu prázdnou - krásné italské přísloví. Podle všeho, jak to v naší zemi vypadá, chce to změnu a to razantní. Přímou demokracii s referendem. Jinak naše krásná země se stává zásislá na všem. Tristní. Z toho bychom se měli vymanit.

1 0
možnosti
KS

O co později postavili zábrany v Praze, o to víc jsou problémy teď. V době, kdy mohly kaskády pouštět řízeně velkou vodu a dělat rezervu na možnost pozdějších korekcí, tak v té době to drželi a čekali, až si v Praze postaví stěny. Pak už nemohli ovlivnit průběh, protože se zaplnily přehrady. Zábrany měly být dřív, pak měli odtok zvýšit a nechat delší dobu protékat stupeň 1-2. Na dolním toku by to taky zvládli, protože by se to ještě nepotkávalo s pozdějšími kulminacemi, a v době největší krize to  mohli na kaskádě brzdit, aby se minuly maxima z různých toků. Teď ale budou politici v Praze tvrdit "Vidíte, nakonec se ty zábrany stihly, tak co?"

2 2
možnosti
ZK

Z21d83e66n41a 36K32o69č64í

4. 6. 2013 12:42

Problém je v tom, že ještě v sobotu večer Povodí Vltavy nevědělo jaké množství vody se na Prahu valí. Zjistili to až v neděli ráno a to magistrát začal okamžitě konat.

Voda byla bohužel rychlejší. Shazovat tedy všechny problémy na magistrát je velice zavádějící. !!!!:-P

1 6
možnosti
PZ

proste měli uz při zvyseni prutoku nez doslo i k min vyliti postavit zabrany na maximum a pak by se videlo... prijde mi to naprosto logicke... a ne to co tam predvadeji.... všichni se vymlouvaji na předpisy a jiné papiry místo aby zacali používat logiku

0 1
možnosti
Foto

I66v61a54n 32M20a84r82e40k

3. 6. 2013 16:37

Pane blogger,než jste sesmolil a vypotil ten paskvil mohl jste ten čas raději věnovat výpomoci na instalaci protipovodňových zábran,s vámi a s vašim fortelem a zkušenostmi by to jistě odsýpalo mnohem rychleji ? ! ? ! R^ 8-o

5 13
možnosti
PK

P40a80v57e34l 47K20u85l29a

3. 6. 2013 15:08

Jak vy vidíte lidem do hlavy8-o:-/ Cituji:"Politici asi nechtěli v pátek utratit "zbytečně" pár milionů za to, že se ty zábrany postaví dopředu, preventivně. Úplně vidím do hlavy těm týpkům z magistrátu: "Co kdyby ta velká voda pak nepřišla a hnusní novináři o nás psali, že jsme je postavili zbytečně...? A jak by nám to dala sežrat opozice! Tak to raději riskneme....."

Nepsali by to jen hnusní novináři, ale i lidé jako vy a hlásala by to opozice. Dnes když politik něco udělá, tak to podle jedněch udělal pozdě, podle druhých brzy a podle třetích to neměl dělat vůbec a rovnou na něho podají trestní oznámení :-/

3 13
možnosti
Foto

Myslím, že nemáte pravdu. Vzhledem k tomu, že Magistrát má od meteroologů a z povodí Vltavy poměrně přesné informace o průběhu počasí a stavu toků, tak se domnívám, že o kritické situaci skutečně věděli dříve než my, prostí občané. Proč začali stavět bariéry tak pozdě - to nám doufám vysvětlí. Zatím máme jen trapnou výmluvu TOP09, že jim Svoboda vzal nějaké kontakty. Tomu snad uvěří jen málo kdo :-)

13 2
možnosti
Foto

Dnes jsem to zažil na vlastní kůži. Vyhnali mě ze stanice Florenc, protože metro je prý vyřazeno z provozu. Ta jízdenka mě stála 32,- Kč. Nedostal jsem se do místa určení ani v čase, ani věcně. O nějakém: "pardon, litujeme" si lze nechat jen zdát. Černí šerifové mě vyhodili úplně stejně, jako to činila StB, když jsem vlezl kam jsem neměl.

Vzhledem k tomu, že jsem měl zakoupenou jednoznačnou jízdenku do cílové stanice ROPID, stálo mě to jisté náklady i čas.

Dověděl jsem se jediné: prý si mohu stěžovat na DPMP.

Pokud soukromí dopravci něco podělají, nebo jsou nuceni, automaticky vracejí část jízdného, často i významnou.

MHD Prahy to má na háku. Plaťte, nebo vyfuňte.

Chápu, že se stala mimořádná věc; jen chování není mimořádné, ale typicky totalitní: Plať a blbě se neptej.

14 19
možnosti
SH

Lidská blbost ve vašem případě je bohužel nekonečná, tyhle ty typy jako vy si ani jiné zacházení nezaslouží.

16 10
možnosti
MR

Mně překvapilo jak zastupující primátor Prahy tuším pátek uklidňoval že Praze hrozí maximálně stupeň č.1. Přitom Berounka  dovede vždy pořádně zatopit Praze a je nesmírně rychlá ve stoupání vody.

22 0
možnosti
Foto

Idioti. Stejně jako při povodni 2002.

16 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2296x
Agent s teplým deštěm. Co jiného je "marketingový poradce"? Ale když mě to baví... (www.marketeers.cz)

Seznam rubrik